Tuesday, 18 February 2014

Melty Cream Cheese Chocolate



Dah bezaman buat tapi i baru nak share resepi..telupa la u ols..huhu..

Ritu teringin nak makan i pon gigih la google resepi..lupa pulak resepi blog sapa i amik ritu..i dah olah sikit2 bahan nya..kredit la utk puan punya blog tuh..hihi

Ok kita start dengan bahan2 dulu ye..senang je bahan2 nih cari kat kedai jual bahan2 kek mesti ada..nilai rm nya rm50 jugak kot semua sekali..

Bahan2 putar:
250gm UHT whipping cream ANCHOR (boleh guna brand lain)
250gm cream cheese (lupa brand apa n pic pon tak snap)
200ml susu pekat (belasah jela brand apa asalkan susu pekat)

Bahan2 hiasan:
1 botol syrup chocolate HERSHEY'S
Biskut marie
Chocolate chips
Badam 
Cheddar cheese
Coklat urai warna warni

Cara membuat:
Putar cream cheese hingga lembut..kemudian masukkan susu pekat putar lagi..masukkan whipping cream putar lagi hingga rata..

Sediakan bekas..bekas nih ikut suka hati korang la kan..i guna tupperware je..

Ambil senduk n sendukkan bahan cream yg diputar td..kemudian letak biskut..lapiskan dengan coklat syrup pastu tabur bahan hiasan ikut kreativiti u ols..buat hingga habis..bila dah habis tuh maknanya dah settle..dah boleh sejukkan dalam freezer..

 Senang kan..so u ols bole la cuba buat..sangat sedap u ols tapi cam manis sikit..next time kalau nak buat kena kurangkan kuantiti susu pekat..

Selamat mencuba...;)

2 comments:

  1. aduhaiiii, nampak 'tempting' sangat! terliur dah ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best farah..baik try..tp 1st sy try manis sikit..myb bole krgkan sukatan susu pekat tuh..

      Delete