Wednesday, 18 September 2013

Menu hari kedua

Pagi nih walaupon masih lagi kurang sihat ibu gigih jugak bangun siapkan bekal anak nak anta kat bs..kepala pon tingtong lagi tatau nak masak ape..

Untuk breakfast ibu buat macaroni sup+carrot+kentang+brocolli+leek+serbuk ikan bilis..

Serbuk ikan bilis tuh ibu buat sendiri je..goreng ikan bilis tanpa minyak hingga garing pastu blend kering..boleh simpan n tahan lama..

Macaroni tuh cam biase la rebus dulu pstu dah empuk baru la buat sup pulak..masukkan je semua bahan, serbuk ikan bilis..last sekali masukkan macaroni..settle utk breakfast..

Untuk lunch ibu buat macam semalam jugak..sup ayam cincang+carrot+kentang+brocolli..takde idea time kurang sihat nih..makan ngan nasi lembik..

Dinner pulak nasi lembik jugak..lauk pulak ibu stir fry ikan salmon..1st time bagi anak makan ikan salmon nih..pastu buat sup kentang n carrot..nasib la dia sapu je..tuhla senang nye anak ibu nih..ape saje asalkan namenye makanan sume dia makan..esok plan nak masak nasi ayam..td dah buat chicken stock..pagi bagi cornflake jela kot..

Menu petang tadi..salmon stir fry n sup carrot+kentang

No comments:

Post a Comment