Friday, 21 February 2014

Bahan2 Dalam Cinch Tea

Actually semalam 1st time try minum cinch tea..tak menahan asyik denga cite org yg dah minum je..nak jugak rasa sendiri kan..

I pon dgn serta merta order la ari selasa..punya la sepantas kilat shaklee hantar rabu dah sampai..cepat pulak kan..

Lunch semalam i pon try la bancuh 1 mug..wow best jugak rasa nye..ape lagi memang betol power energy i terus tak tido petang..biasa nye i memang tido area kul 3 lebih tuh..takde apa nak buat..channel astro dah bohsan asyik2 cite tuh..asyik2 cite nih..macam dah hafal jalan cite tau..

Bila dah energy terlebih maka terlebih rajin la prepare minum petang..roti sosej cheese..macam tak pantang je i kan..sebelum tuh prepare pasta goreng utk my anak dara besar..

Memalam pulak anak dara kecik i memang suka berjaga..selalu i menyusukan sambil pejam mata tapi malam tadi tekebil2 mata..memang betol2 bertenaga..

I pon nak gak tau teh apa yg dorg campur dalam cinch tea nih maka i pon belek2 la buku produk..nah hasil jumpaan i taip semula rajin kan..saja nak share ngan sesapa yg nak tau..

Campuran teh didalam Shaklee Energy Tea Mix

1. Matcha green tea powder
Disediakan secara semulajadi utk menyimpan semua nutrien yg terdapat dalam daun teh termasuk serat, mineral & antioksidan.

2. Red tea extract
Salah 1 antioksidan yg dijumpai dlm teh merah, yg dikenali sbg polifenol - pejuang kanser yg kuat. Polifenol membantu kerosakan badan yg disebabkan oleh radikal bebas. Ia merupakan antioksidan yg begitu kuat & dikaji sbg pencegahan kanser & sebagai agen yg boleh menghalang tumor dr merebak.

3. White tea extract
Juga dikenali sbg teh hijau bayi dgn mempunyai kandungan antioksida yg lebih tinggi berbanding teh hijau.

4. Rooibos red tea extract
Tumbuhan unik yg berasal di Afrika Selatan, kaya dgn sebatian polifenol - antioksidan.

Best tau u ols kalau nak try bole CONTACT-> whatsapp/wechat/line/telegram/sms only 0129755310..

No comments:

Post a Comment