0
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Tadi duk bercerita dengan kawan tentang kawan. Susah sebenarnya nak jumpa kawan sejati. Satu dalam sejuta kot. Tiba-tiba petang tadi pulak dapat emel dari sifufbads. Macam mana boleh dapat emel dari sifufbads? Rasanya pernah subscribed dulu so selalu la dapat emel dari sifufbads. Emel tadi macam best je ayat sifu. Nak share kat sini la. Hihi.

Bersangka baik pada orang yang mengata kita




Hi Roziah,


Apa khabar?


Nak tanya sikit..


Roziah biasa tak
terkena situasi ni?


Kalau Roziah buat sesuatu
especially dlm bisnes ni,
akan ada org mengata Roziah.


Roziah buat itu,
orang mengata.Buat ni, orang
kata. Buat menda baik org kata,
buat mende x baik lagi la
org kata..


Dlm bis, ni adalah lumrah..
bisnes apapun, org mengata..


Almaklumlah...


kita buat ssuatu yg bbza dari
diorang. Yg mana apa yg kita
buat tu keluar dari zon selesa
diorang. Maybe irihati, maybe
dengki, maybe xnak kita lebih
dr diorang?


Maybe? Maybe?


Biasanya diorang jenis ni akan
ajak org lain ramai2 utk mengata
kita juga...


Memperlekehkan kita..


So Roziah,


NASIHAT SAYA...


Kalau kita layan apa org kata
tntg kita, dgn mudahnya kita
akan down. Boleh buat kita
stop di tgh jalan. Smgt kita
akan down.. ni akan mjdi pghlg
kejayaan slm kita capai kejayaan.


Pedulikan kata2 org tu!


Jadikannya sbg "PEMBAKAR" utk
kita capai matlamat kita..


JGN LAYAN!!


Tapi, jadikannya sebagai pendorong.
Saya sdri dah biasa org kutuk2, orang
mengata2 ni, pnah dipanggil
juga kera sumbang, bodoh, tiru
mat saleh, gila glamor, poyo..


Belum cmpur lg fitnah2..


JGN LAYAN!!


Fokus dgn apa yg kita nak capai..
Orang boleh berkata apa saja..
apa saja kita buat, org akan mengata.."


Printscreen apa org kutuk tu,
simpan di smartphone. Rasa x
fokus, rasa nak GIVE UP tgk
balik printscreen org kutuk
kita tu, nnti rasa tbakor utk
capai matlamat kita tu....


p/s - Nak tanya, dah follow lom
      instagram Sifufbads?
      Kalau lom jemputla follow.
      Leh share2 gambo.

Jom Follow Instagram Sifufbads.


Tengah rasa macam down terus zupppp termotivasi bila baca kata-kata sifu nih. Printscreen u ols. Ahaha. Ada hari tuh orang lain printscreen bagi kat Cie. Cie malas nak printscreen. Kalau boleh nak lupakan. Anggap jela kawan tuh tak matang. Hahaha.

Senyum jela apa orang kata tentang kita. Kena hati-hati jela dalam berkawan nih. Kadang dalam tak sedar kita dah buat kawan-kawan sentap atau terasa dengan kita. Walhal kita tak berniat pun nak sakiti hati kawan kita kan. Manusia takkan lepas dari melakukan kesalahan. Maafkan orang itu lebih baik dari kita berterusan mengata orang. Yang lagi buruk mengajak orang lain mengata sama. Tak baik tau. Jangan rasa diri kita hebat sangat. Jangan memilih kawan. Miskin ke kaya ke kawan tetap kawan. Peringatan untuk diri sendiri. Semoga Cie tak bersikap memilih kawan. 

Post a Comment Blogger

 
Top