Wednesday, 22 September 2021

Pengedar Shaklee Subang Bestari 0134372384

       PENGEDAR SHAKLEE SUBANG BESTARI | READY STOCK


ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI PENGEDAR SHAKLEE SUBANG BESTARI ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI AGEN SHAKLEE SUBANG BESTARI ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI STOKIS SHAKLEE SUBANG BESTARI ?


Jom hubungi PENGEDAR SHAKLEE SUBANG BESTARI ini:

Pengedar Shaklee Subang Bestari 0134372384

Saya adalah Pengedar Shaklee Subang Bestari yang aktif sejak dari tahun 2021 dengan nombor ID keahlian 1561838. Saya juga menjalankan khidmat COD (Cash On Delivery) ke seluruh kawasan Subang Bestari dan kawasan berdekatan. Khidmat postage juga saya lakukan Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee yang aktif anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 013-4372384 (klik sahaja nombor ini dan akan terus direct ke whatsapp saya tanpa perlu anda simpan nombor) atau boleh ke akaun Facebook saya Sharifah Nuraishah.

Saya mempunyai stok yang sedia ada (ready stockbagi memudahkan semua pelanggan untuk membeli produk Shaklee melalui saya. Anda hanya perlu whatsapp saya dan maklumkan stok apa yang anda nak order. InsyaAllah ada stok tersedia.

Untuk makluman anda juga Shaklee mempunyai pelbagai jenis produk kesihatan dan juga penjagaan rumah. Antaranya ialah:

  • Nutrisi ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu
  • Nutrisi untuk kanak-kanak
  • Nutrisi untuk kesihatan
  • Nutrisi untuk naikkan berat badan
  • Suplemen untuk detoks dan turunkan berat badan
  • Suplemen untuk kecantikan kulit dan skincare
  • Penjagaan rumah
  • Dan banyak lagi

Yang tidak tersenarai pun ada. Anda cuma perlu maklumkan kepada saya tentang masalah yang anda hadapi dan saya akan cadangkan produk Shaklee yang bersesuaian dengan masalah anda.

Anda juga boleh sertai team saya untuk jadi Pengedar Shaklee atau sertai keahlian Shaklee untuk makan sendiri pun tiada masalah jika anda inginkan penjimatan berganda.


JIKA ANDA BERMINAT UNTUK SERTAI KAMI ATAU ADA SEBARANG PERTANYAAN 
SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH







 

Continue Reading

Monday, 20 September 2021

Surprise Birthday Syafiyah Raisha

 SYAFIYAH RAISHA TURNS NINE YEARS OLD | 12 SEPTEMBER 2012

Surprise Birthday Syafiyah Raisha


Surprise birthday Syafiyah Raisha ni actually ibu plan dah lama. Sebelum ni tak pernah pun lagi buat surprise. Takdela surprise gempak sangat biasa-biasa je.

Ibu beli hadiah kat The Prayer Mat bulan lepas. Masa tu belikan hadiah anniversary untuk babah mereka so terus la terfikir nanti mesti sibuk nak jugak hadiah tu. Bila tengok kat TPM tu ada mini sejadah terus la klik untuk anak-anak. Memang kena beli 2 tak boleh 1 je nanti ada yang merajuk. 

Selain dari sejadah tu ibu bagi jugak Nutriferon Shaklee sebab anak-anak memang makan Nutriferon tu so hadiahkan jela untuk mereka. Takdela nampak kosong sangat paper bag tu. Nutriferon ni memang bagus untuk kesihatan anak-anak terutama untuk kuatkan sistem imun mereka so penting la untuk hadiahkan mereka suplemen jugak.

sejadah mini mekah
hadiah untuk adik - sumber gambar website TPM

sejadah mini mekah
hadiah untuk kakak - sumber gambar website TPM


Sejadah tu ibu sorok dalam SOHO. Letak dalam kotak so mereka tak perasan la. Masa nak packing tu pulak memang tutup pintu. Yela musim PKP ni memang sentiasa ada kat rumah jela memang payah nak packing.

10 September 2021 ibu whatsapp babah bagitau yang ibu nak surprise kakak. Hadiah dah ada babah cuma kena beli belon jela. Belon pun kena beli 2 tau. Memang 2 beradik ni dah macam kembar. So babahnya beli la belon sorok dalam kereta. Dah malam masa anak-anak mandi baru babah cepat-cepat bawak masuk sorok tepi washing machine baru anak-anak tak perasan.

Malam ibu ada kelas dengan team ibu so memang duduk dalam SOHO jela. Lepas je kelas terus ibu packing hadiah takde bungkus ke apa dah just letak dalam paper bag je dapat masa beli sejadah tu. Masa ibu tengah packing tu anak-anak dah bising kat luar suruh ibu bukak pintu.

Ibu nak surprise dalam bilik anak-anak. Tapi nak set up bilik pun cabaran jugak sebab rumah kecik je buat apa mesti nampak.Terus whatsapp babah suruh ajak anak-anak duduk kat bilik utama so senang la ibu nak set up dalam bilik tu.

Tu pun jenuh la nak suruh anak-anak masuk bilik. Cepat-cepat je ibu lari bawak masuk belon, bawak masuk hadiah kat dalam bilik anak-anak. Fuhhh dah macam marathon. Kena cepat sebab takut anak-anak keluar nanti kantoi la kan.

Settle dah set up semua tu. Terus la suruh anak-anak simpan baju dalam bilik. Macam-macam alasan la katanya esok jela, itu la ini la. Ibu paksa jugak ibu kata simpan baju ibu nak kemas rumah. Anak-anak pun ikut jela.

Bila kakak buka lampu bilik je terus si adik yang terkejut. Hahaha. Dia pun dapat jugak hadiah seronok la. Ibu saja buat nak happy kan anak-anak. Lama tak ke mana-mana sejak PKP ni banyak duduk rumah. Tu yang kena buat something untuk gembirakan anak-anak.

Surprise Birthday Syafiyah Raisha
hadiah untuk adik pun ada

Surprise Birthday Syafiyah Raisha
hadiah untuk kakak

Surprise Birthday Syafiyah Raisha
gigih ibu set up cepat-cepat

Surprise Birthday Syafiyah Raisha
hadiah kegembiraan untuk anak-anak


Ibu ada jugak share video surprise kat Youtbue Channel ibu boleh la tengok ye Surpise Birthday Kakak Raisha.

12 September 2021

Hadiah dah bagi, kena jugak buat makan-makan untuk gembirakan anak-anak. Ibu ni selagi boleh memang sentiasa nak gembirakan anak-anak. Sementara masih ada nyawa selagi terdaya kita cuba la. Bukan keluar kos yang banyak pun. Yang penting mereka gembira. Makan-makan family je.

Surprise Birthday Syafiyah Raisha
Ni je gambar yang elok. Lain semua hampeh. Hahaha

Surprise Birthday Syafiyah Raisha
Kek Chocolate Indulgence, Pizza, Ais Blended

Surprise Birthday Syafiyah Raisha
Kek tu sekali untuk anniversary ibu babah 2 September

Surprise Birthday Syafiyah Raisha
Adik nak hadiahkan kakak dia buku. Ibu belikan la lepaskan hajat dia.


Continue Reading

Sunday, 19 September 2021

Aktiviti Hujung Minggu

 AKTIVITI HUJUNG MINGGU | 19 SEPTEMBER 2021

Aktiviti Hujung Minggu

Hari ni memang full dengan aktiviti hujung minggu. Menikmati hujung minggu dengan sebaiknya sebelum Monday Blues menjelma. Hahaha. Lagi bertambah liat nak kerja sebab dah cuti lama. Cie cuti sejak 16 September Hari Malaysia Khamis terus sambung cuti Jumaat. 4 hari cuti.

So pagi ni awal pagi Cie sediakan breakfast Spageti Bolognese. Lama dah nak makan tak terbuat je lagi bahan semua ada je. Masa beli pizza kat Pizza Hut nak order spageti katanya belum masak. Padahal masa tu dah petang. Taktau la mereka start jual pukul berapa. Dalam menu ada je.

Buat sendiri jela puas hati makan. Kedai area Lipis ni ada je jual rm belas ringgit jugak la sepinggan. Buat sendiri save sikit kos tak sampai rm20 pun 1 family boleh makan. Spageti Cie guna brand kimball murah je. Sos pasta pulak Cie beli brand Adabi pun sama murah je. Letak isi ayam, bebola daging dah siap. Sayur-sayur tak letak pun anak-anak tak makan.

Lepas siap masak breakfast terus keluar morning walk dengan anak-anak dan suami. Jalan ke playground. Anak-anak main buai. Pagi takde orang main playground. Ibu duk pusing court dewan je dapat la banyak langkah jugak. Dah bosan pusing court, naik bukit pulak. Area rumah Cie ni berbukit so best la boleh naik atas bukit paling tinggi kat area tangki air tu nampak la taman perumahan.

aktiviti hujung minggu
ok la jugak ni dapat banyak steps asalkan keluar peluh terbakar la jugak kalori


Balik dari morning walk duk iron baju kerja pulak untuk seminggu. Lepas dah settle baru la breakfast kat porch. Bentang tikar makan anak-beranak. Nak picnic kat pantai takde pantai kita picnic kat porch jela. Best jugak makan-makan kat luar rumah.

aktiviti hujung minggu
takdela meriah pun menu. Spageti Bolognese dan keropok je


Pertama kali jugak makan kat porch ni. Sebelum ni tak pernah pun. Saja hari ni family time santai-santai dengan anak-anak dan suami. Weekend jela boleh buat aktiviti sama-sama.Kalau weekdays dah busy bekerja.

Siap sarapan terus bercucuk tanam pulak. Lama sangat dah tak bercucuk tanam. Pasu banyak dah kosong tinggal tanah je dah. Semalam pergi beli barang dapur terus beli benih bayam dan sawi putih. Selalunya bayam jela yang menjadi. Sayur lain hancus tak menjadi. Cili, limau kasturi, daun kari, serai, daun kunyit elok menjadi. Tanam sikit-sikit untuk guna masak. Kadang-kadang nak guna sikit je. Yang jual selalunya kuantiti banyak jadi bazir je kering dalam peti.

Kejap je bercucuk tanam. Masuk dapur kelentung kelentang la siapkan stok bawang goreng dan sambal penyet. Bawang goreng Cie memang suka buat sendiri lebih sedap dari yang beli tu. Sambal penyet memang buat stok la senang nak makan. Tahan lama kalau masak lama tak perlu simpan peti.

homemade bawang goreng
homemade bawang goreng

sambal penyet
sambal penyet

Masak menu lunch pun simple je. Berejam jugak la duk dapur siapkan bawang goreng dan sambal penyet sambil masak lunch. Macam ni la bila ibu bekerjaya ni. Hujung minggu kalau boleh semua benda nak buat. Hari bekerja tak sempat. Bila masuk je hujung minggu penuh list aktiviti.

aktiviti hujung minggu
tomyam campur, tempe goreng celop tepung, ikan goreng celop tepung, sambal penyet, ulam timun

Alhamdulillah untuk sepanjang hari ni. Rezeki dapat luangkan masa bersama keluarga kecilku. Bukan rutin jugak la. Selalunya setiap minggu aktiviti berbeza. Ikut keadaan semasa la jugak.
Continue Reading

Saturday, 18 September 2021

iPhone 13 Baru Dilancarkan Oktober 2021

IPHONE 13 MINI | IPHONE 13 | IPHONE 13 PRO | IPHONE 13 PRO MAX

IPHONE 13 | IPHONE 13 MINI | IPHONE 13 PRO | IPHONE 13 PRO MAX

Apple Inc kini melancarkan iPhone model terbaru mereka iaitu Iphone 13. Apple Inc mensasarkan iPhone baru ini akan menarik perhatian pengguna dengan peningkatan keupayaan kamera dan pemproses sebagai pengganti perubahan reka bentuk utama.

Dari segi reka bentuk, ia hampir sama dengan iPhone 12, namun iPhone 13 memiliki cip lebih pantas dan sistem kamera dipertingkatkan. Mesti la Apple ada membuat penambaikkan untuk model terbaru mereka supaya ianya tidak sama dengan model terdahulu.

Model iPhone baru - iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro dan iPhone 13 Pro Max boleh didapati di Malaysia dengan cara pre-order bermula 1 Oktober dan stok mula didapati pada 8 Oktober.

HARGA PERMULAAN IPHONE 13 BARU

iphone 13 mini



iphone 13

iphone 13 pro

iphone 13 pro max

PILIHAN WARNA IPHONE 13 BARU

pilihan warna iphone 13 mini
pilihan warna iPhone 13 Mini


pilihan warna iphone 13
pilihan warna iPhone 13


pilihan warna iphone 13 pro
pilihan warna iPhone 13 Pro


pilihan warna iphone 13 pro max
pilihan warna iPhone 13 Pro Max



KAPASITI DAN HARGA IPHONE 13 BARU

kapasiti dan harga iPhone 13 mini
kapasiti dan harga iPhone 13 Mini


kapasiti dan harga iPhone 13
kapasiti dan harga iPhone 13


kapasiti dan harga iPhone 13 pro
kapasiti dan harga iPhone 13 Pro

kapasiti dan harga iPhone 13 pro max
kapasiti dan harga iPhone 13 Pro Max


Boleh la buat pilihan yang mana berkenan di hati dan mengikut bajet masing-masing kan. Yang bestnya guna iPhone ni tahan lama. Cie pakai iPhone 8 Plus ni tahun 2017 sehingga sekarang masih ok cuma pernah sekali je tukar bateri tahun 2020 di Ipro Ampang.






Continue Reading

Friday, 17 September 2021

Total Pageviews Capai 1 Juta

 TOTAL PAGEVIEWS CAPAI 1 JUTA | BLOG ROZIAHMUHAMMADNOR.COM

Total Pageviews Capai 1 Juta

Alhamdulillah hari ni buka blog tengok TOTAL PAGEVIEWS dah capai 1 juta rupanya. Dari bulan lepas duk menunggu. Hari-hari tengok. Sejak minggu lepas busy sikit tak sempat nak tengok dan memang terlupa pun. Ingatkan nak capture waktu mula-mula capai 1 juta tu. Tak kesampaian. Hari ni buka dah capai TOTAL PAGEVIEWS 1,001,258. Dah terlebih 1,258 but its ok.

Total Pageviews Capai 1 Juta
Dulu Cie gunakan blog title lain Luv Is In The Air

Agak lambat jugak nak capai sebab ada masa berbulan jugak tak update apa-apa entry. Buka pun jarang-jarang je. Pendek kata tak aktif sangat la walaupun mula menulis blog ni dah lama. Bila dah capai 1 juta ni macam rasa nak lebih rajin pulak update entry. Hihihi.

Permulaan Cie mula masuk ke dunia blogging ni tahun 2009. Masa tu sesaja suka update entry travel ke mana-mana dan pasal life je. Banyak merepek jela ceritanya. Blog address pun merepek jugak. Hahaha. Masa muda memang la kan lagipun tak pandai sangat lagi. First time berblog la katakan. Lepas tu dah lupa emel dan password so tak boleh buka. Terkubur macam tu jela.

2 tahun berlalu. Tahun 2011 mula berblog semula dan create new blog address iaitu demokluv.blogspot.com. Ni pun sama la just cerita tentang life, kisah kahwin, pasal anak, pasal resepi, tips, info. Itu jela yang banyak share pun. 

Total Pageviews Capai 1 Juta



Entry pertama waktu Cie share tentang lapor diri kerja kerajaan masa tahun 2008 1dec2008 kiranya Cie publish backdated la nak jadikan kenangan punya pasal. Disebabkan blog lama tu dah terkubur. Kalau baca semula kelakar pun ada. Hahaha. Masa ni takde ilmu sangat pasal blog. Tulis blog pun nak share tentang life saja.

Total Pageviews Capai 1 Juta

Semua permulaan entry ni adalah backdated publish je. Kalau ikut sebenar Cie buat semula blog ni Jun 2021. Bulan Cie bertunang dengan suami. Memang merepek betul la cara penulisan dulu-dulu. Sekarang dah banyak impoved dari pembelajaran.

Tahun 2012 mula buat Shaklee dan mula entry share tentang produk Shaklee. Masa ni memang mula dah aktif berblog bila ada masa terluang. Entry pertama tentang Vita-Lea produk yang Cie makan waktu dalam pantang.

Total Pageviews Capai 1 Juta

Tahun 2012 ni dah tukar blog address guna nama anak pulak syafiyahluv.blogspot.com. Tapak yang sama cuma tukar address sahaja. Masa ni baru tau istilah blogwalking, nak cantikkan blog dengan theme dan banyak lagi la belajar dari google je. Bila google tentang blog memang ramai blogger share. Cie pulak sejenis suka explore dan belajar melalui google je.

2 tahun berlalu bermula tahun 2014 Cie ada join seminar anjuran upline Cie. Dalam seminar tu ada topik berkenaan blog. Kami belajar cara untuk beli domain supaya nampak blogger yang profesional la. Kalau domain ni berbayar la ada sewa tahunan. So invest jela kan takdela mahal mana. Bawah RM50 renew untuk setahun. Berbaloi la jugak. Asalnya Cie masih guna domain name www.syafiyahluv.com.

Beberapa tahun berlalu Cie ada join kelas dari super upline. Katanya kalau nak bina branding long term kena guna branding name yang sama untuk semua platform. Maka Cie pun memilih untuk menggunakan domain name www.roziahmuhammadnor.com. Roziah Muhammad Nor ni Cie gunakan untuk semua social media Cie. 

Banyak blog ni membantu Cie terutama tentang bisnes Shaklee. Bila teranking di Google First Page lebih ramai la orang akan nampak blog kita perkongsian tentang bisnes. Pengedar Shaklee memang ramai menggunakan platform blog untuk berkongsi manfaat produk dan manfaat perniagaan Shaklee.

Total Pageviews Capai 1 Juta
Antara entry yang paling ramai viewer cecah sampai 30-40k


Total Pageviews Capai 1 Juta

Cie pernah juga berkolabrasi dengan zalora.com.my masa tu terkejut jugak la tiba-tiba pihak Zalora emel Cie berminat untuk kolabrasi. Cie cuma kena siapkan entry yang mereka dah sediakan semua dan tugas Cie hanya perlu copy paste di entry dan publish. Selepas tu mereka berikan voucher untuk Cie shopping di Zalora. Pernah 2 kali berkolabrasi bersama mereka.

2. Koleksi Emporio Armani Sunglasses untuk Wanita tahun 2016

Antara pengalaman lain berblog ni ramai betul whatsapp Cie nak beli itu la ini la. Sedangkan Cie hanya review saja makanan atau tempat yang Cie pergi. Kebanyakkan maybe tak baca entry dan hanya tengok tajuk sahaja. Orang Malaysia memang malas nak membaca. Hihihi. Ada jugak yang rajin membaca. Cie share pengalaman cabut gigi ada yang whatsapp Cie bertanyakan tentang pengalaman tu. Kalau macam ni ok la kan dia memang baca entry kita.

Total Pageviews Capai 1 Juta
Ni dia jumpa entry Cie share resepi jeruk asam boi terus dia ingatkan Cie jual padahal terang-terang share resepi. Hihi


Total Pageviews Capai 1 Juta
Adik ni bagus sangat polite. Dia bertanyakan pengalam pembedahan gigi geraham Cie. Dia memang baca entry tu.


Total Pageviews Capai 1 Juta
Tiba-tiba donut pulak dah. Tak sure ni maybe Cie pernah share resepi donut atau Cie share tempat Cie makan atau beli donut


Total Pageviews Capai 1 Juta
Cie pernah share tips buat bawang goreng terus la orang pm nak beli bawang goreng. Hahahah


Total Pageviews Capai 1 Juta
Entry Cie share berkenaan handphone oppo. Dulu pakai oppo terus la orang ingat Cie jual


Total Pageviews Capai 1 Juta
Ni pun taktau mana datang tiba-tiba je. Maybe Cie ada share kedai nasi kerabu kot.


Total Pageviews Capai 1 Juta
Entry ni Cie share review Cie pergi rumah terbalik kat Bentong. Pun sama mereka tak baca habis terus ingatkan Cie owner


Total Pageviews Capai 1 Juta
Ni pun sama la Cie share review Cie stay kat Adena terus la ingatkan Cie owner


Total Pageviews Capai 1 Juta
Ni pulak Cie share entry kedai makan di Dungun kalau tak silap


Total Pageviews Capai 1 Juta
Memang jelas ambil dari blog ni. Kat blog je ada link whatsapp ni. Dah sah-sah Shaklee tu boleh pulak tanya pati haruan. Ayoyoyo


Begini la macam-macam ragam pembaca kan tapi setakat ni belum jumpa haters atau orang yang hentam posting Cie. Harapnya takdela sebab Cie just berkongsi dan kalau tak suka boleh la skip je jangan baca. 

Cie memang akan share kalau perkhidmatan / makanan / tempat tu bagus. Bukan review berbayar pun. Just review ikhlas je. Ada sekali tu Cie pernah jugak share review Kedai Cermin Mata. Tiba-tiba owner kedai tu private message Cie di Facebook. Katanya nak bagi voucher kat Cie. Cie pun macam pelik la kenapa kan. Rupanya dia kata dia jumpa review Cie kat blog.

Total Pageviews Capai 1 Juta


Banyak la lagi pengalaman berblog ni sejak 2011 sehingga la 2021. Kalau nak diceritakan tak cukup 1 entry. Banyak yang Cie belajar tentang blog. Ramai yang Cie jumpa kawan-kawan blogger. Walaupun Cie bukan la buat blog untuk serius dan bukan la melabelkan diri Cie sebagai blogger. Cukup la sekadar blog Cie ni memberi manfaat kepada orang yang membaca.

Entry Cie semuanya tentang life,bisnes Shaklee, produk Shaklee, resepi, travel, tips, info dan macam-macam lagi la memang Cie campurkan semuanya dalam 1 blog yang Cie dah bangunkan sejak 2011. Semoga ianya berterusan sampai selagi ada umur.

Terima kasih kepada anda yang sudi membaca blog Cie walaupun sebenarnya blog ni biasa-biasa saja tapi sekurang-kurangnya dengan perkongsian kecil ini dapat memberi manfaat kepada orang lain. Semoga terus sudi membaca blog Cie.

Salam Sayang Dari Cie / Roziah Muhammad Nor





Continue Reading