Sunday, 7 September 2014

Shaklee Punca Rahim Bengkak!!!!



As salam. Salam sejahtera.

GLA COMPLEX PUNCA RAHIM BENGKAK?


Kebelakangan nih banyak sangat keluar isu mengenai shaklee. Terbaru isu seorang guru menyatakan beliau mendapat masalah rahim bengkak selepas memakan GLA COMPLEX SHAKLEE.

Mungkin ramai yang alert mengenai isu nih sebab sedang tersebar dengan meluas kat facebook. Bagi yang belum tau Ce kongsikan sedikit info tentang isu nih.

Status Cikgu Mary mengenai pengambilan GLA menyebabkan rahim beliau bengkak

Perbualan antara Cikgu Mary dengan kenalan beliau mengenai permasalahan yang beliau hadapi

Perbualan antara Cikgu Mary dengan kenalan beliau mengenai permasalahan yang beliau hadapi

Komen seorang yang mempunyai masalah cyst namun selepas mengambil produk Shaklee beliau disahkan sembuh dari menghidapi cyst

Pihak Shaklee US juga telah memberikan respon kepada cikgu mary.

Kita tunggu dan lihat jela apa tindakan yang akan diambil oleh Shaklee. Jika kita nak menuduh sesuatu produk itu penyebab kita mendapat sakit kaji terlebih dahulu. Kalau perlu buat ujian makmal. Buktikan dengan fakta bahawa anda mendapat penyakit memang berpunca dari produk tersebut maka anda boleh menuntut hak anda. Anda boleh menyaman syarikat yang mengeluarkan produk tersebut, 

Sebaliknya berlaku jika ujian terbukti bahawa penyakit anda bukan berpunca dari produk tersebut pihak syarikat mempunyai hak untuk menyaman anda. Ikut saluran yang betul jika anda ingin menegakkan hak anda. Bukan dengan menyebarkan berita yang tak sahih dilaman sosial. 

Ce telah membaca sebuah penulisan yang ditulis oleh seorang doktor mengenai masalah rahim bengkak nih. Sangat menarik perkongsian beliau. Dapat menambahkan pengetahuan. Menurut Doktor Malinda sehingga kini tiada seorang doktor atau saintis yang pasti apakah penyebab utama terjadinya uterine fibroid atau ovarian cyst. So anda diluar sana tidak sepatutnya menunding jari mengatakan yang rahim anda bengkak berpunca dari sesuatu diet, produk mahupun apa-apa suplimen.

Doktor Malinda ada menyatakan 4 faktor utama rahim bengkak. Antaranya ialah:


Nasihat Ce kepada anda diluar sana selidik dulu sebelum menyebarkan sesuatu perkara tersebut. Dikhuatiri menimbulkan fitnah jika perkara tersebut tidak benar. Jenuh nak memohon maaf dari semua pengedar shaklee yang mencari rezeki halal dengan menjual produk Shaklee.




Ingin dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Ce Pengedar Shaklee Kuala Lipis. Pengeposan seluruh Malaysia. Khidmat konsultasi percuma 24 jam sehari.

0129755310 (whatsapp/wechat/telegram)

6 comments:

  1. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari Segmen Giveaway September by Karya Mahirah..done follow sini.. salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you singgah blog sy yang tak seberapa nih. Done follow semula.

      Delete
  2. Singgah sini.. ada terbaca kisah ni. Bahaya sbnrnya buat tuduhan hny berdasarkan andaian.. kalau ye pun, biar bijak sikit sebelum mengeluarkan tuduhan.. buatnya di counter saman ngn shaklee.. hmm. Kita tggu je la kesudahannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuhla kalau nak tuduh biar berasas & fakta yang tepat. Bila jadi camnih nak menyesal pun tak berguna.

      Delete
  3. maybe org yang sebarkan cerita ni akan disaman oleh shaklee..agak2 la buat statement kan? CN guna shaklee ok jer setakat ni, alhamdulilah..btw, CN follow sini dari segmen : http://www.cekgunorazimah.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau kisah sekarang dah senyap. Cie pun pengguna tegar shaklee alhamdulillah semakin banyak perubahan dari segi kesihatan. Tq follow ye. ^_^

      Delete