Sunday, 13 March 2016

Masalah Gambar Tidak Keluar Di Facebook

Assalamualaikum. Salam Sejahtera.

Dah 2 minggu rasanya ada masalah dengan blog ku ni. Stress rasa terus sentap malas nak update blog. Huhu. Taktau la kenapa dah jenuh troubleshoot tapi tak selesai juga. Masalah bila nak share ke facebook gambar didalam entry tidak keluar. Kalau share link ke facebook yang keluar gambar lain.

Bila share link entry ke facebook tidak keluar gambar didalam entry tapi yang keluar gambar pensil atau spanar

Kalau share link blog ke facebook yang akan keluar gambar didalam entry lain. Dah ubah setting di template tetapi sama je


Pening dah cuba tanya orang yang arif tentang blog, dah cuba google, dah cuba buat macam-macam tapi sama je takde perubahan pun. Tak tau la apa masalah sebab i bukan pakar pun bab-bab macam ni. Mula lah rasa nak bertukar ke wordpress pulak.

Sumber gambar: google image

Tengah survey harga untuk bertukar ke wordpress. Katanya wordpress lagi ok untuk blog. Sesiapa yang menawarkan service untuk wordpress boleh whatsapp 0129755310 ye. Hihi.

No comments:

Post a Comment