Wednesday, 28 December 2011

Cuti Krismas Di Perak

cuti kali nih kite balik kampong opah @ kuala kangsar..tak semua pon balik...kite, hubby, mak, abah, adwa anak kakak ipar kite jeh...balik ikut cameron...gerak pagi dari umah IL...sampai cameron singgah beli sayur...petang jugak la sampai kuala kangsar...huh penat yang amat...walau bukan kite yang drive tapi kite pulak yang over penat...huhuhu...

2nd day @ kuala kangsar IL ajak g umah makngah @ taiping then balik umah mak tok @ penang...opah nih mak tiri MIL jeh tapi jage MIL dari kecik...mak tok tuh pulak mak kandung MIL...gerak dalam tengahari jugak la dari kuala kangsar...setengah jam ke taiping...lunch kat umah makngah...dah settle lunch teros gerak ke penang....jauh jugak dalam sejam setengah...ujan lebat lak tuh...kite ape lagi ambik la peluang yang ade untuk layan mate...huhu...

sedar2 jeh nak sampai penang...umah maktok kat sungai dua...sampai2 jeh sesi2 kenal mengenal...kite la paling blur sebab semua sedare mare IL kan...tapi pandai2 la bawak diri supaye tak jadi kera sumbang sumbeng kan....umur maktok dah tua tapi kuat lagi...tuhla orang zaman dulu2 kan sihat tak ade penyakit...

dekat nak malam jugak la lepak2 umah maktok...pastu nak g umah my sis pulak @ lengkok pemancar...mase pegi naik jambatan jeh...lame tak g penang...naseb baik tak jem sangat...kalo tak kematu jugak la duk dalam kete...my sis masak mi udang...lepak2 kejap jeh lepas dah siap makan, sembahyang teros gerak balik...balik naik feri pulak...sampai umah opah dah malam...penat yang amat tapi hepi sebab dapat kenal sedare mare IL...

3rd day @ kuala kangsar
kol my sis kak pi kebetolan die cuti arini so ajak die datang umah opah....pagi tuh pegi jalan2 kat bandar kuala...takde beli pape pon...beli beg untuk kakngah, makteh n kaklong jeh...pastu kakngah kirim beli congkak...pastu kite belikan kayu tas untuk ayah...ajak kakpi lunch @ umah opah...lepas lunch angkot durian nak bawak balik...petang baru gerak....

balik ikut cameron...jalan oke jeh smooth tak jem...elok jeh sampai tringkap teros jem...huh sikit punye bederet kete...bontot pon dah naik kematu...rupe2nye sampai ke brinchang...sebab nye ade pasar malam jeh...jadi 3jam...sampai jeh tanah rata memang sangat2 nak kencing tahan kencing lame gile...dah la sejuk yang amat...sampai umah IL dah tengah malam...

 depan umah opah...ari last posing ngan my sis n family sekali...




 hamek kauuuuuu....sebonet durian...fresh from opah's farm....


 model durian....ekekeke....my nephew


 kat dapo umah maktok...melayankan maktok tengah melatah tuh...hahaha


MIL n FIL 


kite ngan hubby kite kat tepi umah maktok 


yang tengah kacau air tuh maktok...yang pandang kamera nih opah... 



ngan encek hubby kecayangan lagi...ehe 


posing semantare tunggu my sis tak tau jalan g umah opah


posing sebelom g penang

tonggang tebalik picture kite susun...tak ikut jalan cerita langsung...lantak la kite jugak yang nak tengok....kite jugak yang nak bace kan....hahahahah

No comments:

Post a Comment