0

060214
8.44am
2.7kg
baby girl

Syukur ke hadrat ilahi akhirnya sy sudah selamat melahirkan my second daughter..walaupon 10 hari awal dari due date 16hb februari..alhamdulillah semuanya selamat..

Tengah malam 6hb tuh memang dah terasa sakit2 tapi tak kerap sangat..1/2jam sekali tapi tak boleh nak tido la..baru nak lelap dah sakit..

Bagitau encek hubby..encek hubby cakap kalau sakit sangat dia nak gerak balik..sy rasa macam boleh tahan lagi so cakap kat hubby biar la dulu kot..

Dalam kul2 lebih pagi camtuh dah semakin kerap sangat sakit sms jela kat hubby suo balik siang nanti..sian pulak dah pagi2 buta nak suo gerak kan...pastu dalam kul3 dah rasa lain macam terus kol hubby suo balik..pastu encek hubby whatsapp cakap nak balik siang nanti je..ikut la tak kesah tapi dah kerap sangat sakit..pastu hubby decide utk gerak balik dalam 3 lebih pagi dr putrajaya..

Dalam kul6 camtuh rasa nak kencing terus g tandas sekali dah keluar darah n lendir..terus jela kol encek hubby baru nak sampai benta..terus mandi2..dan bancuh milo 1 mug..mula2 nak tunggu hubby sampai umah last2 dah tak tahan sangat terus suo abang ipar hantar g hospital then hubby just tunggu kat sana..

Sampai je hospital cek bukaan dah 7cm..ambik nak kalau duk tahan2 tadi nak g hospital mau teberanak kat umah..masa yg 1st ritu turun tanda dulu baru sakit..yg nih sakit dulu br keluar tanda..

Terus masuk labour room..time tuh kerap jugak dah sakit..dalam kul8 camtuh doktor cek bukaan dah nak 10cm..so anytime dah boleh bersalin..dorg terus panggil hubby..dah la tak reti nak push..dorg ajar lain sy buat lain..dah sakit2 tuh mana nak perasan kan..belasah jela ikut suke..sudahnye dekat 1/2jam tak lepas2 lagi keluar..kena la gunting sikit..dorg panggil doktor dah..risau jugak takut kena vakuum so dengan sedaya upaya jugak la push..akhirnye tepat 8.44am lahir la anak kedua kami..syukur alhamdulillah..kakak nye dulu kul8 lebih jugak..

Lepas baby dah keluar tuh baby terus nangis n kencing atas dada ibu..dorg sedut lendir n suo babah qamat..sebak lak rasa time tuh walaupon dalam keadaan yg tak bermaya..peluh toksah cakap la ada ekon pon dah tak rasa langsung..sepanjang masa nurse tengah jahit tuh baby duk atas dada n terus breastfeed..lapar agaknye ternganga2 je..titisan emas pertama buat anak ibu..mase kakak raisha ritu dah ari ke3 baru minum susu ibu..lepas deliver kakak raisha teros admit wad kanak2..ibu pon tak tengok lagi..sedih rasa masa tuh babah tunjuk gambar je..

Masa nak tunggu katil 0 kat wad kena la tunggu kat labour room tuh..baby menyusu..pandai betol..yelah kan dah kuasa Allah..mudah2an ibu dapat susukan baby sampai 2 tahun..kakak raisha ritu sampai 6 bulan je..walaupon sedih ibu terpaksa redha..

Arini babah nak register nama baby kat JPN..maybe letak Syafiyah Rania..minggu nih babah cuti lagi..ahad babah balik la..hadoi pening ibu pk camne la ibu nak handle 2 anak..siang kakak raisha anta umah makwan..petang balik la umah..ya Allah kau permudahkan lah aku nak menguruskan 2 anakku sendiri..amin..

Post a Comment Blogger

 
Top