Saturday, 31 August 2013

Shopping KL Yoooo

Last week i ols g shopping kl..huhu..lame dah tak turun kl sebenarnye..encek hubby i ols bz memanjang..last week pon takde plan beria sangat..cume bgtau encek hubby sabtu nak g kl..encek hubby kate maybe bz kalo sabtu..ahad bole la katenye..muke i ols dah nak bekedut baca whatsapp tuh..kalo g ahad balik hari je ape yg best nye kan..i ols nih teringin nak bekpes kat hotel..kihkihkih..

Mase ari sabtu tuh encek hubby i ols ade kije sikit pg tuh..i ols dah fikir confirm la tak jadi nih kang..mule la nak hangin tp nye buat2 cool gitu..dalam tengahari camtuh encek hubby whatsapp..dia tanya nak g kl tak..haros la mak nak g nok..encek hubby kate lewat sikit la..lewat pon lewat la kan janji dapat turun kl..

Dah settle packing beg tunggu punye tunggu tak sampai2 lg..haihh jangan tak jadi sudah la..bag sume dah pack nih..lambat jugak encek hubby balik..dalam kul 1 lebih..

Tukar baju princess n ibu pon siap2 excited nak bejalan..bukan senang nak spend time camnih..gerak lambat jugak singgah umah in law kejap..

Perjalanan ok la smooth je tak banyak sangat kete..sampai kl teros cari hotel..1st sekali g terjah quality hotel konon2 nak dekat dengan sogo..tanye receptionist cakap dah full tinggal bilik suite je..rm800 u ols..tak bebaloi nak tido semate..

Next hotel g vistana..kuciwa jugak bilik dah full..ada kursus kat situ no wonder la bilik full kan..akibat tak booking dulu..

Hotel yg ketiga pulak grand season..i ols survey hotel kelas2 je u ols..takde jugak..aiseyyy pening dah mak nak cari nih..mane nak tido malam nih..pesal ramai sangat orang turun kl nih..

Try call de palma ampang..luckily ada tapinye becinte lak dari kl nak ke ampang tuh kan..tetibe teringat ritu ada g seminar kat hotel area chow kit tuh tapi lupe name hotel..terjah punye terjah rezeki ada lagi bilik..rm1++ with breakfast..okay la kan i ols memang nak breakfast sekali..teros check in jela..pelik benau kl international hotel nih..lobi kat tingkat 3..nak naik ke lobi gune lif lain pastu nak ke bilik lif lain..apekah?

Dah settle check in keluar semula cari makan..nak mudah makan mcd jela ada bubur bole raisha makan..g makan kat mcd drive thru setiawangsa..dah settle makan sume baru balik hotel utk rest pulak..

Ok la jugak bilik nye..not bad tapi biase la barang lama kan janji dapat tido sudah..siap ade bath tub u ols tapinye takde penutup pulak..tak bole nak tadah air la kan..

Esoknye si manja ibu nih kul7 dah bangon ajak jalan..semangat bonar ekau nih anak..bagi dia main2 dulu pastu tido semula..kul9 baru bangon..siap2 nak turun breakfast..

Semangat nak breakfast tapi food agak menguciwakan..patot tak ramai orang check in sini..kul9 banyak food yg dah habes..i ols makan poriddge jela yg bes sikit..lain sume hampeh..best i ols masak lagi..
Naik bilik siap2 utk check out n shopping...yeayyyy..

1st g sogo dulu utk cari baju anak dara nih..sekian jam jugak duk situ..utk dia sorang je tuh..sampai tengahari dah lapar so g makan..dah dapat sume baju anak dara..ingat nak cari utk iu tapi takde yg bekenan..dapat sandal jela 1..cukup la kan reward diri sendiri..

Tapi macam tak puas hati lak tak dapat baju..teros ajak encek hubby g aeon wangsa maju..sempat la rembat 2helai blouse..tengok encek hubby n anak dara muka penat dah..dorang dduk kat kerusi dalam aeon tuh je..sian..teros rushing main amik je..sempat la take away macaroni cheese kenny rogers dulu sebelom balik..baru puas hati...

Gerak balik dah petang..happy la sebab dapat reward family..tak usik gaji pon..guna bonus shaklee je..alhamdulillah..kalau dulu harapkan gaji tak merasa la nak check in n shopping sakan nih..syukur d kurniakan rezeki yg lebih..

muke kena pakse posing...hahaha

alahai sukanye anak ibu nih...

siap2 nak g shopping...wehuuuuu

awek racing nih...suke sangat dapat naik tuh...sume dia nak pegang...

aksi comel la konon2 nih..

yeayyy...dapat belon free...

No comments:

Post a Comment