NUTRIFERON - BLOG ROZIAH MUHAMMAD NOR

Thursday 4 April 2013

NUTRIFERON

April 2013 macam biasa promo bulan nih NUTRIFERON..apa nutriferon nih kan?sape pulak bole amik?apa bahan2 nye..jom Ce citekan 1 pesatu..

Nutriferon
Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima
Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun - Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.

Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan
Dr. Kojima berjaya mencipta NutriferonTM selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.  

NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.

Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif & diPatem oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.

Didalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes & HIV dll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan utk melimdungi kita dari jangkitan influenza & berbagai jenis penyakit.

MANFAAT UTAMA
♥mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari - ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawan interferon mampu merangsang  mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells & makrofag.
♥ melawan kanser & tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobin melawan sel-sel tumor & kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.
♥melindungi dari influenza - ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran & pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob termasuk selsema, flu, elergi, inflamasi & influenza.
♥meringankan stress & kelesuan - neringkankan kemudaratan yg disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan & gaya hidup yg sibuk.
♥melambatkan penuaan - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag utk mengurangkan radikal bebas, virus & kuman. Sel2 akan jadi lebih sihat.
♥mengurangkan infeksi oleh pesakit2 Hepatitis B & C - keberkesanan nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi & meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, mual, muntah dll kepada pesakit Hepatitis.
♥mempertingkatkan menopaus - hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah & masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
♥mempertingkatkan PMS - terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yg terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia & mood swing.

PRODUK INI BUKAN BERTUJUAN UNTUK MENDIAGNOS, MERAWAT,MENYEMBUH ATAU MENCEGAH SEBARANG JENIS PENYAKITNo comments:

Post a Comment