Sunday, 2 February 2014

Menghitung Hari

Sesambil melayan mata nak tido sesambil duk pk rupa2 nye tak lama dah i nak deliver..macam2 feeling ada..

Arini dah 2 feb..due date 16 feb..kalau ikutkan raisha ritu ngam2 39wks..harap2 awal la n masa b ada kat sini..kalau takde haru jugak buat nye sakit tengah malam..kalau sakit time kat opis takpe dah memang keje hospital kan..

Skang nih pon dah tak larat sangat dah..sakit kaki la sakit lutut la..sakit bontot la..macam2 sakit pulak dah..mase raisha ritu takde sakit macam2..preggy 1st n 2nd memang sgt berbeza..harap2 deliver nanti berbeza jugak..1st czer..2nd normal insyaallah..

Maybe yg 2nd nih berbeza sebab yg 1st dulu memang rilek betol..takde buat pape pon..yg 2nd nih sebab raisha ada so nak uruskan dia lg..keje umah lagi..weekend jela dapat rest sikit encek hubby ada..weekdays memang pack..start bangun pagi kul6 siapkan diri nak g keje..prepare bekal makanan utk raisha kat umah pengasuh..memang betul2 rest time tido je itu pon kadang2 tak cukup tido bila raisha bangun menyusu je..kadang2 3x..kadang2 2x..mujur la makan suplemen..

Rupanye susah jd single mom nih..i ada sorang schoolmate kehilangan hubby masa preggy anak ke2..ya Allah sungguh berat ujian buat my friend tuh..handle 2 orang anak alone..i nih kira ok la stay dengan family..even my mom dah takde tapi i still ada kakak n ayah yg banyak membantu..syukur ya Allah..

Bila dah ada 2 org anak nanti camne la my routine..dorg nanti akan stay dengan pengasuh lain2..huru hara agaknye..mintak2 cepat la my hubby dapat transfer ke raub..ok la sikit at least malam2 ada..skang nih weekend je ade..

Sebab tuh la i nak sangat jadi working at home mom..senang sikit banyak masa ngan anak..keje dr umah buat bisnes sendiri..mudah2an berjaya..

Kena gigih uruskan Syafiyah Vita Shoppe utk anak2 jugak..dah buat nih memang taknak separuh jalan..taknak toleh2 dah..kena semangat demi anak2..bisnes nih bole diwarisi kalau keje skang nih bila dah pencen mane bole pass over kat anak2..kalau bisnes anak2 bole mewarisi bila kita dah takde..

No comments:

Post a Comment