ALFALFA COMPLEX - BLOG ROZIAH MUHAMMAD NOR

Sunday 27 January 2013

ALFALFA COMPLEX

As Salam...


Petang nih ibu nak berkongsi cerita mengenai ALFALFA COMPLEX...mesti orang akan tertanya2 apa la alfalfa nih?nama makanan kah?nama masakan kah?nama haiwan kah?huhuhu...sebenar-benarnya alfalfa nih sejenis tumbuhan...


Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Juga kaya dengan nutrisi dan mineral surih.

4001 kelebihan alfalfa nih sebenarnya...sesuai untuk lelaki mahupon perempuan. so jom kongsi kebaikan alfalfa complex nih bagi yang belum tau...

1. Untuk melegakan sakit sendi dan rasa kebas.

2. Mengurangkan toksin.

3. Merendahkan paras kolesterol.

4. Milk booster.

5. Mengurangkan kelesuan dan tekanan.

6. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita/perempuan/gadis)

7. Meneutralkan asid didalam badan.

8. Membantu masalah penghadaman dan sistem pencernaan.

9. Sesuai untuk alergi, ekzema,asthma.

10. Merawat masalah keputihan. (untuk wanita/perempuan/gadis)Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
• Sumber semulajadi alfalfa.
• Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.


Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.BOLEH HUBUNGI SAYA PENGEDAR SHAKLEE ANDA:
FB: Roziah Muhammad Nor
FB PAGE: Syafiyah Vita Shoppe
SMS/WHATSAPP: 0129755310

No comments:

Post a Comment