Wednesday, 26 November 2014

Bisnes Yang Ku Impikan

Assalamualaikum. Salam Sejahtera.

Sejak dari kecil-kecil lagi memang berangan nak jadi Pengurus Restoran. Maksudnya nak buka bisnes restoran la kan. Sampai ke usia ku dah 30 tahun nih pun masih lagi dengan impian nak buka restoran.

bisnes impian
Gambar ihsan encik google.com

Restoran tuh nanti kan berkonsepkan kopitiam moden. Boleh lepak santai je. Takdela esklusif sangat kan. Yang penting pengunjung yang datang akan merasa selesa.

Dari segi makanan pulak campuran antara masakan melayu, masakan barat dan masakan cina. So menu pelbagai la. Konsep memang ala kopitiam. Pelanggan akan tick order sendiri kat order chit.

Susunatur perabot lebih kepada kopitiam. Perabot yang memberi keselesaan kepada pelanggan.

Tukang masak pun kita akan ambil yang berkelayakan. Fully training sebelum mula bekerja.

Wow memang best la kan. Tak sabar rasanya nak buka restoran sendiri.

Mudah-mudahan berjaya. Amin.

3 comments:

  1. wah, x sabar nak makan dekat restoran nie.. haha. eh

    ReplyDelete
  2. Kita pun selalu teringin nak buka restoran since main game pasal restoran je ni hahaha

    ReplyDelete