Tuesday, 16 September 2014

Raisha Turns 2

As Salam
Salam Sejahtera

Alhamdulillah syukur kepada tuhan ibu berjaya jugak organize birthday party untuk kakak Raisha walaupun last minute plan. Ibu plan just nak beli kek & kakak potong makan dengan family je tapi macam tak best je so ibu pun plan small birthday party untuk kakak.

Jemputan tak ramai pun just jiran tetangga je. Family pengasuh kakak. Kawan babah pun ada jugak. Memang betul2 small la compare dengan masa kakak turn 1 year dulu meriah ibu buat. Petang buat makan2 sikit lepas tuh malam pulak buat doa selamat kat masjid & tahlil untuk opah kakak.

Lagi jimat bila kek tuh ibu letak 2 event terus. Kek birthday kakak & kek anniversary ibu babah. Senang kan celebrate sekali je sebab tarikh dekat2 je. Anniversary ibu & babah 2 September. Birthday kakak 12 September.

Kek Chocolate Indulgence Secret Recipes

Menu simple je. Bihun goreng, makaroni bakar, nugget, popia goreng, marshmellow, buah-buahan, chocolate fountain

Kakak teruja potong kek. Erkkkk tangan ibu disitu. Hahaha.

Posing 4 beranak potong kek. Adik Rania uncontrolled dia nak tepuk kek. Hahaha. Backdrop pun pakai yang lama. Jimat kan. Tak bukak pun selepas birthday kakak yang pertama hari tuh.

Layankan kakak tengah makan. Adik Nia memang teringin tengok makanan kakak. Kamu belum ada gigi sayang.

Beta with kesayangans beta. Kakak kalau posing suka la sangat buat muka la. Buat itu la buat ini la.


Adik Nia malas nak layan ibu nak posing. Lagi sedap makan baby bites. Huhuhu

Kakak memang susah kalau nak ajak posing. Tengok tuh cubaan nak lari. Adik Rania jugak sporting.

Adik Rania teruja nak main hadiah kakak. Kawan babah bagi hadiah kakak ambil hadiah je plastik tuh kakak pulangkan semula. Kelakar la kakak nih. Haha


Itu jelah picture ibu nak share. Banyak lagi picture lain. Boleh tengok kat album facebook Raisha Turn 2.

Selamat Hari Lahir Syafiyah Raisha yang ke 2 tahun. Semoga kakak menjadi anak yang solehah. Semoga kakak selalu dengar cakap ibu & babah. Semoga kakak diberi kesihatan yang baik. Semoga kakak dilindungi selalu. Amin.






9 comments:

  1. wahhh nampak sedap betul kek tuh.... :D

    ReplyDelete
  2. Memang sedap kalau chocolate indulgence. Harga pun sedap. Hihi.

    ReplyDelete
  3. happy birthday comel raisha :):)

    ReplyDelete
  4. Happy belated birthday Raisha... mpga menjadi anak yang solehah. Salam kenal, follower 169

    ReplyDelete
  5. follow here ..
    http://asmarpunyablog.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

    ReplyDelete