4
As salam
Salam sejahtera

Sabtu lepas kami anak beranak ke kl untuk TCA (to come again) @ appointment Syafiyah Raisha dengan pakar kulit..sempat la singgah ambik my gorgeous niece kat Universiti Islam Antarabangsa (International Islamic University)..merasa la jugak masuk u kan..huhu

Masa tuh pon dah lebih waktu lunch so plan terus jela makan kat Kedai Makan Upin Ipin..saja bawak kakak Syafiyah Raisha suka sangat kartun upin ipin tuh..

Tapi dia tak excited pon..dia buat dek je..maybe kecik lagi tak tau apa sangat kan..cuma masa sampai tuh ada la dia sebut pipin..



Apa la anak beranak nih borakkan..



Tak nampak gambar baby..kesian baby..



Nasi ayam bbq babah..Rasa ayam ok la not bad..nasi tak rasa..kalau tanya babah mesti cakap ok je..huhu


Nasi putih + daging black pepper ibu..rasanya kureng..daging tuh pedas..lada hitam banyak sangat dah nak pahit rasanya..Daging tuh ok la lembut je..


Nih platter kakak raisha..ada fries, nugget, sosej..


Lamb chop kak tasha..daging dah tak juicy..kering n keras..


Air bandung cincau soda..tak best rasa soda..kalau takde soda tuh mesti best..

Kak tasha perasan gorgeous..haha

Memang style kalau snap gambar dia pandang lain..candid konon..

Baby sedap tidur je dari mula masuk sampai la nak balik..

Menu n order kitaorang..konsep Kedai Makan Upin Ipin nih ala kopitiam..untuk order kita kena tulis sendiri atas kertas yg dorg bagi tuh..just tulis kod nombor je..tepi tuh ada la note utk kita tulis pape..macam i tulis tuh 'no ice'..

Kalau u ols tercari2 mana lokasi kedai nih i bagi alamat:-

Cawangan Taman Melati
No 55-G, Jalan Melati Utama 4, Taman Melati Utama, Setapak, 53100, Kuala Lumpur

Senang je nak cari kedai nih..kalau dari highway karak menghala ke Ampang bila nampak shoplot belah kanan tuh area situ je..

*abaikan gambar yg tak tersusun..huhu

Post a Comment Blogger

  1. Upin ipin tak de ke jadi waiter kat situ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mase akk gi tuh takdela farah..kalau ada mesti anak akk suka..hihi

      Delete
  2. wahh! kalau bawak adik saya ni , tentu gumbira nih. Maklumlah peminat setia upin ipin. hehehe

    -www.aimanaziz.com-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawak la memang semua upin ipin dlm tuh..mcm2 ada.

      Delete

 
Top