Breaking News

Sunday, 17 March 2019

4:01:00 pm

Shaklee Research Team

SHAKLEE RESEARCH TEAM

Shaklee Research Team mempunyai banyak pengalaman, kemahiran dan pendidikan. Mereka ini bukan orang biasa-biasa malahan mereka merupakan pasukan yang sangat pakar. Para Saintis Shaklee juga sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semulajadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujarabannya.

Pasukan Saintis Shaklee


Para Saintis Shaklee sentiasa memikul tanggungjawab dan dedikasi untuk melaksanakan legasi dan warisan inovasi Dr. Shaklee bagi membantu orang ramai menjalani kehidupan yang lebih baik, mereka sentiasa mencari peluang dari sains dan alam semulajadi untuk mendapatkan penyelesaian baharu demi kehidupan yang lebih baik.

Dr. Forrest C. Shaklee Innovation Center memiliki peralatan saintifik yang moden dan termaju untuk memastikan semua produk Shaklee memenuhi dan melangkaui standard tertinggi industri untuk ketulenan dan keselamatan produk.

Semua produk dalam portfolio Shaklee akan dibangunkan dan diuji menggunakan fungsi R&D termasuk penyelidikan makanan dan nutrisi, pembangunan bahan dan ramuan, pembangunan produk/proses, jaminan kualiti dan kawalan kualiti. Dengan adanya kemudahan ini, Shaklee kini mempunyai lebih daripada 60 ahli sains yang berpusat di Perbandaran Pleasanton.

Jom kita berkenalan dengan barisan Para Saintis Shaklee












Ni baru sebahagian saja. Ada ramai lagi sebenarnya. Memang Shaklee sangat menjaga kualiti produk yang dikeluarkan. Shaklee akan membuat kajian terlebih dahulu sebelum memasarkan semua produk mereka. Para Saintis sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semulajadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujarabannya.

TERBUKTI

#1 LEBIH 100 PEMBENTANGAN DAN KERTAS SAINTIFIK DITERBITKAN

Produk Shaklee disokong oleh lebih daripada 100 pembentangan dan kertas saintifik yang diterbitkan, yang membuktikan bahawa ia membawa perubahan kepada kesihatan anda. Salah satu ujian ini ialah Kajian Penanda Aras, yang menunjukkan bahawa orang yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tiada suplemen sama sekali.

#2 TELOMERE

Kajian Telomere menunjukkan bahawa pengguna Shaklee yang mengambil suplemen selama 5 tahun mempunyai telomere lebih lama berbanding pengguna sihat tanpa-suplemen.

#3 PATEN SHAKLEE

Produk Shaklee mempunyai lebih daripada 70 paten dan sedang-dipaten.

#4 SISTEM PERLEPASAN BERPATEN

Sistem pelepasan berpaten Shaklee dicipta untuk memperbaiki dengan ketara kadar penyerapan nutrien utama dalam tubuh, menyediakan nutrien yang betuk, di lokasi yang betul dan pada masa yang tepat.


Untuk maklumat lanjut boleh layari HEALTH RESOURCE

Thursday, 14 March 2019

3:41:00 pm

6 Kelebihan Ostematrix Shaklee

OSTEMATRIX SHAKLEE

Ostematrix lebih daripada sekadar kalsium. Ianya juga membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Mengandungi juga magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan magnesium untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.

KELEBIHAN OSTEMATRIX SHAKLEE DAPAT MEMBANTU PELBAGAI MASALAH



6 Kelebihan Ostematrix Shaklee

#1 KELEBIHAN OSTEMATRIX SHAKLEE | MEMBANTU IBU MENYUSU

Ibu menyusu perlukan keperluan kalsium yang lebih tinggi daripada ibu yang tidak menyusukan bayi. Ini kerana Ostematrix membantu membekalkan kalsium yang mencukupi untuk ibu. Ibu menyusu juga kerap mengalami sakit belakang dan sebagainya ketika menyusukan bayi so Ostematrix sangat membantu mengatasi masalah lenguh-lenguh dan masalah lain.

6 Kelebihan Ostematrix Shaklee

#2 KELEBIHAN OSTEMATRIX SHAKLEE | MEMBANTU MASALAH SENGGUGUT

Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak dapat meringankan sakit senggugut dan membantu membuang air kecil dengan mudah. Ostematrix juga meringankan sakit kepala dan pitam. Malah ianya juga dapat menggalakkan tidur yang lebih selesa dan lena.

6 Kelebihan Ostematrix Shaklee

#3 KELEBIHAN OSTEMATRIX | MEMBANTU MENGUATKAN TULANG

Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka,gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah memekat.

6 Kelebihan Ostematrix Shaklee

#4 KELEBIHAN OSTEMATRIX SHAKLEE | MEMBANTU MASALAH INSOMNIA

Kalsium dan Magnesium yang mencukupi dapat memberikan tidur yang lebih lena tanpa ada sebarang masalah insomnia.
6 Kelebihan Ostematrix Shaklee

#5 KELEBIHAN OSTEMATRIX SHAKLEE | MEMBANTU MASALAH SEMBELIT

Magnesium yang terkandung dalam Ostematrix berfungsi untuk melegakan otot dalam usus dan juga membantu melembutkan najis bagi melancarkan pergerakan najis. So mereka yang alami masalah sembelit yang serius sangat digalakkan untuk ambil Ostematrix.

6 Kelebihan Ostematrix Shaklee

#6 KELEBIHAN OSTEMATRIX SHAKLEE | MEMBANTU IBU HAMIL

Sewaktu hamil, bayi akan mengambil sedikit kalsium daripada ibu. Oleh itu Ostematrix membantu menambah kalsium dalam menu diet harian ibu. So tak perlu minum susu dah. Hanya telan caplets sahaja anda akan dapat keperluan kalsium yang mencukupi.
6 Kelebihan Ostematrix Shaklee


KESAN JIKA TERLEBIH KALSIUM?

Kalsium berlebihan boleh memberi kesan kepada buah pinggang seperti terjadinya batu karang atau batu dalam hempedu. Ini terjadi apabila jurang nisbah kalsium dan magnesium sangat besar. Jika kekurangan magnesium akan menyebabkan kalsium tidak dapat diserap sepenuhnya oleh tubuh dan menyebabkan buah pinggang menjadi toksik.

Oleh itu apabila membeli suplemen kalsium, anda waji meneliti kandungan magnesium dan Vitamin D bersama kerana kedua-dua perlu untuk membantu penyerapan maksimum kalsium.


Cie nak kongsikan TESTIMONI mereka yang telah mengamalkan OSTEMATRIX. Namun begitu hasil bagi setiap individu adalah berbeza.

TESTIMONI OSTEMATRIX SHAKLEE

testimoni ostematrix shaklee


testimoni ostematrix shaklee


testimoni ostematrix shaklee


testimoni ostematrix shaklee


testimoni ostematrix shaklee


testimoni ostematrix shaklee


Berminat nak mencuba Ostematrix atau mana-mana produk Shaklee boleh terus hubungi Cie 012-9755310 atau boleh terus klik WHATSAPP

Berminat nak join Shaklee untuk dapatkan harga ahli atau berminat nak menambah side income? Anda boleh hubungi Cie 012-9755310 atau boleh terus klik WHATSAPP

Anda juga boleh mendaftar keahlian Shaklee secara terus di website Shaklee sila klik PENDAFTARAN KEAHLIAN SHAKLEE

Tuesday, 12 March 2019

8:30:00 am

Cara Bancuh ESP Shaklee

RESEPI ESP SHAKLEE


Cie mula minum ESP (Energizing Soy Protein) masa pantangkan anak yang pertama pada tahun 2012. Masa tu dalam persimpangan dilema sama ada nak beli ke tak sebab Cie tak minum soya. Cie risau takut tak boleh telan dan paling risau takut termuntah balik so rugi jela beli kan.

Kebetulan masa tu ada promo so Cie tawakal jela beli memandangkan banyak khasiat ESP ni kalau kita minum. So Cie memang betul-betul nak cuba jela. So Cie pun order la. Masa mula-mula minum siap tutup hidung tau. Hahaha. Punya la mindset asyik duk fikir tak boleh minum soya.

Lama kelamaan baru la tekak boleh telan dan sampai sekarang dah takde masalah nak minum ESP plain pun dah boleh minum. Actually ESP ni boleh dijadikan macam-macam makanan atau minuman. So kat sini Cie share beberapa resepi dan cara bancuh ESP untuk dinikmati.

RESEPI ESP SHAKLEE















SIAPA YANG SESUAI MINUM ESP SHAKLEE


IBU MENGANDUNG

ESP menguatkan rahim dan membantu perkembangan otot bayi dalam kandungan.

IBU MENYUSU

ESP membantu mempercepatkan pengeluaran susu dan bayi akan kenyang lebih lama. Ibu menyusu juga akan kenyang tanpa perlu makan nasi banyak kali sehari.

INGIN LANGSING ATAU KURUS / GASTRIK

ESP memberikan rasa kenyang berpanjangan

GAYA HIDUP SIHAT

ESP memelihara kesihatan secara menyeluruh

KECANTIKAN

ESP membuatkan kulit menjadi licin, gebu dan cerah

DIABETES

ESP membantu mengawal kandungan gula dalam darah dan mengurangkan risiko penghidap diabetes


Pendek kata ESP ni sesuai untuk semua peringkat umur kecuali kanak-kanak jela. Banyak kelebihan sesiapa yang mengamalkan ESP Shaklee ni.

Boleh baca sini 10 KELEBIHAN ESP SHAKLEE atau boleh tengok testimoni mereka yang mengamalkan minum ESP di sini TESTIMONI ESP SHAKLEE

Berminat nak mencuba GLA Complex atau mana-mana produk Shaklee boleh terus hubungi Cie 012-9755310 atau boleh terus klik WHATSAPP

Berminat nak join Shaklee untuk dapatkan harga ahli atau berminat nak menambah side income? Anda boleh hubungi Cie 012-9755310 atau boleh terus klik WHATSAPP

Anda juga boleh mendaftar keahlian Shaklee secara terus di website Shaklee sila klik PENDAFTARAN KEAHLIAN SHAKLEE


Monday, 11 March 2019

8:30:00 am

Bekal Makanan Anak Sekolah Februari 2019

IDEA BEKAL MAKANAN ANAK

Bekal Makanan Anak Sekolah

Sejak anak sekolah bulan Januari hari tu memang setiap hari Cie akan sediakan bekal makanan anak. Biar pun menu semuanya simple asalkan Cie sendiri yang masak lebih terjamin kebersihan dan juga dapat menepati selesa anak.

Risau juga banyak kes keracunan makanan selepas makan makanan dari kantin membuatkan Cie memilih untuk menyediakan bekal sekolah anak setiap hari. Bukan susah pun sediakan bekal anak. Tak sampai sejam pun. Semua menu bekal anak Cie sendiri yang pilih dia nak makan apa. Dia akan tulis menu untuk 5 hari sekolah.


Bekal Makanan Anak Sekolah
waffle coklat dan buah lai


Bekal Makanan Anak Sekolah
maggi (cintan) goreng dan buah lai


Bekal Makanan Anak Sekolah
lempeng gula dan buah lai


Bekal Makanan Anak Sekolah
scone jem butter dan buah lai


Bekal Makanan Anak Sekolah
cekodok bilis + sos tomato + mayonis dan buah lai


Bekal Makanan Anak Sekolah
roti sapu coklat, buah lai dan buah limau


Bekal Makanan Anak Sekolah
mee goreng dan buah lai


Bekal Makanan Anak Sekolah
maggi (cintan) goreng dan buah lai


Bekal Makanan Anak Sekolah
mee cintan goreng, buah lai, buah epal merah


Bekal Makanan Anak Sekolah
nasi goreng dan buah lai


Bekal Makanan Anak Sekolah
sandwich telur dan buah lai


Bekal Makanan Anak Sekolah
mee goreng dan buah jambu


Bekal Makanan Anak Sekolah
murtabak maggi + sos tomato + mayonis dan buah lai


Bekal Makanan Anak Sekolah
spageti bolognese dan buah lai


Bekal Makanan Anak Sekolah
maggi (cintan) goreng dan buah lai

Simple je bekal makanan sekolah anak Cie ni. Setiap hari wajib ada bekal buah sekali selain dari makanan. So baru la seimbang kan. Seawal pagi Cie memang bangun awal untuk sediakan bekal. Alhamdulillah tak pernah rasa penat nak masak pagi-pagi. Yang penting anak dapat makan makanan yang disediakan ibu dengan penuh kasih sayang.

Masa rehat anak pun akan jimat bila ada bekal so takde la anak buang masa beratur untuk beli makanan kat kantin. Biasanya budak memang ramai beratur nak beli makanan waktu rehat. Ada juga yang kadang-kadang tak sempat membeli sebab masa rehat terlalu singkat. Habis masa beratur je. Kesian kat anak-anak kan.

Sunday, 10 March 2019

9:00:00 am

11 Kebaikan GLA Complex Shaklee

11 kebaikan gla complex shaklee


GLA adakah singkatan bagi GAMMA-LINOLENIC ACID iaitu merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh fungsi badan kita untuk membentuk prostaglandin.

Prostaglandin adalah penting kerana ia diperlukan bagi membantu mengatur berbagai-bagai fungsi, seperti pengeluaran asid perut, tekanan darah dan suhu badan serta aktiviti otot dalam organ seperti bronkus, usus, rahim dan lain-lain organ badan. Ianya juga memainkan peranan utama dalam pembiakan.

kandungan dalam gla complex shaklee


GLA Complex adalah EPO (Evening Primrose Oil). GLA Complex Shaklee adalah yang terbaik berbanding produk EPO lain di pasaran kerana selain mengandungi Asid Linoleik Gamma, GLA Complex diperolehi daripada minyak borage yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi iaitu diantara 17% hingga 25%, tulen dan semulajadi dalam bentuk yang mudah diserap. Ianya diformulasi khas dengan gabungan GLA (asid lemak Omega-6), minyak biji bunga matahari yang merupakan salah satu dari sumber asid lemak Omega-6 dan Vitamin E untuk mengekalkan kesejahteraan dan kesihatan kulit.

11 KEBAIKAN GLA COMPLEX SHAKLEE

1. HERBA TRADISI YANG DIPERCAYAI

Borage adalah sejenis herba tradisi yang menjadi kegemaran orang barat. Ianya dipercayai dapat membantu merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankankebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

2. MENGAWAL SELIA HORMON ESTROGEN DAN TESTOSTERON

GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan juga wanita. Ianya juga dapat memperbaiki simptom PMS (Premenstrual Syndrome) seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara semasa haid. Bila hormon kita dah dapat dikawal maka secara tidak langsung pusingan period (haid) dan senggugut akan berkurangan dan lebih baik masalah senggugut akan terus hilang.

3. MELAMBATKAN MENOPAUS

GLA dapat membantu memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman dan depresi. Pengambilan jangka panjang dapat melambatkan penuaan, mengetatkan uterus dan memberi tone kepada uterus untuk kulit menjadi lebih muda.

4. MEMPERBAIKI PROSTATOMEGALY

GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing. GLA bukan khusus untuk wanita sahaja. Kaum lelaki juga boleh amalkan GLA.

5. MENENTANG KANSER

GLA merupakan anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser. Anti oksidan ini sangat diperlukan untuk melawan radikal bebas yang terdapat dalam badan kita. Radikal bebas ni akan merosakkan sel badan kita. Bila sel badan rosak maka akan mendatangkan pelbagai jenis penyakit kepada kita.

6. MEMPERBAIKI INFLAMASI KULIT

Ianya dapat mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea dan kurap. Ianya juga dapat meringankan sakit dan bengkak yang terjadi daripada rheumatisma dan arthritis.

7. MENGHALANG KOMPLIKASI DIABETES

Merendahkan gula dalam darah. Ianya juga dapat meringankan kebas dan kesakitan yang disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.

8. PENGLANSINGAN DAN MENGHALANG PERTAMBAHAN BERAT BADAN

Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan.

9. MENGHALANG TEKANAN DARAH TINGGI

Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung.

10. MEMPERBAIKI TEKSTUR RAMBUT

Memperbaiki rambut kering dan mengurangkan masalah rambut gugur dengan menguatkan struktur rambut.

11. MENINGKATKAN KESUBURAN

Prostaglandin memainkan peranan utama dalam kesuburan dan pembiakan.


Cie nak kongsikan TESTIMONI mereka yang telah mengamalkan GLA COMPLEX. Namun begitu hasil bagi setiap individu adalah berbeza.

TESTIMONI GLA COMPLEX


testimoni gla complex shaklee


testimoni gla complex shaklee

testimoni gla complex shaklee

testimoni gla complex shaklee


testimoni gla complex shaklee


Berminat nak mencuba GLA Complex atau mana-mana produk Shaklee boleh terus hubungi Cie 012-9755310 atau boleh terus klik WHATSAPP

Berminat nak join Shaklee untuk dapatkan harga ahli atau berminat nak menambah side income? Anda boleh hubungi Cie 012-9755310 atau boleh terus klik WHATSAPP

Anda juga boleh mendaftar keahlian Shaklee secara terus di website Shaklee sila klik PENDAFTARAN KEAHLIAN SHAKLEE


Popular Posts

Blog Archive