Thursday, 9 October 2014

Alfalfa Complex Shaklee

As Salam. Salam Sejahtera.



Sedar tak sedar je hari nih dah masuk hari ke 9 dalam bulan Oktober. Cepat betul masa berlalu. Baru perasan bulan nih genap 2 tahun usia Cie menyertai keluarga besar Shaklee. Rasa macam baru lagi. Bermakna dah 2 tahun la consume Shaklee. Macam-macam shaklee effect dapat. Syukur Ya Allah.

Nak share la apa yang best produk Shaklee nih. Oleh kerana i ols memang suka kurus. Nak share tentang ALFALFA COMPLEX SHAKLEE.

Memang best consume Alfalfa nih. Masa consume dulu sebab utama nak kurangkan masalah keputihan. Sejak mengandungkan kakak masalah keputihan sangat melampau. Selepas melahirkan pun sama so pernah terbaca yang alfalfa nih boleh membantu masalah keputihan. Ku terus makan je. Plus nak hasilkan susu badan yang berkualiti sebab alfalfa nih berfungsi juga untuk membantu pengeluaran susu badan. Alhamdulillah hasil sangat memuaskan. Memang berbaloi beli dan makan.

Bila masuk part kurus nih lah yang paling best. Memang semua orang kot nak kurus. Siapa la yang nak gemuk kan tapi kalau dah semua orang kurus takdela orang gemuk ye idok? Hihihi. Berbelit-belit dah ayat mak. Tanda mengantuk sudah menjelma. 

Berbalik kepada fungsi Alfalfa untuk kuruskan badan ialah boleh singkirkan lemak dan kolesterol. Terdapat kajian yang membuktikan bahawa penggunaan alfalfa dalam jangka panjang dapat menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok, darah tinggi.

Alfalfa mengandungi saponin seperti span yang bertindak sebagai serap yang menyerap kolesterol. So makan je apa-apa nanti tugas dia serapkan terus siap-siap kolesterol. So tak perlu risau sangat la kan. Hihi. Banyak lagi keistimewaan alfalfa shaklee nih. Untuk masalah resdung, sengal sendi, sembelit, penghadaman dan banyak lagi lah. Cuba dulu baru tau.

Pengedar Shaklee Kuala Lipis dan Seluruh Malaysia
Roziah Muhammad Nor
ID: 890962
Facebook Page: Syafiyah Vita Shoppe
Instagram: syafiyahvitashoppe

0129755310 (whatsapp/wechat/telegram)

No comments:

Post a Comment