Tak Dirancang

As salam
Salam sejahtera

Perjalanan yg tak dirancang. Selalu pun memang camtu kan kalau rancang mesti tak jadi. So kita tak perlu nak rancang2.

2 3 hari lepas whatsapp encik hubby nak ajak pegi temerloh konon nya nak cari baju raya la alkesahnya. Hari jumaat pulak encik hubby ajak pegi putrajaya katanya ada pertunjukan kapal udara. So belum decide nak pegi mana.

Hari sabtu baru nih besiap2 jela nak pegi temerloh pastu sampai lipis je terus ajak encik pegi kl jela senang nak cari baju budak2 nih. So terus la ke kl.

Pegi makan kat bangi dulu kat restoran nasi ayam hainan. Sebelah dengan butik mawi eikin. Takde orang datang pun butik dorg.

Lepas makan terus gerak ke AEON Cheras Selatan. Hari pun dah makin petang. Dapat grab sehelai sorang je baju raya. Tak banyak choice yg berkenan dihati.

Selfie 2 beranak. Kakak kat depan dengan babah.

Kakak jadi co-pilot babah. Siang2 buta on lampu dalam kereta. Alahai kakak.

Not bad la nasi ayam hainan nih. Dia takde salad. Ulam timun n daun sup je. Best jugak.

Singgah dinner mcd kat genting sempah. Baby sedap je tidur siap melopong.

Sampai rumah dah lewat malam. Penat 2 beradik nih layankan ibu. Hihi.
Share this article:

2 comments:

  1. waa...me also didnt like 'trip terancang'..lebih suka redah je..haha..kang penat2 plan x jadi..huh...tu x best...

    salam perkenalan..
    sila la jengah ke blog sy..
    www.ainkaswa.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. yup betul. plan pun belum tentu jadi kan. hihi.

    ReplyDelete