Wednesday, 8 October 2014

Kurus Tanpa Perlu Berlapar

As Salam. Salam Sejahtera.

Ramai dikalangan kita yang impikan berat badan yang ideal kan. Sedaya upaya mesti nak kuruskan badan. Bermacam-macam cara nak kuruskan badan tapi tak berhasil. 30% je nak kurus. Lagi 70% malas nak kurus. Tak sanggup nak kena buat macam-macam.

Cie pernah berat badan mencecah 60 kg. Time tuh sampai bergesel-gesel peha bila berjalan. Nak beli seluar punya la susah nak cari size. Pinggang ok takde masalah sangat. Peha dan punggung je menjadi masalah kalau nak cari seluar. Sejak dari hari tuh memang nekad taknak gemuk. Say NO to GEMUK. Memang jaga betul bab-bab makan.

Sampai la Cie jumpa sesuatu........................................................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
taraaaaaaa

Set Kurus Basic Shaklee

3 benda nih la yang Cie amalkan sejak dari tahun 2012. Stop pun masa preggy Rania je 2013. Lepas bersalin continue makan semula sebab nak pastikan berat tak naik. Almaklum la kebiasaan orang perempuan nih lepas melahirkan anak mula la kembang sana kembang sini. Kalau boleh i ols taknak la kembang sana sini. Meh nak kongsikan fungsi utama 3 produk nih.

ALFALFA COMPLEX

Alfalfa tuh fungsi dia sangat best. 1001 khasiat yang sangat baik untuk kesihatan lagi-lagi untuk wanita. Sebabnya alfalfa nih mengandungi banyak nutrien penting serta pelbagai vitamin seperti vitamin K, A, B1, B6, C, E, Kalsium, Zinc dan Zat Besi. Banyak lagi lah keistimewaa ALFALFA SHAKLEE nih. Kalau untuk kurus pulak fungsinya untuk menyingkirkan lemak dan kolesterol. Alfalfa mengandungi saponin seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

LECITHIN

Lecithin pulak berfungsi menghalang obesiti, mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang. Ia juga bertindak sebagai pembersih salur darah, mengemulsi dan metabolisme lemak, kolesterol dan trigliserid didalam tubuh. Tuh untuk kurus tapi untuk lain pun banyak jugak fungsi LECITHIN nih. Untuk otak pun bagus ambil lecithin kerana membantu mempertingkatkan daya ingatan. Sesuai sangat untuk adik-adik yang sedang belajar tuh.

HERB-LAX

Herb-lax nih lagi hebat ada 9 herba semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver's root. Berfungsi mengempiskan perut serta mengurangkan penyerapan lemak. Mengeluarkan toksin terkumpul akibat lebihan makanan. Memang tersangat la bagus amalkan pengambilan HERB-LAX nih untuk kurus. paling penting membantu sistem pelawasan kita.



Bukan 3 set nih je Cie ambil. Cie tambah  ENERGIZING SOY PROTEIN. Memang sangat membantu. Paling ketara masa bulan puasa. Makan takde control semua belasah je makan.  ESP nih membantu memberi rasa kenyang berpanjangan. So nafsu nak makan benda lain pun tersekat la. Boleh dapat bonus lain jugak minum ESP nih. kulit jadi lembut.

Memang dicadangkan kalau ada yang sedang mencari-cari Set Kurus Shaklee.  Ramai dah berjaya turunkan berat badan. Boleh tengok TESTIMONI KURUS.

Pengedar Shaklee Kuala Lipis dan Seluruh Malaysia
Roziah Muhammad Nor
ID: 890962
Facebook Page: Syafiyah Vita Shoppe
Instagram: syafiyahvitashoppe
0129755310 (whatsapp/wechat/telegram)

2 comments:

  1. hahha ssh bile nk kurus. nekad dan tekad kena kuat. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang kalau mahu. Susah kalau takde kemahuan. Hihi

      Delete