Saturday, 12 April 2014

Rania 2 Months Old

As salam
Salam sejahtera

6 februari - 6 april 2014 genap umur Syafiyah Rania 2 bulan. Alhamdulillah anak ibu sihat walafiat. Syukur sangat baby ok tak meragam dari dalam pantang sampai skang. Kalau bawak jalan pun ok je behave. Mudah keje ibu. Hihi.

10hb ritu check up kat Klinik Kesihatan n kena inject. Berat baby 4.4kg je. Ok la janji sihat. Lepas tuh ibu bawak g khatan. Baby tak nangis pun. Bagus baby ibu. Time kakak dulu pun tak nangis jugak. Kuat n gagah anak2 ibu.Huhu.

Syukur Ya Allah ibu masih breastfeed anak ibu dari baby lahir sampai la skang. Kadang2 perah pun bagi kakak jugak. Atleast kakak tak fully breastfeed tetap dapat khasiat dari susu ibu. Ibu bersalah sangat sebab tak dapat breastfeed kakak sampai umur 2 tahun.

Semoga ibu dapat berikan susu ibu kat baby ibu sampai umur 2 tahun. Semoga ibu dipermudahkan untuk jaga anak2 ibu. Bukan mudah nak jadi working mom. Lagi2 semua ibu buat sorang2. Babah work seminggu sekali baru balik.


Hai makcik2 pakcik2..hihi..


No comments:

Post a Comment