De Rhu Beach Resort Cherating

De Rhu Beach Resort Cherating

Check in tahun 2018, tapi 2019 baru up. Hahaha. Apa ada hal kan. Busy punya pasal sampai terlupa la. Takpela untuk kenangan sendiri boleh la kan. Kebetulan tahun 2018 tu nak attend wedding anak buah ibu kat Kuala Terengganu tu yang singgah Cherating.

Layankan anak-anak nak mandi pantai tu yang pilih untuk stay kat De Rhu Beach Resort ni sebab belakang hotel tu ada pantai. Anak-anak tak suka mandi pool, kalau hotel tak ada pool pun ok je cuma mesti kena ada pantai baru mereka layan. 

Kat De Rhu Beach Resort ni pool mereka memang open kepada public so mereka akan dikenakan bayaran la. Untuk guest sahaja free. Pool agak luas jugak la. Tapi anak-anak memang tak suka mandi pool. 

De Rhu Beach Resort Cherating
mokcik siap pakai inai baru lepas kenduri nikah sepupu mereka

De Rhu Beach Resort Cherating
banyak beg sebab bercuti dah berhari-hari ke Terengganu attend wedding anak buah ibu
De Rhu Beach Resort Cherating
seperti biasa kita ambil twin bed senang nak cantumkan

De Rhu Beach Resort Cherating

De Rhu Beach Resort Cherating
macam-macam ada

De Rhu Beach Resort Cherating
iron board pun ada tu yang best stay sini

De Rhu Beach Resort Cherating

De Rhu Beach Resort Cherating
lepak kat lobi baru lepas dinner kat luar


De Rhu Beach Resort Cherating
lobi hotel

De Rhu Beach Resort Cherating
lepak kat lobi dulu

De Rhu Beach Resort Cherating

De Rhu Beach Resort Cherating
breakfast wajib kat hotel mesti ambil bubur nasi

De Rhu Beach Resort Cherating
ni pun wajib jugak ambil tapi tak memenuhi citarasa mereka buat ni. hihi

De Rhu Beach Resort Cherating
nasi lemak

De Rhu Beach Resort Cherating

De Rhu Beach Resort Cherating
kaunter bayaran untuk outsider mandi kolam

De Rhu Beach Resort Cherating
kat sini memang pool mereka open kepada public so dikenakan bayaran la untuk mandi

De Rhu Beach Resort Cherating

De Rhu Beach Resort Cherating
dalam woooo 5 kaki

De Rhu Beach Resort Cherating
pemandangan pantai waktu petang

De Rhu Beach Resort Cherating
acara wajib bila stay hotel yang ada pantai


De Rhu Beach Resort Cherating

Overall check in sini ok la. Cuma hotel lama kan so facilities kebanyakkan semua yang dah lama. Kepada mereka yang suka mandi pool sini sesuai la untuk check in.
Share this article: