0

Pagi nih anak ibu breakfast ala2 western lagi..Chicken n Crab Stick Soup with bread..wah sangat rajin ibu pagi nih..tibe2 idea datang kan..kalau takde idea tuh campak2 jela janji anak dapat makan kan..ibu nak share resepi yg simple n mudah je nak buat..bahan2 pon senang je..

Bahan2
Ayam cincang
Crab stick
Corn oil/olive oil/unsalted butter
Tepung gandum
Air

#sukatan belasah jela nak banyak mana..actually crab meat tapi ibu tak jumpe yg fresh semalam ibu ganti jela ngan ayam cincang..

Cara buat:
1. Panaskan corn oil (ibu guna corn oil je ada kat umah) pastukan masukan sedikit tepung gandum utk pekatkan kuah nanti.
2. Masukkan ayam cincang. Kacau seketika kemudian masukkan crab stick. Kacau lagi.
3. Masukkan air & biarkan mereneh sekejap. Letak sikit je garam bagi ada rasa.
4. Agak2 kuah dah pekat & mendidih boleh la angkat.

Hasilnye...hihi...boleh cicah dengan roti..tak kesah roti ape n jenis ape janji namenye roti..senang je nak buat..arini ibu pon tejebak bawak bekal g opis..sedapppp wooooo....



I'm independent distributor
Contact:-)
Roziah@ci'e
SID: 890962
Hp: 0129755310
FB: https://www.facebook.com/roziahmuhammadnor.cie
Page: https://www.facebook.com/syafiyahvitashoppe
Blog: http://syafiyahluv.blogspot.com
Emel: syafiyahvitashoppe@yahoo.com

Post a Comment Blogger

 
Top