Saturday, 2 May 2015

S2U Wellness Workshop Day 1

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah kerana berpeluang untuk menuntut ilmu lagi bersama keluarga besar Shaklee bawah naungan Master Iffah iaitu S2U Families. Peluang yang takkan ku sia-siakan. Mujur cuti panjang so berkesempatan la untuk join.

Pengisian bengkel selama 2 hari nih sangat bermanfaat. Banyak pengalaman baru dan ilmu baru yang dipelajari. Hari pertama dengan pengisian yang sangat padat. Bermula jam 8 pagi dan berakhir jam 6 petang.

Sehari sebelum 2 Mei iaitu 1 Mei jam 10 malam para peserta dikehendaki berpuasa untuk pemeriksaan darah bagi menentukan paras glukos dalam darah dan tahap kolesterol. Seawal jam 8 pagi pemeriksaan bermula. Mula-mula sekali ambil darah untuk periksa paras glukos dan kolesterol dan alhamdulillah keputusan normal. Dah selesai pemeriksaan darah, pemeriksaan tekanan darah pulak Alhamdulillah masih normal. Cie pun belajar untuk ambil darah. Mula-mula takut jugak tapi beranikan diri je. Mujur tak pengsan. Haha.

Nih untuk test glucose dan cholesterol

Blood presurre test

Karada scan

Result untuk karada scan


Selesai je pemeriksaan darah dan tekanan darah, pemeriksaan menggunakan Karada Scan untuk weight, body fat percentage, body mass index (BMI), resting metabolism (kcal), visceral fat, subcutaneous fat and skelatel muscle analysis. Alhamdulillah result semua normal.

Alhamdulillah result ok


Sebelum lunch Miss Celine menerangkan tentang blood test dan karada scan. So baru faham dengan jelas tentang bacaan kolesterol, glucose, lemak pada badan. Berhenti rehat untuk lunch dan solat.

Sesi demo cinch shake, skin care dan get clean water pitcher pula disebelah petang. Cinch shake memang terbaik sebab boleh dipelbagaikan resepi. Boleh dicampur dan dikisar bersama buah-buahan atau sayur-sayuran. Baru jelas teknik sebenar menggunakan skin care. Get clean water pitcher pulak rupanya air yang dituras sangat berakali. Baru ku tahu. Sebelum nih tak pernah pulak uji kan.

Demo cinch, demo get clean water pitcher, demo skin care nutriwhite

Water pitcher yang menghasilkan air yang lebih berakali


Selesai demo Miss Celine berikan sedikit penerangan tentang konsultasi produk sempena pelancaran program YES nanti. Banyak juga la ilmu diperolehi. Akhir sekali Master Firdaus menerangkan tantang bagaimana nak buat Wellness Fair.

Sesi hari nih berakhir jam 6 petang. Sangat padat dengan pengisian ilmu yang bermanfaat. Esok sambung lagi.

Jika berminat nak mencuba sendiri PRODUK SHAKLEE boleh hubungi saya:

Pengedar Shaklee Kuala Lipis dan Seluruh Malaysia
Roziah Muhammad Nor
Double SR Enterprise ( CT 0028861-M )
ID: 890962
Facebook Page: Petua Nak Kurus
Instagram: ROZIAH_MUHAMMAD_NOR
Emel: syafiyahvitashoppe@yahoo.com
0129755310 (whatsapp/wechat/sms)

No comments:

Post a Comment