Saturday, 15 January 2022

Nutriferon Shaklee

NUTRIFERON GRANULES

Nutriferon Shaklee

APA ITU NUTRIFERON?


Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan telah dipatenkan  oleh Shaklee dan tidak terdapat di mana-mana kedai atau farmasi di Malaysia. Ianya hanya boleh dibeli dari Pengedar Shaklee sahaja.

Mereka yang menghadapi masalah antibodi lemah, mudah sakit dan sakit yang lambat sembuh sangat digalakkan untuk mengambil Nutriferon.

Nutriferon meningkatkan Interferon semulajadi badan dan sekaligus menguatkan tindak balas imun badan.

NUTRIFERON SHAKLEE

SIAPA PERLUKAN NUTRIFERON?

NUTRIFERON SHAKLEE

  • Mereka yang sering sakit, selsema, demam.
  • Ibu yang menyusukan anaknya yang mana anaknya demam atau sakit berpanjangan.
  • Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.
  • Mereka yang ada masalah alergi atau eczema.
  • Mereka yang mengamalkan pemakanan tidak sihat.
  • Mereka yang sering stress.
  • Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.


MANFAAT NUTRIFERON SHAKLEE

NUTRIFERON SHAKLEE


NUTRIFERON SHAKLEE


TESTIMONI NUTRIFERON SHAKLEE


TESTIMONI NUTRIFERON SHAKLEE


TESTIMONI NUTRIFERON SHAKLEE


TESTIMONI NUTRIFERON SHAKLEE


TESTIMONI NUTRIFERON SHAKLEE


JIKA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT PESANAN PRODUK SHAKLEE ATAU MENYERTAI KEAHLIAN SHAKLEE BOLEH KLIK LINK DIBAWAH








Continue Reading

Monday, 10 January 2022

Mokti Ais Krim Gula Apong Raub

Ais Krim Gula Apong Di Raub 

Mokti ais krim gula apong

Semalam masa lalu Raub singgah la nak merasa ais krim gula apong yang ramai orang duk makan tu. Kita pun teringin la juga nak merasa. Sampai Raub pun dah 6 lebih nasib baik buka lagi rezeki la nak merasa.

Fakta Berkenaan Gula Apong

Gula Apong merupakan sejenis produk gula yang diperbuat dari nira nipah yang sangat popular di Sarawak. Di Semenanjung pula dikenali sebagai gula melaka.

Memang kreatif jugak la dari gula apong boleh dijadikan ais krim yang sedap. Dicampur pula dengan pelbagai perisa dan bahan tambahan menjadikan ais krim ni tersangat sedap untuk dinikmati terutama ketika cuaca panas. Memang sejuk la tekak.


Mokti ais krim gula apong
Ramai peminat ais krim gula apong ni kena beratur

Mokti ais krim gula apong
Kat Mokti's ni pun ada air jugak. Cie beli Machiapong sedap. Next time nak try yang lain pulak

Mokti ais krim gula apong
Antara ais krim yang terdapat di Mokti's

Mokti ais krim gula apong
Kakak dah tak hairan nak selfie. Sedap makan ais krim lagi

Mokti ais krim gula apong
Harga untuk ais krim dan air yang Cie beli

Mokti ais krim gula apong
Baby Bob Apong Asli ada boba dan cornflakes

Mokti ais krim gula apong
Air Machiapong ada kopi, susu, karamel, ais krim

Mokti ais krim gula apong
Selfie sementara tunggu order siap

Ais krim dan air kedua-duanya sedap. Next time boleh cuba menu lain pulak. 

Lokasi kedai Mokti's Ais Krim Gula Apong Raub sebaris dengan Watson dan berdekatan menara jam.
Continue Reading

Saturday, 8 January 2022

KTMB Kuala Lipis Pahang

 Stesen Keretapi Baru Kuala Lipis

KTMB Kuala Lipis Pahang

Stesen keretapi Kuala Lipis ni dah lama siap sepenuhnya. Kebetulan baru-baru ni pergi makan sarapan pagi kat kedai nasi kerabu tu yang singgah ke stesen keretapi Kuala Lipis ni nak bagi anak-anak tengok.

Tak sangka la pulak masa nak check in dan check suhu, anak-anak riuh je kata ada nama ibu. Ibu pun macam pelik nama apa pulak. Rupanya kad vaksin, pihak KTMB guna untuk dijadikan contoh pada poster.

KTMB Kuala Lipis Pahang
Masa ni la anak-anak perasan ada nama ibu


KTMB Kuala Lipis Pahang
Bila tengok betul nama Cie kat situ. KTMB jadikan contoh kad vaksin


KTMB Kuala Lipis Pahang
Teruja tengok ada nama ibu kat situ


KTMB Kuala Lipis Pahang
Bila buka website KTMB pun ada jugak poster ni bermakna seluruh Malaysia la guna. Hihi


KTMB Kuala Lipis Pahang

Terasa glamour kejap walaupun nama je kat situ. Hahaha. Kalau ada gambar bertambah glamour. Ada nama je orang tak kenal pun. Hihi
Continue Reading

Ostenutrix Shaklee

 OSTENUTRIX | FORMULA BARU OSTEMATRIX

Ostenutrix Shaklee

Mesti ramai yang pelik kenapa OsteMatrix kini bertukar nama kepada OsteNutrix. Ye betul Shaklee menambah formula baru dengan tambahan 20% Vitamin D untuk penyerapan yang baik.

Diformulasi dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangen dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang.

Kelebihan OsteNutrix Shaklee

Ostenutrix Shaklee

Harga OsteNutrix Shaklee

Harga Pasaran: RM68.75 120 biji sebotol






JIKA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT PESANAN PRODUK SHAKLEE ATAU MENYERTAI KEAHLIAN SHAKLEE BOLEH KLIK LINK DIBAWAH


Continue Reading

Friday, 7 January 2022

Selamat Tahun Baru 2022

 SELAMAT TAHUN BARU 2022


Hari ni genap 7 hari tahun 2022 baru sempat nak update blog. Betapa busy sangat la konon-konon kan. Hihihi

Sebenarnya macam tak percaya dah masuk tahun baru. Tak sedar masa berlalu dengan sangat pantas. Rasa baru je lagi masuk tahun 2021, tiba-tiba dah tahun 2022. 365 hari berlalu tanpa kita sedar.

planner 2022



Sepanjang tahun 2021 pelbagai dugaan kita kena tempuhi. Berkali-kali negara kita kena Perintah Kawalan Pergerakan sehinggakan tak boleh nak rentas negeri, rentas daerah pun tak boleh.

Pendek kata kehidupan kita terus berubah 360 darjah. Tak boleh buat apa yang kebiasaan kita buat. Nak ke mana-mana pun kena pakai mask. Kena scan my sejahtera. Kena check suhu. Semuanya kita kena buat sekarang.

Sepanjang tahun 2021 juga Cie berjaya efektif Senior Supervisor dengan izin Allah. Jatuh bangun dalam dunia perniagaan ni adalah perkara biasa. Yang penting teruskan melangkah tanpa menoleh ke belakang. Alhamdulillah juga untuk pencapaian jualan kumpulan SR Millionaire yang capai RM281,375


1 Disember 2021 juga genap 13 tahun berkhidmat sebagai penjawat awam. Jangka masa yang agak lama. Tak sangka la dah 13 tahun mengharungi pelbagai dugaan dan cabaran alam pekerjaan.

Masa lalu penuh dengan liku-liku. Masa depan penuh dengan impian. Harapan tahun baru merupakan langkah untuk menyambut masa depan yang penuh KEJAYAAN dan KECEMERLANGAN.

Jangan sesali masa lalu, jangan risaukan masa hadapan. Kerana kita masih berpeluang untuk memulakan sesuatu yang terbaik dalam hidup kita.

Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim!!

Kami memohon kepadamu agar lenyapkan segera wabak Covid 19 ini di negara kami dan seluruh dunia.

Semoga tahun 2022 ini lebih banyak kejayaan dan kenangan manis yang dikecapi.

Amin Ya Rabbl 'Alamin





Continue Reading

Thursday, 6 January 2022

Promosi Shaklee Januari 2022

PROMOSI SHAKLEE

promosi shaklee januari 2022

Banyaknya promosi Shaklee bulan ni. Semuanya best dan sangat berbaloi kalau grab. Jom Cie share satu persatu.

START 2022 HEALTHY

promosi shaklee januari 2022

Ada 7 set untuk promosi Start 2022 Healthy bulan ni. Dengan belian salah satu dari set ni layak dapat:

  •  FREE SHAKLEE GREEN SHAKER
  •  SHAKLEE NON WOVEN BAG
  •  FREE MEMBERSHIP
  •  FREE POSTAGE

Youth Starter Set - Light & Rich

promosi shaklee januari 2022

promosi shaklee januari 2022




Harga asal Youth Starter Set ni adalah RM850 tapi untuk promosi bulan ni hanya RM680 sahaja. Bukan tu je korang layak jugak dapat 5% cash back lebih kurang RM32.30 untuk 1 set. 1 set mengandungi:
Purata penggunaan set ini adalah antara 6 - 9 bulan bergantung kepada kekerapan penggunaan. 

Best Seller Set

Promosi Shaklee Januari 2022

Set ni sesuai untuk SET ASAS KESIHATAN, SET IBU MENGANDUNG, SET IBU BERPANTANG, SET MENYUSU, SET IMUN dan banyak lagi la. Setiap produk itu sendiri mempunyai manfaat yang berbeza.

  1. B-COMPLEX (4 bulan makan)
  2. OMEGA GUARD (1 - 2 bulan makan)
  3. ESP MIXED SOY PROTEIN (1 bulan minum)
  4. SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS (6 bulan makan)
  5. OSTENUTRIX (1 bulan makan)
Set ini juga amat sesuai untuk anda yang ingin memulakan perniagaan bersama Shaklee. Ianya mengandungi 1 set lengkap produk nutrisi yang dapat memenuhi keperluan harian anda. Harga asal 1 set RM522.50. Harga promosi bulan ni hanya RM418 sahaja.

Beyond Wellness Set


Promosi Shaklee Januari 2022

Set ni sesuai untuk SET ASAS KESIHATAN, SET IMUN, SET KESIHATAN MATA dan banyak lagi la. Setiap produk itu sendiri mempunyai manfaat yang berbeza.

  1. ESP MIXED SOY PROTEIN (1 bulan minum)
  2. SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS (6 bulan makan)
  3. CAROTOMAX (1 bulan makan)
  4. NUTRIFERON (1 bulan makan)
Set ini juga amat sesuai untuk anda yang ingin memulakan perniagaan bersama Shaklee. Ianya mengandungi 1 set lengkap produk nutrisi yang dapat memenuhi keperluan harian anda. Harga asal 1 set RM526.25. Harga promosi bulan ni hanya RM421 sahaja.

New Beginnings Set


Promosi Shaklee Januari 2022

Set ni sesuai untuk SET ASAS KESIHATAN, SET IBU MENGANDUNG, SET IBU BERPANTANG, SET MENYUSU, SET IMUN dan banyak lagi la. Setiap produk itu sendiri mempunyai manfaat yang berbeza.

  1. B-COMPLEX (4 bulan makan)
  2. OMEGA GUARD (1 - 2 bulan makan)
  3. ESP MIXED SOY PROTEIN (1 bulan minum)
  4. SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS (6 bulan makan)
  5. OSTENUTRIX (1 bulan makan)
  6. VITA-LEA (4 bulan makan)
Set ini juga amat sesuai untuk anda yang ingin memulakan perniagaan bersama Shaklee. Ianya mengandungi 1 set lengkap produk nutrisi yang dapat memenuhi keperluan harian anda. Harga asal 1 set RM616.25. Harga promosi bulan ni hanya RM493 sahaja.

Joyful Journey Set


Promosi Shaklee Januari 2022

Set ni sesuai untuk SET ASAS KESIHATAN, SET IBU BERPANTANG, SET MENYUSU, SET IMUN dan banyak lagi la. Setiap produk itu sendiri mempunyai manfaat yang berbeza.

  1. B-COMPLEX (4 bulan makan)
  2. OMEGA GUARD (1 - 2 bulan makan)
  3. ESP MIXED SOY PROTEIN (1 bulan minum)
  4. SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS (6 bulan makan)
  5. OSTENUTRIX (1 bulan makan)
  6. VITA-LEA (4 bulan makan)
  7. ALFALFA (1 bulan makan)
Set ini juga amat sesuai untuk anda yang ingin memulakan perniagaan bersama Shaklee. Ianya mengandungi 1 set lengkap produk nutrisi yang dapat memenuhi keperluan harian anda. Harga asal 1 set RM673.75. Harga promosi bulan ni hanya RM539 sahaja. Cash back sebanyak RM26.20.

Healthy Radiance Set


Promosi Shaklee Januari 2022

Set ni sesuai untuk SET ASAS KESIHATAN, SET KECANTIKAN, SET IMUN dan banyak lagi la. Setiap produk itu sendiri mempunyai manfaat yang berbeza.

  1. B-COMPLEX (4 bulan makan)
  2. ESP MIXED SOY PROTEIN (1 bulan minum)
  3. SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS (6 bulan makan)
  4. COLLAGEN (15 hari makan)
Set ini juga amat sesuai untuk anda yang ingin memulakan perniagaan bersama Shaklee. Ianya mengandungi 1 set lengkap produk nutrisi yang dapat memenuhi keperluan harian anda. Harga asal 1 set RM615.50. Harga promosi bulan ni hanya RM492 sahaja.


PROMOSI VIVIX SHAKLEE

Promosi shaklee januari 2022

Promosi Vivix pun tersangat la best. Lama dah Shaklee tak buat promo macam ni. 

  • FREE POSTAGE
  • FREE MEMBERSHIP
  • FREE PURPLE LOVE PAPER BAG
Promosi Shaklee Januari 2022



Promosi Vivix beli 6 botol ni memang teramat jimat sebab dapat free sebotol. Harga 6 botol RM2280 dan yang best nya dapat cash back RM250.80.

Promosi Shaklee Januari 2022

Promosi Vivix beli 2 botol pulak akan dapat diskaun 5%. Hanya RM722 untuk 2 botol dan akan dapat cash back RM36.10. Berbaloi sangat grab waktu offer macam ni.

Nak tau lebih lanjut tentang Vivix BOLEH BACA SINI TENTANG VIVIX

PROMOSI BB CREAM

Promosi Shaklee Januari 2022

Promosi BB Cream extend lagi bulan ni. Beli set duo ni dapat free brush yang sangat exclusive. Lembut je Cie suka sangat guna brush tu. Harga promo ni RM276 untuk 2 tiub code nombor 3. Memang best guna rasa ringan je kat muka.

JIKA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT PESANAN PRODUK SHAKLEE ATAU MENYERTAI KEAHLIAN SHAKLEE BOLEH KLIK LINK DIBAWAH


Continue Reading

Monday, 3 January 2022

Banjir Kuala Lipis Disember 2021

BANJIR BESAR DISEMBER 2021

Banjir Kuala Lipis Disember 2021

Sejarah banjir besar pada Januari 2021 berulang kembali pada Disember 2021 di Kuala Lipis Pahang. Memang berat dugaan semua mangsa banjir 2 kali dilanda banjir dalam masa setahun.

Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikulnya. Rumah Cie tak kena banjir cuma jalan semua dinaiki air dan memang terkepung tak boleh nak ke mana-mana. Ada kawasan naik air berdekatan taman Cie.

Hujan bermula pada hari Khamis 16 Disember 2021. Hujan yang on off, ada masa tanpa henti seharian menyebabkan air sungai mulai naik pada 18 Disember 2021. Tapi masa tu jalan masih clear boleh lalu. 

Bermula 19 Disember 2021 sebelah pagi ada jalan yang dah tak boleh lalu untuk kenderaan, ada jalan yang hanya kereta 4x4 sahaja boleh lalu. Sebelah tengahari je air dah mula naik dan kenderaan dah tak boleh lalu. Hanya bot sahaja.

Manakala 20 Disember 2021 sebelah pagi air semakin naik dan sebelah tengahari air bertahan je tak naik dan tak turun. Elektrik pun dah mula takde. Bergelap la berhari-hari. Walaupun rumah tak kena banjir tapi diuji juga dengan tiada bekalan elektrik pulak.

Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021

Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021

3 kali setiap hari kami turun ke bawah taman nak tengok keadaan air banjir. Taman Cie atas bukit. Jalan utama semua naik air tu yang boleh bergambar kenangan tepi sungai.


Banjir Kuala Lipis Disember 2021

Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021


Banjir Kuala Lipis Disember 2021

Kenangan banjir besar di Kuala Lipis Disember 2021. Banyak rumah yang rosak teruk, barang-barang tak dapat di selamatkan. Berat dugaan yang mereka tanggung. Semoga dipermudahkan segala urusan semua mangsa banjir.
Continue Reading