Sunday, 21 February 2021

Thermal Printer EasyParcel

 THERMAL PRINTER 

Thermal Printer Easy Parcel

Tahun 2021 ni banyak benda yang Cie invest untuk upgrade bisnes Cie. Semuanya untuk memudahkan urusan bisnes. Alhamdulillah tahun ni rezeki bertambah, bonus bertambah so masa yang sesuai la untuk Cie upgrade tools bisnes Cie.

Antaranya Cie upgrade sistem pesanan untuk team, belian THERMAL PRINTER dan coming soon InsyaAllah lebih banyak la yang Cie akan upgrade semuanya untuk memudahkan Cie dan team SR Millionaire. Memang beruntung sangat team Cie ni.

Actually lama dah Cie survey Thermal Printer ni kat shopee. Pantang ada free time je Cie akan search kat shopee tengok review dan sebagainya. Masa tu belum ada bajet yang mencukupi la nak beli dan bagi Cie kena utamakan benda lain yang lebih penting. 

Ada 1 hari tu Cie buka web EasyParcel. Selalunya akan ada pop out dari EasyParcel tentang promosi mereka. Entah macam mana Cie pun klik tengok eh ada promo Thermal Printer la sepanjang bulan Februari sempena Chinese New Year. Cie pun fikir punya fikir akhirnya Cie pun decide nak beli sebab berbaloi jugak promo tu.

Harga asal sebelum promo RM599.50 tapi lepas promo harga jadi RM359 dan free postage. Cie pun tengok apa lagi ada dalam pakej tu so terus klik. Antara yang ada dalam pakej tu:

  1. EasyParcel Sleek Thermal Printer
  2. 3 rolls of thermal label (500pcs per roll)
  3. EasyParcel L (A3) Flyer 50pcs
  4. EasyParcel XL (A2) Flyer 50pcs
  5. EasyParcel Transparent Pouch 50pcs
  6. Free EasyParcel Adam Squishy Notebook
All in one so memang berbaloi semua sekali dapat. Kalau harga Thermal Printer tu saja pun dah RM289. Harga asing-asing lagi mahal la compare harga promo. Alhamdulillah rezeki Cie nak memiliki Thermal Printer setelah lama duk survey dan fikir.

Best sangat dah try print slip post untuk post Shaklee parcel kepada customer dan team. Cie memang guna EasyParcel sejak tahun lepas lagi. Murah dan mudah guna EasyParcel. Sebelum ni print slip post tu guna printer biasa memang leceh nak kena gunting dan masukkan dalam plastik then tampal kat kotak kalau post guna kotak. 

Sekarang dah ada Thermal Printer ni lebih mudah la untuk Cie gunakan dan lebih menjimatkan masa untuk print dan packing parcel Shaklee untuk diposkan kepada customer dan team.
Continue Reading

Saturday, 30 January 2021

Pengedar Shaklee Sungai Besi 0123360620

  PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI BESI | READY STOCK

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI BESI ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI AGEN SHAKLEE SUNGAI BESI ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI STOKIS SHAKLEE SUNGAI BESI ?



Jom hubungi PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI BESI ini:


Pengedar Shaklee Sungai Besi 0123360620



Saya adalah Pengedar Shaklee SUNGAI BESI yang aktif sejak dari tahun 2014 dengan nombor ID keahlian 1097130. Saya juga menjalankan khidmat COD (Cash On Delivery) ke seluruh kawasan SUNGAI BESI dan kawasan berdekatan. Khidmat postage juga saya lakukan Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee yang aktif anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 012-3360620 (klik sahaja nombor ini dan akan terus direct ke whatsapp saya tanpa perlu anda simpan nombor) atau boleh ke akaun Facebook saya FARAH ZAINUDDINakaun Instagram saya byfarahzainuddin dan Facebook Page saya Farah Zainuddin

Saya mempunyai stok yang sedia ada (ready stockbagi memudahkan semua pelanggan untuk membeli produk Shaklee melalui saya. Anda hanya perlu whatsapp saya dan maklumkan stok apa yang anda nak order. InsyaAllah ada stok tersedia.

Untuk makluman anda juga Shaklee mempunyai pelbagai jenis produk kesihatan dan juga penjagaan rumah. Antaranya ialah:

  • Nutrisi ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu
  • Nutrisi untuk kanak-kanak
  • Nutrisi untuk kesihatan
  • Nutrisi untuk naikkan berat badan
  • Suplemen untuk detoks dan turunkan berat badan
  • Suplemen untuk kecantikan kulit dan skincare
  • Penjagaan rumah
  • Dan banyak lagi
Yang tidak tersenarai pun ada. Anda cuma perlu maklumkan kepada saya tentang masalah yang anda hadapi dan saya akan cadangkan produk Shaklee yang bersesuaian dengan masalah anda.


Anda juga boleh sertai team saya untuk jadi Pengedar Shaklee atau sertai keahlian Shaklee untuk makan sendiri pun tiada masalah jika anda inginkan penjimatan berganda.

JIKA ANDA BERMINAT UNTUK SERTAI KAMI ATAU ADA SEBARANG PERTANYAAN 
SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH










Continue Reading

Friday, 29 January 2021

Pengedar Shaklee Serdang 0123360620

  PENGEDAR SHAKLEE SERDANG | READY STOCK

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI PENGEDAR SHAKLEE SERDANG ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI AGEN SHAKLEE SERDANG ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI STOKIS SHAKLEE SERDANG ?



Jom hubungi PENGEDAR SHAKLEE SERDANG ini:


Pengedar Shaklee Serdang 0123360620




Saya adalah Pengedar Shaklee SERDANG yang aktif sejak dari tahun 2014 dengan nombor ID keahlian 1097130. Saya juga menjalankan khidmat COD (Cash On Delivery) ke seluruh kawasan SERDANG dan kawasan berdekatan. Khidmat postage juga saya lakukan Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee yang aktif anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 012-3360620 (klik sahaja nombor ini dan akan terus direct ke whatsapp saya tanpa perlu anda simpan nombor) atau boleh ke akaun Facebook saya FARAH ZAINUDDINakaun Instagram saya byfarahzainuddin dan Facebook Page saya Farah Zainuddin

Saya mempunyai stok yang sedia ada (ready stockbagi memudahkan semua pelanggan untuk membeli produk Shaklee melalui saya. Anda hanya perlu whatsapp saya dan maklumkan stok apa yang anda nak order. InsyaAllah ada stok tersedia.

Untuk makluman anda juga Shaklee mempunyai pelbagai jenis produk kesihatan dan juga penjagaan rumah. Antaranya ialah:

  • Nutrisi ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu
  • Nutrisi untuk kanak-kanak
  • Nutrisi untuk kesihatan
  • Nutrisi untuk naikkan berat badan
  • Suplemen untuk detoks dan turunkan berat badan
  • Suplemen untuk kecantikan kulit dan skincare
  • Penjagaan rumah
  • Dan banyak lagi
Yang tidak tersenarai pun ada. Anda cuma perlu maklumkan kepada saya tentang masalah yang anda hadapi dan saya akan cadangkan produk Shaklee yang bersesuaian dengan masalah anda.


Anda juga boleh sertai team saya untuk jadi Pengedar Shaklee atau sertai keahlian Shaklee untuk makan sendiri pun tiada masalah jika anda inginkan penjimatan berganda.

JIKA ANDA BERMINAT UNTUK SERTAI KAMI ATAU ADA SEBARANG PERTANYAAN 
SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH









Continue Reading

Thursday, 28 January 2021

Pengedar Shaklee Semenyih 0123360620

  PENGEDAR SHAKLEE SEMENYIH | READY STOCK

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI PENGEDAR SHAKLEE SEMENYIH ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI AGEN SHAKLEE SEMENYIH ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI STOKIS SHAKLEE SEMENYIH ?



Jom hubungi PENGEDAR SHAKLEE SEMENYIH ini:

Pengedar Shaklee Semenyih 0123360620


Saya adalah Pengedar Shaklee SEMENYIH yang aktif sejak dari tahun 2014 dengan nombor ID keahlian 1097130. Saya juga menjalankan khidmat COD (Cash On Delivery) ke seluruh kawasan SEMENYIH dan kawasan berdekatan. Khidmat postage juga saya lakukan Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee yang aktif anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 012-3360620 (klik sahaja nombor ini dan akan terus direct ke whatsapp saya tanpa perlu anda simpan nombor) atau boleh ke akaun Facebook saya FARAH ZAINUDDINakaun Instagram saya byfarahzainuddin dan Facebook Page saya Farah Zainuddin

Saya mempunyai stok yang sedia ada (ready stockbagi memudahkan semua pelanggan untuk membeli produk Shaklee melalui saya. Anda hanya perlu whatsapp saya dan maklumkan stok apa yang anda nak order. InsyaAllah ada stok tersedia.

Untuk makluman anda juga Shaklee mempunyai pelbagai jenis produk kesihatan dan juga penjagaan rumah. Antaranya ialah:

  • Nutrisi ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu
  • Nutrisi untuk kanak-kanak
  • Nutrisi untuk kesihatan
  • Nutrisi untuk naikkan berat badan
  • Suplemen untuk detoks dan turunkan berat badan
  • Suplemen untuk kecantikan kulit dan skincare
  • Penjagaan rumah
  • Dan banyak lagi
Yang tidak tersenarai pun ada. Anda cuma perlu maklumkan kepada saya tentang masalah yang anda hadapi dan saya akan cadangkan produk Shaklee yang bersesuaian dengan masalah anda.


Anda juga boleh sertai team saya untuk jadi Pengedar Shaklee atau sertai keahlian Shaklee untuk makan sendiri pun tiada masalah jika anda inginkan penjimatan berganda.

JIKA ANDA BERMINAT UNTUK SERTAI KAMI ATAU ADA SEBARANG PERTANYAAN 
SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH











Continue Reading

Wednesday, 27 January 2021

Pengedar Shaklee Kajang 0123360620

  PENGEDAR SHAKLEE KAJANG | READY STOCK

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI PENGEDAR SHAKLEE KAJANG ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI AGEN SHAKLEE KAJANG ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI STOKIS SHAKLEE KAJANG ?



Jom hubungi PENGEDAR SHAKLEE KAJANG ini:


Pengedar Shaklee Kajang 0123360620



Saya adalah Pengedar Shaklee KAJANG yang aktif sejak dari tahun 2014 dengan nombor ID keahlian 1097130. Saya juga menjalankan khidmat COD (Cash On Delivery) ke seluruh kawasan KAJANG dan kawasan berdekatan. Khidmat postage juga saya lakukan Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee yang aktif anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 012-3360620 (klik sahaja nombor ini dan akan terus direct ke whatsapp saya tanpa perlu anda simpan nombor) atau boleh ke akaun Facebook saya FARAH ZAINUDDINakaun Instagram saya byfarahzainuddin dan Facebook Page saya Farah Zainuddin

Saya mempunyai stok yang sedia ada (ready stockbagi memudahkan semua pelanggan untuk membeli produk Shaklee melalui saya. Anda hanya perlu whatsapp saya dan maklumkan stok apa yang anda nak order. InsyaAllah ada stok tersedia.

Untuk makluman anda juga Shaklee mempunyai pelbagai jenis produk kesihatan dan juga penjagaan rumah. Antaranya ialah:

  • Nutrisi ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu
  • Nutrisi untuk kanak-kanak
  • Nutrisi untuk kesihatan
  • Nutrisi untuk naikkan berat badan
  • Suplemen untuk detoks dan turunkan berat badan
  • Suplemen untuk kecantikan kulit dan skincare
  • Penjagaan rumah
  • Dan banyak lagi
Yang tidak tersenarai pun ada. Anda cuma perlu maklumkan kepada saya tentang masalah yang anda hadapi dan saya akan cadangkan produk Shaklee yang bersesuaian dengan masalah anda.


Anda juga boleh sertai team saya untuk jadi Pengedar Shaklee atau sertai keahlian Shaklee untuk makan sendiri pun tiada masalah jika anda inginkan penjimatan berganda.

JIKA ANDA BERMINAT UNTUK SERTAI KAMI ATAU ADA SEBARANG PERTANYAAN 
SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH













Continue Reading

Tuesday, 26 January 2021

Pengedar Shaklee Bukit Jalil 0123360620

  PENGEDAR SHAKLEE BUKIT JALIL | READY STOCK

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI PENGEDAR SHAKLEE BUKIT JALIL ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI AGEN SHAKLEE BUKIT JALIL ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI STOKIS SHAKLEE BUKIT JALIL ?



Jom hubungi PENGEDAR SHAKLEE BUKIT JALIL ini:

Pengedar Shaklee Bukit Jalil 0123360620




Saya adalah Pengedar Shaklee BUKIT JALIL yang aktif sejak dari tahun 2014 dengan nombor ID keahlian 1097130. Saya juga menjalankan khidmat COD (Cash On Delivery) ke seluruh kawasan BUKIT JALIL dan kawasan berdekatan. Khidmat postage juga saya lakukan Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee yang aktif anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 012-3360620 (klik sahaja nombor ini dan akan terus direct ke whatsapp saya tanpa perlu anda simpan nombor) atau boleh ke akaun Facebook saya FARAH ZAINUDDINakaun Instagram saya byfarahzainuddin dan Facebook Page saya Farah Zainuddin

Saya mempunyai stok yang sedia ada (ready stockbagi memudahkan semua pelanggan untuk membeli produk Shaklee melalui saya. Anda hanya perlu whatsapp saya dan maklumkan stok apa yang anda nak order. InsyaAllah ada stok tersedia.

Untuk makluman anda juga Shaklee mempunyai pelbagai jenis produk kesihatan dan juga penjagaan rumah. Antaranya ialah:

  • Nutrisi ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu
  • Nutrisi untuk kanak-kanak
  • Nutrisi untuk kesihatan
  • Nutrisi untuk naikkan berat badan
  • Suplemen untuk detoks dan turunkan berat badan
  • Suplemen untuk kecantikan kulit dan skincare
  • Penjagaan rumah
  • Dan banyak lagi
Yang tidak tersenarai pun ada. Anda cuma perlu maklumkan kepada saya tentang masalah yang anda hadapi dan saya akan cadangkan produk Shaklee yang bersesuaian dengan masalah anda.


Anda juga boleh sertai team saya untuk jadi Pengedar Shaklee atau sertai keahlian Shaklee untuk makan sendiri pun tiada masalah jika anda inginkan penjimatan berganda.

JIKA ANDA BERMINAT UNTUK SERTAI KAMI ATAU ADA SEBARANG PERTANYAAN 
SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH











Continue Reading

Monday, 25 January 2021

Pengedar Shaklee Bangi 0123360620

 PENGEDAR SHAKLEE BANGI | READY STOCK

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI PENGEDAR SHAKLEE BANGI ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI AGEN SHAKLEE BANGI ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI STOKIS SHAKLEE BANGI ?



Jom hubungi PENGEDAR SHAKLEE BANGI ini:


Pengedar Shaklee Bangi 0123360620


Saya adalah Pengedar Shaklee BANGI yang aktif sejak dari tahun 2014 dengan nombor ID keahlian 1097130. Saya juga menjalankan khidmat COD (Cash On Delivery) ke seluruh kawasan BANGI dan kawasan berdekatan. Khidmat postage juga saya lakukan Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee yang aktif anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 012-3360620 (klik sahaja nombor ini dan akan terus direct ke whatsapp saya tanpa perlu anda simpan nombor) atau boleh ke akaun Facebook saya FARAH ZAINUDDINakaun Instagram saya byfarahzainuddin dan Facebook Page saya Farah Zainuddin

Saya mempunyai stok yang sedia ada (ready stockbagi memudahkan semua pelanggan untuk membeli produk Shaklee melalui saya. Anda hanya perlu whatsapp saya dan maklumkan stok apa yang anda nak order. InsyaAllah ada stok tersedia.

Untuk makluman anda juga Shaklee mempunyai pelbagai jenis produk kesihatan dan juga penjagaan rumah. Antaranya ialah:

  • Nutrisi ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu
  • Nutrisi untuk kanak-kanak
  • Nutrisi untuk kesihatan
  • Nutrisi untuk naikkan berat badan
  • Suplemen untuk detoks dan turunkan berat badan
  • Suplemen untuk kecantikan kulit dan skincare
  • Penjagaan rumah
  • Dan banyak lagi
Yang tidak tersenarai pun ada. Anda cuma perlu maklumkan kepada saya tentang masalah yang anda hadapi dan saya akan cadangkan produk Shaklee yang bersesuaian dengan masalah anda.


Anda juga boleh sertai team saya untuk jadi Pengedar Shaklee atau sertai keahlian Shaklee untuk makan sendiri pun tiada masalah jika anda inginkan penjimatan berganda.

JIKA ANDA BERMINAT UNTUK SERTAI KAMI ATAU ADA SEBARANG PERTANYAAN 
SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH









Continue Reading

Sunday, 24 January 2021

Pengedar Shaklee Putrajaya 0123360620

 PENGEDAR SHAKLEE PUTRAJAYA | READY STOCK

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI PENGEDAR SHAKLEE PUTRAJAYA ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI AGEN SHAKLEE PUTRAJAYA ?

ADAKAH ANDA SEDANG MENCARI STOKIS SHAKLEE PUTRAJAYA ?



Jom hubungi PENGEDAR SHAKLEE PUTRAJAYA ini:


Pengedar Shaklee Putrajaya 0123360620




Saya adalah Pengedar Shaklee PUTRAJAYA yang aktif sejak dari tahun 2014 dengan nombor ID keahlian 1097130. Saya juga menjalankan khidmat COD (Cash On Delivery) ke seluruh kawasan PUTRAJAYA dan kawasan berdekatan. Khidmat postage juga saya lakukan Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee yang aktif anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 012-3360620 (klik sahaja nombor ini dan akan terus direct ke whatsapp saya tanpa perlu anda simpan nombor) atau boleh ke akaun Facebook saya FARAH ZAINUDDINakaun Instagram saya byfarahzainuddin dan Facebook Page saya Farah Zainuddin

Saya mempunyai stok yang sedia ada (ready stockbagi memudahkan semua pelanggan untuk membeli produk Shaklee melalui saya. Anda hanya perlu whatsapp saya dan maklumkan stok apa yang anda nak order. InsyaAllah ada stok tersedia.

Untuk makluman anda juga Shaklee mempunyai pelbagai jenis produk kesihatan dan juga penjagaan rumah. Antaranya ialah:

  • Nutrisi ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu
  • Nutrisi untuk kanak-kanak
  • Nutrisi untuk kesihatan
  • Nutrisi untuk naikkan berat badan
  • Suplemen untuk detoks dan turunkan berat badan
  • Suplemen untuk kecantikan kulit dan skincare
  • Penjagaan rumah
  • Dan banyak lagi
Yang tidak tersenarai pun ada. Anda cuma perlu maklumkan kepada saya tentang masalah yang anda hadapi dan saya akan cadangkan produk Shaklee yang bersesuaian dengan masalah anda.


Anda juga boleh sertai team saya untuk jadi Pengedar Shaklee atau sertai keahlian Shaklee untuk makan sendiri pun tiada masalah jika anda inginkan penjimatan berganda.

JIKA ANDA BERMINAT UNTUK SERTAI KAMI ATAU ADA SEBARANG PERTANYAAN 
SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH









Continue Reading

Friday, 1 January 2021

Promosi Vitamin C Shaklee

 PROMOSI SHAKLEE JANUARI 2021

Promosi Vitamin C Shaklee

MULAKAN HARI ANDA DENGAN VITAMIN C

Badan kita tidak boleh menghasilkan Vitamin C secara semulajadi dan ianya perlu diambil secara berterusan. Tubuh kita sering kehilangan Vitamin C semasa melakukan aktiviti harian. Vitamin C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan Vitamin C secara berterusan.

VITAMIN C ADALAH SEJENIS VITAMIN LARUT AIR

  • Ia larut dalam air, diserap masuk ke aliran darah dengan mudah semasa pencernaan.
  • Kekal dalam badan untuk jangka waktu yang pendek sahaja; tidak disimpan dalam badan.
  • Jumlah berlebihan akan disingkirkan melalui air kencing.


BAGAIMANA VITAMIN C MENYOKONG SISTEM IMUN?

  • MENGUATKAN - Menguatkan keupayaan sistem imun untuk membunuh patogen
  • MENYOKONG - Menyokong proses membunuh patogen dan menyingkirkan patogen yang telah mati keluar dari badan.
  • MENGURANGKAN - Mengurangkan dan mengawal keradangan yang disebabkan oleh patogen.
  • MENINGKATKAN - Meningkatkan aktiviti sel-sel imun anda, apabila terdedah kepada jangkitan

BAGAIMANA VITAMIN C MENGUATKAN SISTEM IMUN

Radikal bebas menyerang sel sihat. Tekanan oksidatif memusnahkan sel. Vitamin C meneutralkan radikal bebas. Inilah yang berlaku didalam badan kita sewaktu kita sakit. Vitamin C merangsang penghasilan dan fungsi sel imun dan membantu badan menghasilkan antibodi.

8 MANFAAT KESIHATAN VITAMIN C SHAKLEE

  1. Meningkatkan fungsi imun.
  2. Mempercepatkan tempoh pemulihan dari selsema.
  3. Menggalakkan kulit cerah.
  4. Penting untuk badan menghasilkan kolagen.
  5. Menyokong kesihatan sendi.
  6. Meningkatkan penyerapan zat besi semasa hamil dan menyusu.
  7. Membantu pembaikan tisu dan penyembuhan luka.
  8. Melindungi sel-sel badan daripada kerosakan radikal bebas.


KEISTIMEWAAN VITAMIN C SHAKLEE

SISTEM PELEPASAN BERPERINGKAT

Vitamin C tidak dihasilkan atau disimpan didalam badan. Tubuh akan menyerap apa yang diperlukan dan membuangnya jika tidak digunakan. Mengambil dos yang lebih kecil sepanjang hari lebih berkesan daripada dos yang besar sekaligus. Sistem Pelepasan Berperingkat melepaskan Vitamin C secara perlahan dan berterusan dalam jangka masa 5 jam untuk penyerapan maksimum dan mengurangkan pembaziran.

Setiap tablet Sustained Release Vita-C memberikan 500mg Vitamin C dalam jangka masa 5 jam yang bersamaan dengan 7.5 buah oren atau 6 cawan brokoli atau 119 batang lobak merah.

KENAPA SUSTAINED RELEASE VITA-C ?

Produk Semulajadi Dari Ekstrak Jagung

Vitamin C Shaklee berasal dari bahan semulajadi lebih mudah diserap dari badan. Vitamin C dari ekstrak jagung lembut pada perut dan sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.


Ditambah Dengan Bioflavonoids

Ditambah dengan 120mg bioflavonoids sitrus yang bertindak secara sinergis dengan Vitamin C dan meningkatkan kesannya. 


Kos Yang Efektif

Nikmati hari yang lebih sihat dengan Sustained Release Vita-C dengan harga hanya RM0.43 setiap tablet setiap hari. 

7.5 biji oren bersamaan dengan RM13.50
6 cawan brokoli bersamaan dengan RM18.00
119 batang lobak merah bersamaan dengan RM71.40

TESTIMONI VITAMIN C (KLIK SINI)


PROMOSI VITAMIN C SHAKLEE JANUARI 2020

Promosi Vitamin C Shaklee


Promosi Vitamin C Shaklee

Dengan setiap pembelian 5 BOTOL VITAMIN C SHAKLEE pada bulan JANUARI 2021 anda layak mendapat:

  • PERCUMA KEAHLIAN
  • PERCUMA PENGHANTARAN
  • PERCUMA SHAKLEE FACE MASK
  • PERCUMA CAR STICKER

HARGA PROMOSI VITAMIN C SHAKLEE

HARGA PENGEDAR: RM390
HARGA RUNCIT: RM487.50

Untuk pesanan terus PROMOSI VITAMIN C boleh klik link dibawah dan boleh hubungi saya untuk konsultasi lanjut:




JIKA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT PESANAN PRODUK SHAKLEE ATAU MENYERTAI KEAHLIAN SHAKLEE BOLEH KLIK LINK DIBAWAH











Continue Reading

Selamat Tahun Baru 2021

 TAHUN BARU 2021

Selamat Tahun Baru 2021

Selamat tinggal tahun 2020 yang penuh dengan suka duka. Ada kegembiraan dan ada kedukaan. Semuanya sudah berlalu. Semuanya aturan Allah SWT untuk kita sebagai hambanya.

Awal 2020 Cie bangkit semula setelah beberapa tahun mula mencari rentak dalam bisnes Shaklee. Jatuh dan bangun dalam bisnes tu perkara biasa. Alhamdulillah tahun 2020 Cie berjaya melahirkan 3 orang leader untuk team Cie. Mereka berjaya capai income 4 angka sebulan.

Beratus juga ahli berdaftar under team Cie merasa income 2 hingga 3 angka. Ada ahli makan sendiri, ada ahli yang buat bisnes. Alhamdulillah semakin ramai yang Cie dapat bantu. Semoga tahun 2021 ni Cie dapat bantu lebih ramai penerima bonus 4 angka sebulan.

Dalam kegembiraan tahun 2020, ada juga berita kedukaan. Yang mana pada bulan Julai Cie kehilangan abah mertua. Tak lama selepas tu bulan November Cie kehilangan ayah tersayang pulak. Allahu berat sangat dugaan tahun 2020 untuk keluarga kami.

Setiap segala ujian yang Allah berikan semuanya bersebab dan semuanya yang mampu kami hadapi. Sesungguhnya Cie redha dengan segala ujian Allah ini. Semoga abah dan ayah tenang di sana dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman.

Tahun ini juga kita diuji dengan kehadiran virus yang banyak meragut nyawa orang. Kita tak pernah pun terfikir kena pakai mask kalau ke mana-mana. Tak boleh berkumpul ramai-ramai. Kena ada penjarakkan sosial dan banyak lagi la perkara yang kita tak pernah terfikir pun kita akan buat.

Masa yang lalu penuh dengan liku-liku. Masa depan penuh dengan impian. Harapan tahun baru merupakan langkah untuk menyambut masa depan yang penuh dengan KEJAYAAN dan KECEMERLANGAN.

Jangan sesali masa dahulu. Jangan risaukan masa hadapan. Kerana kita masih berpeluang untuk memulakan sesuatu yang terbaik dalam hidup kita.

Alhamdulillah untuk semua kejayaan yang dikecapi tahun 2020. Alhamdulillah untuk semua ujian yang aku hadapi. Sesungguhnya aku redha untuk semua ujian tahun 2020.

GoodBye 2020

I Am Ready 2021!!!!

Semoga tahun 2021 membawa lebih banyak kejayaan dalam bisnes Cie. Cie nak lahirkan lebih ramai penerima income 4 angka sebulan. Semoga Cie berjaya capai bonus 5 angka sebulan. Semoga Cie dapat beli rumah semi-d menggunakan payslip Shaklee.
Continue Reading

Sunday, 27 December 2020

Giveaway by Blog Tangan Gebu

 SEGMENT GIVEAWAY

Giveaway by Blog Tangan Gebu

Lama rasanya Cie tak join SEGMENT GIVEAWAY ni. Kebetulan blogwalking tadi nampak segment ni Giveaway by Blog Tangan Gebu terus rasa nak join. Syarat pun semuanya mudah je so memang rugi kalau tak join. Hadiah yang disediakan juga menarik.

Jom korang ramai-ramai join sebelum tarikh tutup 31 Januari 2021. Banyak lagi masa untuk kita join.
Continue Reading

Kalendar 2021

 KALENDAR KUDA 2021

Kalendar 2021

Sedar tak sedar kurang dari seminggu kita akan menutup tirai tahun 2020 dan membuka tirai TAHUN BARU 2021. Banyak kenangan pahit manis sepanjang tahun 2020 yang kita dah tempuhi dan semoga tahun 2021 akan menjadi lebih baik untuk kita semua.

Mungkin ada yang ingin merancang percutian, perkahwinan dan sebagainya tahun 2021 kan so boleh la save siap-siap kalendar 2021 ni sebagai rujukan.


KALENDAR JANUARI 2021

Kalendar 2021


KALENDAR FEBRUARI 2021

Kalendar 2021


KALENDAR MAC 2021

Kalendar 2021


KALENDAR APRIL 2021

Kalendar 2021


KALENDAR MEI 2021

Kalendar 2021


KALENDAR JUN 2021

Kalendar 2021


KALENDAR JULAI 2021

Kalendar 2021


KALENDAR OGOS 2021

Kalendar 2021


KALENDAR SEPTEMBER 2021

Kalendar 2021


KALENDAR OKTOBER 2020

Kalendar 2021


KALENDAR NOVEMBER 2021

Kalendar 2021


KALENDAR DISEMBER 2021

Kalendar 2021


SELAMAT MERANCANG PERCUTIAN ANDA!!




Continue Reading

Saturday, 26 December 2020

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak

 Pembedahan Gigi Anak

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak

Sebulan lebih dah berlalu ibu baru ada masa nak berkongsi pengalaman Syafiyah Rania jalani pembedahan cabut gigi 13 batang kalau tak silap ibu. Sepatutnya bulan September Rania dah kena masuk wad tapi disebabkan waktu tu OT (dewan bedah) tutup so kena tukar tarikh lain. Dentist bagi bulan 10 kebetulan Rania demam dan selsema so dentist taknak buat kalau demam. So tunda lagi. Akhirnya dapat la tarikh 5 November 2020. 2 hari selepas kematian Atok.

Mungkin ada yang tertanya-tanya kenapa kena masuk wad bagai nak cabut gigi je pun kan. Untuk kanak-kanak memang kena masuk wad dan perlu masuk dewan bedah (OT) untuk cabut sekaligus gigi yang rosak tu. Untuk yang dewasa pun kalau banyak nak kena cabut pun kena masuk dewan bedah jugak.

So mehla ibu nak share sikit pengalaman pembedahan gigi anak ibu. 

5 November 2020

10 pagi kami perlu ke Jabatan Pergigian Kanak-kanak untuk pemeriksaan dan penerangan prosedur dari dentist la. So dentist akan tanya sama ada anak ada demam / batuk / selsema ke tak. So kalau takde akan diteruskan dengan penerangan prosedur dan timbang berat anak. Bila dah faham semuanya ibu kena turunkan tandatangan. Terus dengan proses untuk masuk wad. Ada sesetengah hospital just day care saja tapi Hospital Kuala Lipis Pahang kena masuk wad sehari sebelum masuk dewan bedah untuk pemantauan.

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak


Kena masuk wad sebelum jam 12pm. Masa tu sempat la ibu pi beli handphone baru untuk adik. Kebetulan masa kalut dengan atok sakit tu Rania terlupa letak mana handphone dia so hilang tak dapat dikesan. Bila ada handphone takdela dia bosan sangat kat wad nanti takde apa nak buat. Ibu nak bagi guna handphone nanti susah pulak ibu nak bisnes guna handphone. 

Dalam 11 lebih camtu terus gerak ke hospital semula untuk buat pendaftaran dulu di Kaunter Pendaftaran Masuk Wad. Selepas itu terus masuk ke wad Kenanga 6A. Rania tenang je dia macam excited je masuk wad. Siap cakap macam hotel. Hahaha.

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
suruh ibu snap gambar dia. layan jela

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
dalam lif pun nak posing

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
check in hotel la ni. hahahah

Masuk je wad kena tunggu kejap sebab katil penuh ramai sangat pesakit dalam wad. Wad ni multidisiplin so campur la dengan macam-macam jenis pesakit. Kena tunggu dalam 5-10 minit camtu baru la dapat katil berdepan dengan kaunter nurse. Katil sementara je tu nak tunggu katil lain kosong.

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
teruja betul terus baring je atas katil

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
dia dah mula tanya macam-macam dan dah mula bosan
Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
masuk wad dah lepas waktu makan so kena tapau jela. Rania request nak makan ikan keli

Tengah makan lunch nurse suruh pindah katil pulak. So tolak katil tu ke sebelah tempat lain pulak. Macam ni la kalau duk wad jarang la kita dapat duduk katil yang sama sampai keluar wad.

Sebelah petang juga ada doktor pakar bius datang untuk terangkan prosedur nanti untuk pembedahan. Dentist pun datang juga untuk terangkan prosedur lagi. Rania kena puasa mula 4am camtu la. Ibu duk fikir camne la nak kejut dia bangun makan pagi-pagi buta waktu tengah syok tidur. Ibu la yang risau.

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
minum petang kat katil lain dah ni. habis seketul ni dia sorang makan

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
ibu pun bosan bukan adik je. Tak kusyuk jugak nak baca adik banyak tanya

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
Dia dah bosan taktau nak buat apa duk buat colouring book jela

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
dinner nasi goreng

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
nasi goreng dinner tak habis so letak dalam bekas senang nak makan malam

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
ajak ibu selfie memang bosan tahap teruk dah ni

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
malam lapar lagi so babah kena hantar KFC pulak

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
dah kenyang makan macam-macam dia nak tidur dah bosan takde geng nak main

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
ibu macam biasa la ke mana sahaja pillbox berisi suplemen tak dilupakan

Bila anak dah tidur ibu pun takde apa nak buat tidur jugak la. Baru nak terlelap dengar nurse panggil suruh pindah katil lagi. Harap-harap yang terakhir la ni asyik pindah katil je. Dapat la duduk bilik ada aircond dan ada 2 katil je so selesa la sikit. Rania tengah tidur tak sedar apa nurse tolak katil.


6 November 2020
Pengalaman Pembedahan Gigi Anak

Pukul 4am ibu kena kejut Rania nak kena makan sikit sebab nanti kena puasa sampai waktu operation. Masa tu duk fikir tahan ke tak lapar nanti. Dah la makan roti seketul je. Mujur la dia nak bangun makan roti dan minum air milo.

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
pagi bangun terus mandi. berapa kali la duk mengadu lapar. kesian pulak. ibu pun terpaksa puasa takut dia nak makan

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
macam-macam gaya kebosanan dah

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
bosan main handphone duk mengadap buku pulak

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
kesian adik kena puasa

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
sudahnya tidur jela dah bosan sangat

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
video call dengan kakak baru balik sekolah

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
tukar baju dah ready nak tunggu kena panggil. patutnya 12pm tapi lewat pulak

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
suruh ibu snap picture dia

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
dah kena panggil masuk OT. ibu yang debar lebih

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
masuk OT dah

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
dah masuk OT kena tunggu lagi. dah la debar bila kena tunggu lagi bertambah debaran

Rasanya dalam 1/2 jam jugak la duk menunggu dalam tu. Mujur ibu boleh masuk sementara belum masuk bilik bedah tu. Untuk kurangkan debaran adik tu ibu ajak la selfie dulu. Adik merengek lapar lagi. Ibu kesian jugak tapi apa boleh buat ibu terpaksa la tenangkan adik.

Bila nama kena panggil ibu sekali boleh masuk bilik bedah. Sementara belum bius tu. Masa masuk tu ibu dah sebak tapi kuatkan semangat je. Ibu tak boleh nangis depan anak. Ibu kena kuat semangat. Masa masuk dalam dewan bedah tu adik dah mula nangis. Ibu tengok adik nangis ibu dah sebak. Lepas tu doktor bius suruh baring adik taknak baring jenuh ibu pujuk. Last sekali mereka baringkan adik letak gas untuk bius tu kat mulut untuk dia sedut. Doktor bius suruh ibu cium adik lepas tu boleh keluar.

Masa tu sebak sangat hanya Allah yang tau. Adik still lagi menangis dan mata dia dah nak pejam-pejam baru ibu keluar. Dalam hati macam-macam doa dah ibu baca. Masa doktor pakar bius terangkan kat wad pun ibu dah cuak tapi dia kata tak pernah lagi berlaku sepanjang dia kerja. Katanya boleh jadi pesakit akan sedar bila bius dah habis atau tak sedar dan kena masuk ICU. Tu yang ibu risau.

Prosedur cabut gigi ni ambil masa dalam 1 jam. So selama tempoh 1 jam tu ibu pi makan dulu makanan yang babah dah tapau. Ibu pi makan kat pantri office. Tak lalu pun makan tak habis pun sebungkus nasi kukus tu. Duk fikir camne la adik kat dalam bilik bedah tu. Dah sejam masa berlalu ibu terus pi tunggu depan dewan bedah. Tadi nurse tu cakap akan call kalau dah siap. Tak lama lepas ibu dan babah tunggu tu ada nurse call kata dah boleh masuk siap dah.

Masa ibu masuk tu adik kat bahagian pemantauan je dah. Adik belum sedar. Lama jugak nak tunggu dia sedar tu. Ibu sentuh badan dia baru dia sedar. Bila sedar tu biasanya anak akan meronta dan menangis sebab rasa tak selesa. So ibu kena tenang. Pujuk anak elok-elok. Macam Rania dia bangun nak turun katil. So jenuh la kena pujuk. Dia marah ada cucuk jarum drip tu. Dia nak cabut. Lepas tu tak selesa ada kapas dalam mulut.



Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
Dah siap nak tolak masuk wad semula

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
Sebelum balik sempat lagi makan dinner tapi Rania tak makan pun

Pengalaman Pembedahan Gigi Anak
Dia cuit je bubur nasi tu. Hahaha. Makan sikit je. Menu ibu yang buat. Merasa la makan menu sendiri buat dan staf sendiri yang masak. Hihi


Lepas dah naik wad tu dah boleh bagi minum air kosong. Kalau ok takde muntah baru boleh bagi air sejuk. Ibu suruh babah belikan milo ais. So adik minum milo ais jela. Memang kesian lapar lebih 12 jam tak makan. Tenaga pun takde. Bila minum air milo tu ok la sikit alas perut. Alhamdulillah lepas minum air tu dia ok takde muntah. Kena makan makanan lembut jela. 

Dah settle semua urusan dah boleh discharged. Balik rumah adik tidur je. Darah still lagi banyak berapa kali kena tukar kapas. Untuk hari pertama tak boleh kumur dan gosok gigi. Alhamdulillah dah selesai semuanya dengan selamat. Dalam 13 batang gigi adik rosak tak boleh diselamatkan. So lepas ni kena jaga gigi la adik ye.

Selepas pembedahan tu akan ada 2x kena pi jumpa dentist untuk check gigi. Dalam tempoh 2 minggu sekali selama 2x dan selepas ni kena jumpa dentist semula bulan 3/2021.





























Continue Reading