Tuesday, 14 November 2017

Contest Follow, Like, Share, Tag And Win

4:58:00 pm 0 Comments

CONTEST FOLLOW, LIKE, SHARE, TAG & WIN


PERFUME DEXANDRA FOR HER PERCUMA! πŸ’πŸ’ƒ


Seperti yang dijanjikan CONTEST FOLLOW, LIKE, SHARE, TAG & WIN bermula 12 November 2017 sehingga 11 Disember 2017.




Syaratnya MUDAH sahaja!

Follow syarat WAJIB seperti berikutπŸ‘‡

1. FOLLOW / ADD FRIEND: Roziah Muhammad Nor 

2. FOLLOW PAGE : Pengedar Shaklee Pahang 012-9755310 

3. LIKE post ini CONTEST FOLLOW, LIKE, SHARE, TAG & WIN

4. Klik button SEE FIRST

5. SHARE post ini  CONTEST FOLLOW, LIKE, SHARE, TAG & WIN di wall anda & TAG 5-10 orang rakan anda & ajak mereka untuk join.

6. Selepas siap 5 step di atas sila komen di post ini  CONTEST FOLLOW, LIKE, SHARE, TAG & WIN DONE beserta sedikit SLOGAN: saya menyertai CONTEST FOLLOW, LIKE, SHARE, TAG & WIN untuk memenangi hadiah ini kerana........

MUDAH JE KAN??

Kriteria Pemilihan Pemenang:
1. Follow kesemua step FOLLOW, LIKE, SHARE & TAG
2. Slogan yang MENARIK & KREATIF

Keputusan:
1. Muktamad.
2. Sebarang bantahan tidak akan dilayan.
3. Hanya seorang pemenang akan dipilih.

JOM U OLS JOIN AJAK RAKAN TAULAN SANAK SAUDARA πŸ’πŸ’

Mana tau rezeki u ols kan 😍

Saturday, 11 November 2017

Salah Tarikh Hari Lahir

10:34:00 pm 1 Comments
Tengah buat kerja kat office semalam tiba-tiba dapat call dari Qaseh Surprise Delivery. Kat handphone memang install application true caller so akan keluar nama orang yang call kita. Duk pelik pulak kenapa QSD ni call. Siapa pulak nak surprise kan Cie. Birthday lambat lagi.

Tak lama lepas tu husband whatsapp tanya kat office ke. Macam pelik je tetiba tanya kan. Terus syak mesti husband nak surprise birthday ni. Mesti husband lupa tarikh lagi ni. Hahaha. Husband kata kat rumah ke? Elly nak call katanya. Elly tu orang yang husband tempah gate. Tak memasal pulak Elly tu nak call kan.

Terus screenshoot call in tu send kat husband. Hahaha kantoi. Tak lama lepas tu QSD pun terjah masuk office siap record video. Malu i tau. Selalu tengok orang kena surprise. Kali ni diri sendiri. Hihihi. Walaupun salah tarikh i tetap rasa touching. Rasa dihargai. Nak nangis pun ada. Haha.



Tak pernah dapat surprise camni seumur hidup. Hahaha. Thank you so much husband. Walaupun salah tarikh tetap ada effort nak surprise kan isteri. Setiap tahun camni la tak pernah ingat tarikh. Anniversary pun tak ingat. Hahaha


Saturday, 28 October 2017

Bajet 2018

2:46:00 pm 0 Comments

BAJET 2018

Bajet 2018 telah diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia Dato Seri Najib Tun Razak pada 27 Oktober 2017. Cie tak tengok pun sebab busy sangat diserang customer nak beli Shaklee so better Cie fokus dengan bisnes je. Walaupun Cie tak tengok pengumuman Bajet 2018 tetap dapat info dari rakan-rakan facebook.

Ok la jom kita tengok apa intipati Bajet 2018 yang dibentangkan. Cie ambil dari Page Friend Of BN.







































Bersyukur la dengan apa yang diberikan. Jangan tau nak merungut je. 

Friday, 27 October 2017

Buah Di Cameron Tidak Selamat

3:00:00 pm 0 Comments

BUAH-BUAHAN SEGAR TAK SELAMAT!!

Sekarang ni tak sama macam dulu. Semua benda adalah selamat untuk dimakan. Sebab tu orang zaman dulu jarang la kita jumpa yang berpenyakit. Kes terbaru buah dari Cameron telah di reject! Memang sangat mengejutkan. Bermakna Buah Di Cameron Tidak Selamat. Betul tak?


fruits from cameron rejected

fruits from cameron rejected

fruits from cameron rejected


Apa yang kita tau di Cameron memang terkenal dengan sayur dan buah yang segar dan harga berpatutan tapi kita taktau tahap keselamatan sayur-sayur dan buah-buah tersebut. Memang seronok la kita shopping sayur dan buah kalau bercuti ke Cameron kan. Dah la murah dan kita akan dapat sayur yang sangat segar. Ada juga sayur yang tidak ada dijual di pasar tempat kita. Tapi disebalik keselamatan buah dan sayur tersebut kita tak tahu.


KENAPA BUAH DARI CAMERON KENA REJECT?

Cameron Highlands dikenalpasti sebagai kawasan di mana organisma diubahsuai yang hidup atau Living Modified Organism (LMO) dikesan dalam buah-buahan yang hendak di eksport ke China. LMO ni juga termasuk tanaman pertanian yang diubahsuai secara genetik untuk produktiviti yang lebih besar atau untuk menentang makhluk perosak atau penyakit.

living modified organisme



Sebab tu la sebenarnya suplemen sangat penting untuk kita ambil. Banyak makanan yang mengandungi bahan-bahan tidak selamat. 

SIAPA CAKAP SUPLEMEN TAK PENTING?


Bila keadaan macam ni adakah anda masih nak mempertahankan yang suplemen tak penting. Cukup sekadar makan sayur dan buah yang banyak untuk cukupkan nutrisi. Macam mana pulak dengan keselamatan sayur dan buah tersebut?

Bayangkan kalau kita makan sayur dan buah yang tak selamat yang mana kita taktau pun. Apa yang akan jadi kat kita?

Alternatif lain untuk dapatkan sayur dan buah yang selamat kita kena beli sayur dan buah organic. Tapi mampukah kita? Seikat sayur je dah berapa ringgit. Sayur kampung pulak tak semua tempat ada. Kalau kat bandar-bandar besar memang susah nak dapat sayur kampung. Takkan tak makan sayur pulak nanti tak cukup nutrisi

The best way is makan suplemen. Yes for me suplemen sangat PENTING. Untuk dapatkan nutrisi secukupnya. Cie akan ambil suplemen untuk menggantikan nutrisi yang tak cukup. 

Vita-lea Shaklee

vita lea shaklee


Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana yang disarankan oleh RDA.

Sustained Release Vita C 

sustained release vita c shaklee

sustained release vita c shaklee


Vitamin C adalah vitamin larut air dan terdapat didalam pelbagai jenis sayur-sayuran dan buah-buahan segar.

Carotomax

carotomax shaklee


Purata pengambilan harian karotenoid lutein, likopena dan beta karotena hanyalah 8mg - CarotoMax® menyediakan lebih 13mg karotenoid yang sangat bermanfaat. Shaklee memanfaatkan perlindungan antioksidan yang ditemui dalam buah-buahan, sayuran dan tumbuhan lain dengan mengasingkan dan menghasilkan pelbagai bentuk karotenoid semula jadi.


So better kita makan nutrisi yang diyakini selamat. Nak makan sayur pun kena pilih sayur kampung atau organic InsyaAllah selamat. Alternatif lain ambil suplemen yang mudah didapati. Kesihatan hak milik setiap insan!

Berita lanjut boleh klik: FRUITS FROM CAMERONS REJECTED



WHATSAPP 
KLIK LINK   012.975.5310
KLIK LINK   012.975.5310
KLIK LINK   012.975.5310

ATAU

KLIK LINK DIBAWAH INI UNTUK PESANAN TERUS KE WHATSAPP KAMI

↓↓↓↓↓↓





JIKA ANDA BERMINAT UNTUK MENYERTAI SHAKLEE ANDA BOLEH KLIK LINK DIBAWAH INI

↓↓↓↓↓↓



Tuesday, 24 October 2017

Bukit Tinggi Pahang

4:09:00 pm 2 Comments

BUKIT TINGGI | PAHANG


Minggu lepas ajak husband pergi Taman Arnab kat Jerantut. So husband pun setuju jela. Kebetulan memang nak pergi dekat-dekat je. Dah gerak husband kata kalau pergi Jerantut tu tengok arnab jela. Takde tempat lain ke? Husband ajak naik kuda kat Putrajaya. Cakap kat husband naik kuda lain kali la nanti Disember nak pergi Seminar Shaklee kena turun KL jugak so akhirnya decide nak ke Bukit Tinggi jela. Cie dah 3x pergi Bukit Tinggi so ok jela layan anak-anak.

Tak ada apa yang menarik pun sama je dulu pun. Cuaca pun tak sejuk dah. Nama je bukit tapi tak sejuk pun. Maybe sebab musim panas ni kan. Jom jela layan gambar. Tak semua tempat kami pergi. Kalau datang awal sempat la melawat tempat menarik di Bukit Tinggi tu.


Pintu masuk kena bayar dulu. Ada je kereta depan kami tu lalu terus je. Adik jual tiket tu cakap orang depan tu lari. Kereta depan kami ni staff sana so free jela.


Bayaran RM15 untuk 5 tahun ke atas


Gigih adik nak tengok itik besar. Dari dulu ibu pergi kat sini ada jugak itik besar ni.

Boleh la harap anak-anak snap gambar. Hahaha

Ibu kena tinggal kat belakang

Ada tourist offer nak ambil gambar. Rupanya lepas tu tourist suruh ambil gambar mereka pulak.

Adik nampak orang jual popcorn mintak nak beli. RM7 untuk small. Tak sedap macam pahit sikit.

Kasi can la ibu dan babah nak wefie berdua. Hihihi

Terselit si kecik ni. Kakak taknak.

Pemandangan dari tingkat 3 menara

amboi anak dara berdua ni posing

ibu sebenarnya kan nak posing sorang-sorang je tapi sibuk je budak 2 orang ni

ni pulak nak posing dengan babah je. sibuk la kakak masuk jugak. pandai adik snap.

untuk pameran je ni bukan boleh jalan pun

amboi adik

kakak tadi taknak posing dengan adik. nak dengan ibu jugak

suruh ambil gambar depan charter car sementara nak tunggu jalan

dalam charter car nak ke japanese garden

dalam charter car nak ke japanese garden

bukit tinggi map

nampak tak tinggi bukit tu. berpeluh la nak sampai atas. termengah-mengah

dah sampai atas tak nampak tinggi sangat

berpeluh babah. hahahha

depan rumah jepun

kalau nak masuk kena bayar so boleh la pakai kimono

sewa kimono rm20 dan japanese tea ceremony rm28

rest kejap penat kot mendaki bukit

kakak taknak posing. adik jela bukan main bergaya. babah kepenatan dah tu

kakak paksakan diri. tadi taknak.

best kalau dapat terjun ni sejuk je

2 beradik ni teringin nak terjun dalam tu

takde apa dah jom turun

japanese village

ok jom balik
Sangat memenatkan. Maklum la dah tua kena mendaki bukit pulak. Tapi anak-anak relax je. Naik kereta adik tidur. Kakak baring je tak tidur pun. Puas dah dapat jalan-jalan walaupun penat kan. Sekali sekala bawak anak-anak time cuti sekolah.

Ada lagi tempat menarik lain di Bukit Tinggi. Ada Adventure Park, Botanical Garden, Tatami Spa, Horse Trails, Rabbit Park, Organic Farm. Ada performance dancer jugak petang tu tapi tak tengok pun sebab tak sedap mata memandang seksi pakaian dancer tu. hihi. Malas nak bagi anak-anak dan husband tengok.