Thursday, 10 May 2012

masuk wad 9/2/2012

as salam....

actually kite nak story pasal kite kene alahan yang teruk mase pregnent ni...macam2 kite lalui start kite dapat tau kite pregnent tuh sampai la 4 bulan...memang pengalaman yang tak pernah kite lalui....

first sekali kite mabuk teruk...tak bole makan...bile makan muntah balik....pegi klinik ambik ubat muntah pon sama jugak tetap muntah...

9/2/2012 kite rase senak perut pastu kite ajak hubby pegi klinik kesihatan kat padang tengku...ingatkan nak ambik MC jela kite macam tak larat nak pegi kerja...siap register kat kaunter number kite dah keluar...kite pon masok jumpa MA je...pastu cakap la kat MA tu kite senak perut...pastu MA suruh buat urine test...

tak lame pastu result urine kite tadi pon dah dapat...MA panggil semula masuk ke bilik rawatan...MA tu pon tanye ade muntah2 ke?kite pon cakap la memang ade...pastu MA tu cakap kite kena admit wad...kite dah risau kenapa la pulak ni...pastu MA tu call doktor then cerita pasal problem kite...confirm kite kena admit...pastu kite keluar semula nak bagitau kat hubby...MA tadi cakap nak hantar naik ambulan...pastu hubby mintak kat MA tuh nak pegi hospital sendiri je...MA tak kasi...die kate memang kena naik ambulan...kite dah rasa debar2 sebab kite tak pernah naik ambulan....

MA tu suruh kite tunggu kat kecemasan...kite pon pegi la kat kecemasan klinik tu...tak lame pastu MA tadi datang kat kite...die suruh kite masuk kecemasan pastu die suruh kite duduk kat dalam tu...rupenye nak cucuk drip...kite dah cuak bile nampak jarum...kite dah pandang ke lain..hubby dah usap2 belakang kite...hubby tau kite takut jarum...pastu terjadi alkesah yang kite tak duga...kite pengsan sambil duduk...kite pon tak sedar kite pengsan..bile sedar tuh kite tengok MA tuh bukak spek mate kite then die tepuk2 pipi kite...rupenye kite pengsan dah peluh2...hehehe....lawak jugak bile ingat balik...pastu kite kena hantar kat hospital lipis naik ambulan...first time dalam hidup kite naik ambulan...hubby follow dari belakang...

sampai je kat hospital kite kene baring pulak kat katil kecemasan tu...doktor hospital pulak nak check kite...berjam2 pulak kite kene tunggu nak masuk wad....dah petang baru dapat masuk wad...duduk la kite kat wad 3hari 2malam...huhuhu...dapat duduk wad kat hospital baru..kenanga 6b...dari kecemasan nak ke wad hospital baru tu kite naik ambulan lagi...so 2x la kite naik ambulan hari tu...nak tau berapa botol air masuk kat badan kite???13botol...huhu..ni kesah masuk wad...ade lagi kesah lain akan besambung di entry akan datang...kesah kite pengsan kat klinik ibu anak pulak...hahahhhaa





No comments:

Post a Comment