Apakah PERBEZAAN Alfalfa Shaklee dengan yang lain?? - BLOG ROZIAH MUHAMMAD NOR

Sunday 2 February 2014

Apakah PERBEZAAN Alfalfa Shaklee dengan yang lain??

TAHUKAH ANDA???

♥Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Forrest C Shaklee dalam tahun 1950an. Dihasilkan daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.

♥Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja segala Tumbuhan". Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting, dilupuskan.

♥Kemudian daun-daun yang telah kering akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa..

♥Pilihlah yang selamat dan semulajadi : Pilihan di tangan ANDA♥

Cara nak order/pertanyaan tentang produk

CONTACT-> whatsapp/wechat/line/sms telegram only 0129755310

PM page admin Syafiyah Vita Shoppe

P/s: sila pm kami utk sebarang pertanyaan. Page kami tak boleh memulakan pm. Tq

No comments:

Post a Comment