Friday, 18 September 2020

Pengedar Shaklee Pengekalan Chepa 0174425250

PENGEDAR SHAKLEE PENGKELAN CHEPA | READY STOCK


ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI PENGEDAR SHAKLEE PENGEKALAN CHEPA ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI AGEN SHAKLEE PENGKALAN CHEPA ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI STOKIS SHAKLEE PENGEKALAN CHEPA ?


Jom hubungi PENGEDAR SHAKLEE PENGEKALAN CHEPA ini:

Pengedar Shaklee Pengekalan Chepa 0174425250



Saya adalah Pengedar Shaklee Pengkalan Chepa yang aktif sejak dari tahun 2020 dengan nombor ID keahlian 1472222. Saya juga menjalankan khidmat COD (Cash On Delivery) ke seluruh kawasan Pengkelan Chepa dan kawasan berdekatan. Khidmat postage juga saya lakukan Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee yang aktif anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 0174425250 (klik sahaja nombor ini dan akan terus direct ke whatsapp saya tanpa perlu anda simpan nombor) atau boleh ke akaun Facebook saya Mazila Tgvakaun blog saya  eikeshu.blogspot.com dan akaun Instagram saya mazila.tgv.

Saya mempunyai stok yang sedia ada (ready stockbagi memudahkan semua pelanggan untuk membeli produk Shaklee melalui saya. Anda hanya perlu whatsapp saya dan maklumkan stok apa yang anda nak order. InsyaAllah ada stok tersedia.

Untuk makluman anda juga Shaklee mempunyai pelbagai jenis produk kesihatan dan juga penjagaan rumah. Antaranya ialah:

  • Nutrisi ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu
  • Nutrisi untuk kanak-kanak
  • Nutrisi untuk kesihatan
  • Nutrisi untuk naikkan berat badan
  • Suplemen untuk detoks dan turunkan berat badan
  • Suplemen untuk kecantikan kulit dan skincare
  • Penjagaan rumah
  • Dan banyak lagi

Yang tidak tersenarai pun ada. Anda cuma perlu maklumkan kepada saya tentang masalah yang anda hadapi dan saya akan cadangkan produk Shaklee yang bersesuaian dengan masalah anda.

Anda juga boleh sertai team saya untuk jadi Pengedar Shaklee atau sertai keahlian Shaklee untuk makan sendiri pun tiada masalah jika anda inginkan penjimatan berganda.


JIKA ANDA BERMINAT UNTUK SERTAI KAMI ATAU ADA SEBARANG PERTANYAAN 
SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH









Continue Reading

Thursday, 17 September 2020

Sambal Bunga Kantan

 SAMBAL BUNGA KANTAN

Sambal Bunga Kantan

Baru-baru ni kakak Cie ada datang rumah bawak bunga kantan 4 batang. Cie baru guna sebatang je masak nasi goreng kerabu. Weekend ni nak pergi event Shaklee jadi takut la rosak pulak nanti simpan lama-lama. Tu yang terajin buat Sambal Bunga Kantan hari ni.

Nak buat senang je. Rasa pun sedap sangat. Kalau makan nasi panas-panas ni tak pandang lauk lain dah. Memang best sangat. Cie share cara Cie buat Sambal Bunga Kantan.

RESEPI SAMBAL BUNGA KANTAN

BAHAN-BAHAN:
3 batang bunga kantan
5 biji cili padi
Segenggam ikan bilis
1 biji bawang besar
1 keping asam gelugor
Perencah maggi cukup rasa
Minyak masak

CARA MEMBUAT SAMBAL BUNGA KANTAN
  1. Hiris bunga kantan halus-halus. 
  2. Bawang besar dan cili padi dipotong juga sedikit (tak perlu halus sangat).
  3. Panaskan sedikit minyak kemudian gorengkan bawang besar dan cili padi hingga layu.
  4. Kisar ikan bilis. Kemudian kisar bawang besar dan cili padi. Cie gunakan blender kering. Jadi tak hancur la hasil blender tu.
  5. Panaskan sedikit minyak kemudian gorengkan bawang besar dan cili padi seketika, masukkan ikan bilis kacau lagi. Masukkan pula bunga kantan dan asam gelugor.
  6. Kacau sehingga garing dan perasakan dengan perencah maggi cukup rasa.
Senang je nak buat. Bahan pun mudah je. Cie pun pertama kali buat hentam sajalah ikut citarasa sendiri. Hari tu pernah tengok Majalah 3 rasanya ada orang buat Sambal Bunga Kantan tu. Dah agak lama jugak la wujud sambal ni. Memang kreatif la orang yang mencipta sambal ni.

Selamat mencuba.
Continue Reading

Pengedar Shaklee Wakaf Che Yeh 0174425250

 PENGEDAR SHAKLEE WAKAF CHE YEH | READY STOCK


ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI PENGEDAR SHAKLEE WAKAF CHE YEH ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI AGEN SHAKLEE WAKAF CHE YEH ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI STOKIS SHAKLEE WAKAF CHE YEH ?


Jom hubungi PENGEDAR SHAKLEE WAKAF CHE YEH ini:

Pengedar Shaklee Wakaf Che Yeh 0174425250



Saya adalah Pengedar Shaklee Kota Bharu yang aktif sejak dari tahun 2020 dengan nombor ID keahlian 1472222. Saya juga menjalankan khidmat COD (Cash On Delivery) ke seluruh kawasan Kota Bharu dan kawasan berdekatan. Khidmat postage juga saya lakukan Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee yang aktif anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 0174425250 (klik sahaja nombor ini dan akan terus direct ke whatsapp saya tanpa perlu anda simpan nombor) atau boleh ke akaun Facebook saya Mazila Tgvakaun blog saya  eikeshu.blogspot.com dan akaun Instagram saya mazila.tgv.

Saya mempunyai stok yang sedia ada (ready stockbagi memudahkan semua pelanggan untuk membeli produk Shaklee melalui saya. Anda hanya perlu whatsapp saya dan maklumkan stok apa yang anda nak order. InsyaAllah ada stok tersedia.

Untuk makluman anda juga Shaklee mempunyai pelbagai jenis produk kesihatan dan juga penjagaan rumah. Antaranya ialah:

  • Nutrisi ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu
  • Nutrisi untuk kanak-kanak
  • Nutrisi untuk kesihatan
  • Nutrisi untuk naikkan berat badan
  • Suplemen untuk detoks dan turunkan berat badan
  • Suplemen untuk kecantikan kulit dan skincare
  • Penjagaan rumah
  • Dan banyak lagi

Yang tidak tersenarai pun ada. Anda cuma perlu maklumkan kepada saya tentang masalah yang anda hadapi dan saya akan cadangkan produk Shaklee yang bersesuaian dengan masalah anda.

Anda juga boleh sertai team saya untuk jadi Pengedar Shaklee atau sertai keahlian Shaklee untuk makan sendiri pun tiada masalah jika anda inginkan penjimatan berganda.


JIKA ANDA BERMINAT UNTUK SERTAI KAMI ATAU ADA SEBARANG PERTANYAAN 
SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH









Continue Reading

Wednesday, 16 September 2020

Avatar Features Baru Di Facebook

 AVATAR DI FACEBOOK

Avatar Features Baru Di Facebook



Sejak semalam AVATAR FEATURED BARU DI FACEBOOK membanjiri semua wall facebook rakan-rakan. Semua terjebak termasuk la Cie. Hahahah. Saja suka seronok-seronok sebab menarik sangat avatar tu kita boleh create mengikut apa yang kita nak.

Cara nak buat Avatar di Facebook pun sangat senang je. Korang just klik je TRY IT kat mana-mana status yang ada kat wall kawan facebook korang.

#STEP 1 BUAT AVATAR DI FACEBOOK

Cara nak buat Avatar di Facebook
Try It ni ada kat status kawan korang yang buat avatar tu just klik je


#STEP 2 BUAT AVATAR DI FACEBOOK

Cara nak buat Avatar di Facebook
Selepas klik TRY IT tadi akan keluar begini so korang klik je gambar pensil tu untuk edit

#STEP 3 BUAT AVATAR DI FACEBOOK

Cara nak buat Avatar di Facebook
Boleh scroll ke kanan untuk pilih warna kulit, rambut, tudung, baju dan macam-macam lagi la


ok done!!

Cara nak buat Avatar di Facebook


Klik anak panah sebelah atas tu akan keluar SHARE TO FEED dan SET AS TEMPORARY RPOFILE PICTURE so korang boleh pilih la yang mana nak.

Klik sticker bawah anak panah tu akan keluar semua sticker yang ada dah siap untuk korang guna kat facebook.

Avatar Features Baru Di Facebook



Avatar Features Baru Di Facebook



Avatar Features Baru Di Facebook


Avatar Features Baru Di Facebook


Avatar Features Baru Di Facebook


Avatar Features Baru Di Facebook


Avatar Features Baru Di Facebook

Avatar Features Baru Di Facebook


Avatar Features Baru Di Facebook


Avatar Features Baru Di Facebook


Avatar Features Baru Di Facebook


Oleh kerana Avatar Features Baru di Facebook ni comel sangat maka Cie pun edit la untuk poster Shaklee. Hihihi. Sambil menyelam minum air la kan.


Avatar Features Baru Di Facebook




Avatar Features Baru Di Facebook

Avatar Features Baru Di Facebook




Avatar Features Baru Di Facebook

Continue Reading

Tuesday, 15 September 2020

Beverly Hotel Taiping

 Beverly Hotel Taiping


Beverly Hotel Taiping ni hotel kedua kami stay masa bercuti ke utara bulan lepas. Hotel pertama kami stay Novotel Hotel Taiping. Hotel ni biasa saja 2 star kot kalau tak silap. Hotel lain banyak yang dah fully book. Last minute nak book kan. Pun boleh jela just untuk tidur. Check in pun dah petang. Lepas check in terus keluar jalan-jalan. Awal pagi esoknya dah check out.

Hotel ni berhadapan dengan Taiping Sentral Mall. Berdekatan juga dengan AEON Mall Taiping dalam 5 minit jela lebih kurang naik kereta. 

Ni kat lobi. Yang sebelah sana tu jalan untuk ke lif


Dah siap check in tunggu babah parking kereta dulu


Cie ambil 2 katil single supaya senang nak cantum katil baru la muat tidur 4 beranak


Luas katil single ni





Cantik bathroom





Check in sini memang semata untuk tidur saja. Petang tu jalan-jalan cari makan area bandar Taiping. Nanti next entry Cie share. Keesokan hari pagi-pagi lagi dah check out nak cari makan then balik kampung.

Awal pagi check out dah



Overall hotel ni punya facilties memuaskan dan dalam keadaan baik. Macam hotel baru sebab dalam bilik semua masih cantik. Hotel ni tiada breakfast. Kalau stay just untuk tidur saja ok la.


Beverly Hotel Taiping

Alamat: Lot 1421, Jalan Istana Larut, 34000 Taiping, Perak

No. Telefon: 05-8051111

Continue Reading

Pengedar Shaklee Wakaf Bharu 0174425250

 PENGEDAR SHAKLEE WAKAF BHARU | READY STOCK


ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI PENGEDAR SHAKLEE WAKAF BHARU ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI AGEN SHAKLEE WAKAF BHARU ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI STOKIS SHAKLEE WAKAF BHARU ?


Jom hubungi PENGEDAR SHAKLEE WAKAF BHARU ini:

Pengedar Shaklee Wakaf Bharu 0174425250



Saya adalah Pengedar Shaklee Wakaf Bharu yang aktif sejak dari tahun 2020 dengan nombor ID keahlian 1472222. Saya juga menjalankan khidmat COD (Cash On Delivery) ke seluruh kawasan Wakaf Bharu dan kawasan berdekatan. Khidmat postage juga saya lakukan Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee yang aktif anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 0174425250 (klik sahaja nombor ini dan akan terus direct ke whatsapp saya tanpa perlu anda simpan nombor) atau boleh ke akaun Facebook saya Mazila Tgvakaun blog saya  eikeshu.blogspot.com dan akaun Instagram saya mazila.tgv.

Saya mempunyai stok yang sedia ada (ready stockbagi memudahkan semua pelanggan untuk membeli produk Shaklee melalui saya. Anda hanya perlu whatsapp saya dan maklumkan stok apa yang anda nak order. InsyaAllah ada stok tersedia.

Untuk makluman anda juga Shaklee mempunyai pelbagai jenis produk kesihatan dan juga penjagaan rumah. Antaranya ialah:

  • Nutrisi ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu
  • Nutrisi untuk kanak-kanak
  • Nutrisi untuk kesihatan
  • Nutrisi untuk naikkan berat badan
  • Suplemen untuk detoks dan turunkan berat badan
  • Suplemen untuk kecantikan kulit dan skincare
  • Penjagaan rumah
  • Dan banyak lagi

Yang tidak tersenarai pun ada. Anda cuma perlu maklumkan kepada saya tentang masalah yang anda hadapi dan saya akan cadangkan produk Shaklee yang bersesuaian dengan masalah anda.

Anda juga boleh sertai team saya untuk jadi Pengedar Shaklee atau sertai keahlian Shaklee untuk makan sendiri pun tiada masalah jika anda inginkan penjimatan berganda.


JIKA ANDA BERMINAT UNTUK SERTAI KAMI ATAU ADA SEBARANG PERTANYAAN 
SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH









Continue Reading

Monday, 14 September 2020

Pengedar Shaklee Pasir Mas 0174425250

 PENGEDAR SHAKLEE PASIR MAS | READY STOCK


ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI PENGEDAR SHAKLEE PASIR MAS ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI AGEN SHAKLEE PASIR MAS ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI STOKIS SHAKLEE PASIR MAS ?


Jom hubungi PENGEDAR SHAKLEE PASIR MAS ini:

Pengedar Shaklee Pasir Mas 0174425250


Saya adalah Pengedar Shaklee Pasir Mas yang aktif sejak dari tahun 2020 dengan nombor ID keahlian 1472222. Saya juga menjalankan khidmat COD (Cash On Delivery) ke seluruh kawasan Pasir Mas dan kawasan berdekatan. Khidmat postage juga saya lakukan Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee yang aktif anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 0174425250 (klik sahaja nombor ini dan akan terus direct ke whatsapp saya tanpa perlu anda simpan nombor) atau boleh ke akaun Facebook saya Mazila Tgvakaun blog saya  eikeshu.blogspot.com dan akaun Instagram saya mazila.tgv.

Saya mempunyai stok yang sedia ada (ready stockbagi memudahkan semua pelanggan untuk membeli produk Shaklee melalui saya. Anda hanya perlu whatsapp saya dan maklumkan stok apa yang anda nak order. InsyaAllah ada stok tersedia.

Untuk makluman anda juga Shaklee mempunyai pelbagai jenis produk kesihatan dan juga penjagaan rumah. Antaranya ialah:

  • Nutrisi ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu
  • Nutrisi untuk kanak-kanak
  • Nutrisi untuk kesihatan
  • Nutrisi untuk naikkan berat badan
  • Suplemen untuk detoks dan turunkan berat badan
  • Suplemen untuk kecantikan kulit dan skincare
  • Penjagaan rumah
  • Dan banyak lagi

Yang tidak tersenarai pun ada. Anda cuma perlu maklumkan kepada saya tentang masalah yang anda hadapi dan saya akan cadangkan produk Shaklee yang bersesuaian dengan masalah anda.

Anda juga boleh sertai team saya untuk jadi Pengedar Shaklee atau sertai keahlian Shaklee untuk makan sendiri pun tiada masalah jika anda inginkan penjimatan berganda.


JIKA ANDA BERMINAT UNTUK SERTAI KAMI ATAU ADA SEBARANG PERTANYAAN 
SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH









Continue Reading

Sunday, 13 September 2020

Pengedar Shaklee Kota Bharu 0174425250

PENGEDAR SHAKLEE KOTA BHARU | READY STOCK


ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI PENGEDAR SHAKLEE KOTA BHARU ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI AGEN SHAKLEE KOTA BHARU ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI STOKIS SHAKLEE KOTA BHARU ?


Jom hubungi PENGEDAR SHAKLEE KOTA BHARU ini:

Pengedar Shaklee Kota Bharu 0174425250



Saya adalah Pengedar Shaklee Kota Bharu yang aktif sejak dari tahun 2020 dengan nombor ID keahlian 1472222. Saya juga menjalankan khidmat COD (Cash On Delivery) ke seluruh kawasan Kota Bharu dan kawasan berdekatan. Khidmat postage juga saya lakukan Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee yang aktif anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 0174425250 (klik sahaja nombor ini dan akan terus direct ke whatsapp saya tanpa perlu anda simpan nombor) atau boleh ke akaun Facebook saya Mazila Tgvakaun blog saya  eikeshu.blogspot.com dan akaun Instagram saya mazila.tgv.

Saya mempunyai stok yang sedia ada (ready stockbagi memudahkan semua pelanggan untuk membeli produk Shaklee melalui saya. Anda hanya perlu whatsapp saya dan maklumkan stok apa yang anda nak order. InsyaAllah ada stok tersedia.

Untuk makluman anda juga Shaklee mempunyai pelbagai jenis produk kesihatan dan juga penjagaan rumah. Antaranya ialah:

  • Nutrisi ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu
  • Nutrisi untuk kanak-kanak
  • Nutrisi untuk kesihatan
  • Nutrisi untuk naikkan berat badan
  • Suplemen untuk detoks dan turunkan berat badan
  • Suplemen untuk kecantikan kulit dan skincare
  • Penjagaan rumah
  • Dan banyak lagi

Yang tidak tersenarai pun ada. Anda cuma perlu maklumkan kepada saya tentang masalah yang anda hadapi dan saya akan cadangkan produk Shaklee yang bersesuaian dengan masalah anda.

Anda juga boleh sertai team saya untuk jadi Pengedar Shaklee atau sertai keahlian Shaklee untuk makan sendiri pun tiada masalah jika anda inginkan penjimatan berganda.


JIKA ANDA BERMINAT UNTUK SERTAI KAMI ATAU ADA SEBARANG PERTANYAAN 
SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH










Continue Reading

Friday, 11 September 2020

Novotel Hotel Taiping Perak

 NOVOTEL TAIPING

Novotel Hotel Taiping Perak

Cuti sempena Awal Muharram pada 20 Ogos 2020 kami sekeluarga bersama keluarga mertua pergi melawat Mak Tok (mak kepada Mak Mertua Cie). Mak Tok duduk si Sungai Dua Pulau Pinang. Alhamdulillah Mak Tok masih sihat walaupun usia dah menjangkau 80an. 

Selepas pulang dari melawat Mak Tok kami bertolak ke Taiping Perak berdekatan dengan rumah Mak Ngah (adik kepada Mak Mertua). Kami menginap di Novotel Hotel & Resort Taiping Perak. Semua urusan booking dan check in diuruskan oleh Abang Ipar (abang ketiga suami).

Novotel Taiping ni betul-betul berada atas Taiping Mall. Tapi tak sempat pun hari tu nak jalan-jalan kat Mall. Check In pun dah malam. Keesokannya dah Check Out. Plan asal 1 malam je lepas tu tiba-tiba husband ajak stay sebab Mak Mertua nak stay rumah Mak Ngah 1 malam. Nak book lagi 1 malam dah full terpaksa la cari hotel lain pulak.

Ni lobi hotel. Check In dah malam takde orang dah



TV dalam bilik flat screen. Siap bagitau kita dah bilik selamat dah sanitized. Musim Covid kan memang semua kena jaga betul-betul

Bathroom besar cuma takde bath tab jela

Bathroom seksi sangat. Hahaha. Kena turunkan sliding baru tak nampak masa mandi. Jenuh la nak mandi kalau open gitu.

Ada juga meja dan kerusi boleh la pagi-pagi ibu menulis Gratitude Journal kat situ

Anak-anak i kalau stay hotel memang teruja lain macam. Nampak la bandar Taiping.

Excited sangat tengok pool kat bawah

Biasa kalau Cie book memang pilih single bed. Senang boleh rapatkan katil jadi luas la untuk tidur 4 beranak. Babah terpaksa tidur atas sofa la



Ada iron board dan iron sekali kat dalam bilik



Seperti biasa setiap hotel mesti la ada ni

Cantik betul showel gel dan shampoo tu

Untuk breakfast takde buffet maybe sebab Covid mereka ambil order Ala Carte saja

Tak feel nak order makan kalau Ala Carte ni sebab tak nampak macam mana rupa makanan kan. Jadi main hentam saja la order. Makanan kat sini biasa-biasa saja. Macam untuk kesihatan betul kurang rasa. Hahaha. Macam takde garam pun ye jugak. Bila dah lapar telan jela kan. 


Kakak comel

Adik Comel









Happy Family

Ibu nak manja-manja posing dengan babah, kakak sibuk nak menyelit

Dapat la jugak sekeping cukup la. Hahaha

Adik pun nak jugak

Overall review Cie sepanjang stay Novotel Taiping ok la not bad service dan facillities semua lengkap. Cuma bab makanan la kurang sikit mengikut selera Cie. Hihihi. Mungkin selera orang lain sedap kan mana tau. Mudah la bila stay sini sebab tengah-tengah bandar Taiping. Nak ke mana-mana pun dekat saja.

Nak tau lebih lanjut tentang hotel ni boleh tengok sini ye NOVOTEL TAIPING. 
Continue Reading