Friday, 21 February 2014

Kerabu Kobis

Menu malam nih tetibe kreatif la pulak nak buat kerabu kobis..dah kering idea nak masak apa..duk dapur tadi baru la datang idea..

Ramai org cakap kobis tak bole makan masa pantang sebab kobis sejuk..atas org jugak kot..masa pantang anak pertama dulu memang kobis so far takde masalah..kalau ikut medical semua boleh..
Senang je kerabu kobis nih..tak tau nama apa main letak je kerabu kobis..picture macam biasa i malas nak snap..

Bahan2:
Kobis bulat
Bawang besar
Ikan selar bakar
Lada hitam blend
Garam

Cara membuat:
Kobis tuh potong halus2 tp jangan la halus sangat macam racik bunga rampai tuh..agak2 jela kan untuk makan tekak sendiri..celur dulu sekejap..tak celur pon bole..bawang besar tuh ikut suka la macam i cincang..ikan selar tuh bakar then amik isi je..campurkan je semua bahan..kacau rata..ready to eat..

Mudah je kan..ikan selar td i bakar 2 ekor..ikan tuh kecik je..sekor lagi i nak makan dengan sos lada hitam ..malam nih i buat tapi tak letak susu dah..pastu ulam halia muda n kunyit hidup..tuh jela ulam i ari2..best u ols..tak pecaya try la..bagus utk dalaman...

2 comments:

  1. Mesti cuba ni. Dah lama teringin nak makan kerabu kobis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try la..kalo makan time pantang best la..kalo tak tambahkan lg bahan2 lain lg best..

      Delete