Tuesday, 24 October 2017

Bukit Tinggi Pahang

BUKIT TINGGI | PAHANG


Minggu lepas ajak husband pergi Taman Arnab kat Jerantut. So husband pun setuju jela. Kebetulan memang nak pergi dekat-dekat je. Dah gerak husband kata kalau pergi Jerantut tu tengok arnab jela. Takde tempat lain ke? Husband ajak naik kuda kat Putrajaya. Cakap kat husband naik kuda lain kali la nanti Disember nak pergi Seminar Shaklee kena turun KL jugak so akhirnya decide nak ke Bukit Tinggi jela. Cie dah 3x pergi Bukit Tinggi so ok jela layan anak-anak.

Tak ada apa yang menarik pun sama je dulu pun. Cuaca pun tak sejuk dah. Nama je bukit tapi tak sejuk pun. Maybe sebab musim panas ni kan. Jom jela layan gambar. Tak semua tempat kami pergi. Kalau datang awal sempat la melawat tempat menarik di Bukit Tinggi tu.


Pintu masuk kena bayar dulu. Ada je kereta depan kami tu lalu terus je. Adik jual tiket tu cakap orang depan tu lari. Kereta depan kami ni staff sana so free jela.


Bayaran RM15 untuk 5 tahun ke atas


Gigih adik nak tengok itik besar. Dari dulu ibu pergi kat sini ada jugak itik besar ni.

Boleh la harap anak-anak snap gambar. Hahaha

Ibu kena tinggal kat belakang

Ada tourist offer nak ambil gambar. Rupanya lepas tu tourist suruh ambil gambar mereka pulak.

Adik nampak orang jual popcorn mintak nak beli. RM7 untuk small. Tak sedap macam pahit sikit.

Kasi can la ibu dan babah nak wefie berdua. Hihihi

Terselit si kecik ni. Kakak taknak.

Pemandangan dari tingkat 3 menara

amboi anak dara berdua ni posing

ibu sebenarnya kan nak posing sorang-sorang je tapi sibuk je budak 2 orang ni

ni pulak nak posing dengan babah je. sibuk la kakak masuk jugak. pandai adik snap.

untuk pameran je ni bukan boleh jalan pun

amboi adik

kakak tadi taknak posing dengan adik. nak dengan ibu jugak

suruh ambil gambar depan charter car sementara nak tunggu jalan

dalam charter car nak ke japanese garden

dalam charter car nak ke japanese garden

bukit tinggi map

nampak tak tinggi bukit tu. berpeluh la nak sampai atas. termengah-mengah

dah sampai atas tak nampak tinggi sangat

berpeluh babah. hahahha

depan rumah jepun

kalau nak masuk kena bayar so boleh la pakai kimono

sewa kimono rm20 dan japanese tea ceremony rm28

rest kejap penat kot mendaki bukit

kakak taknak posing. adik jela bukan main bergaya. babah kepenatan dah tu

kakak paksakan diri. tadi taknak.

best kalau dapat terjun ni sejuk je

2 beradik ni teringin nak terjun dalam tu

takde apa dah jom turun

japanese village

ok jom balik
Sangat memenatkan. Maklum la dah tua kena mendaki bukit pulak. Tapi anak-anak relax je. Naik kereta adik tidur. Kakak baring je tak tidur pun. Puas dah dapat jalan-jalan walaupun penat kan. Sekali sekala bawak anak-anak time cuti sekolah.

Ada lagi tempat menarik lain di Bukit Tinggi. Ada Adventure Park, Botanical Garden, Tatami Spa, Horse Trails, Rabbit Park, Organic Farm. Ada performance dancer jugak petang tu tapi tak tengok pun sebab tak sedap mata memandang seksi pakaian dancer tu. hihi. Malas nak bagi anak-anak dan husband tengok.


2 comments: