0
As salam...
Selamat pagi ahad yg indah..
Bersiaran dari rumah ibu mertua ku..hihi..

Arini ibu nak bestori mori lagi..alkesah ceritera berkenaan tajuk n3 ibu...raisha pegi genting...bukan pegi sendiri tau tapi babah n ibu yg bawak...

Adik bangun kul 5 pagi...huh pagi nye nak...takkan nak subuh kat genting kot..huhu..setelah d dodoi oleh babah mithali adik tido semula..

Adik bangun pukul 8 lebih..dah settle siapkan adik,masuk barang dalam kete baru bermula pengembaraan perjalanan kita 3 beranak pinak.

Sampai genting terus naik ke puncak..lamenye ibu tak datang ke sini..dulu sini la tempat kije ibu yg pertama lepas grad...bak kate pepatah 'tempat jatuh lagi kan dikenang'..betol ke tak pepatah ibu nih..huhuhu..

Tak berenti lame pon tengok orang ramai sangat..takut adik rimas pulak...lagipon plan cume nak g stoberi park tuh je...so lpas pusing2 turun semula...

Nasib baik cuace ok tak sejuk sangat..semangat ritu ibu belikan adik baju sejuk..huhu..tak pakai pon...

Tak ramai sangat orang kat sini...kire ok la kan asalkan dapat bawak adik jenjalan..asik duk umah je..takde ape sangat pon kat sini..dulu kat pintu masuk ade kuda skang takde pulak...Lebih kurang macam cameron la dorang nak buat..


Adik ngan ibu...hihi..hish babah nih snao nampak pulak amoi tengah jalan...belakang tuh pokok2 stoberi...bole self plucking...ibu tak kose je nak petik2...

Pastu kita jalan2 je kat dalam..tak ade ape pon yg menarik..pastu ade station yg kita bole beposing ngan burung...bijak betol burung tuh ikut cakap tuan dia..sekeping gamba rm15..pastu bole gak dia snap picture kita guna henpon kita..tapi ibu takot nak pegang..orang tuh bagi kayu then burung tuh betenggek kat kayu..tuh pon cuak gak ibu..hihihi..

Adik tak takot pon burung...selamber je adik makan jari...good gurl anak ibu nih..
Kat situ ade gak ular sawa..huh lagi la tak berani..tak bole snap picture..kena baya rm15 baru bole...

Jom tengok gambar jela malas nak tulis panjang2...





Kantoi kat dagu ibu ade jerawat...huh

Kan dah cakap nih babah mithali...lebiu la babah..muahhhh

Muke belagak betol adik nih..huhu..time nih dah renyai2 so sempat la ibu snap picture adik mase babah g amik kete...

Adik adik..jari tuh tak lepas dari mulut..agaknye adik cakap apelah ibu n babah nih bawak adik tempat tak best..baik makan jari lagi bes..haha..

Tanaman cendawan tiram...bagus jugak buat projek camnih...

Alahai tomey2 nye anak dare ibu nih...kat mcd genting sempah...


Ok la tamat suda alkesah raisha pegi genting..in sha allah nanti ibu bawak adik pegi tempat lain pulak ye sayang...tunggu babah ade cuti...

Post a Comment Blogger

 
Top