Tuesday, 14 December 2021

Kopi Hainan Kuala Lipis

 KOPI HAINAN DI KUALA LIPIS | PAHANG

Kopi Hainan Kuala Lipis

Kopi Hainan ni baru je beberapa bulan masuk di Kuala Lipis. Ianya ditubuhkan pada tahun 2020 tapi Cie taktau siapa pengasas atau founder kepada Kopi Hainan ni.

Dengan tagline 'Premium Taste, Street Price'. Harga biasa je tapi rasanya sangat premium. Cie memang peminat kopi jadinya setiap minggu memang mencari kopi la. Hihihi.

Harganya Cie taktau berapa sebab selalu husband turun beli. Tak pernah tanya harga berapa. Terus sedut je lega tekak dapat kopi taste premium ni.

Kopi Hainan Kuala Lipis
Masa ni first time nak try. Ni lokasi kedua mereka selepas berpindah dari lokasi pertama

Kopi Hainan Kuala Lipis
Sedap memang premium la rasanya


Kopi Hainan Kuala Lipis
Ni kali kedua minum. Kalau best sure repeat kan


Kopi Hainan Kuala Lipis
Sini la lokasi pertama mereka. Pindah dari lokasi kedua. Balik ke tempat asalnya la nampaknya siap pasang kanopi. Masa pertama kali buka dulu tak pernah beli selalu ramai orang. Baru buka semua pakat nak try


Kopi Hainan Kuala Lipis
Ni Mocha Dazzel baru try. Fuhhh ni pun sedap.


Kopi Hainan Kuala Lipis
Kat situ ada juga jual putu piring. Tapi yang ni tak kena tekak.

Banyak jugak tempat ada Kopi Hainan. So kalau ada tempat korang boleh la try.

4 comments:

  1. Kat tempat Sha ada tapi tu lah, jauh sikit.. hehehe..
    Mengancam sungguh kopinya..

    ReplyDelete
  2. Fav! Memang sedap. Dah repeat banyak kali beli. Beli kat Kuala Pilah :) Harga berpatutan dan rasa dia memang wow sedap.

    ReplyDelete