Monday, 16 January 2012

suri rumah

tengok tajok entry kite seolah2 macam kite nak jadi suri rumah jeh kan...uhhhh noooooo...kite jadi suri rumah on weekend pon kite dah rase hamun....lagi2 kalo tak ade sape2 yang balik kampong...memang kite rase macam kite jela yang hidop...bosan tahap gaban....

weekend baru2 nih hubby kite outstation...so kite tinggal sorang2...siblings pon tak ade yang balik...semua pakat2 nak balik cuti raye cine nanti...kite memang tetiap minggu balik kampong....

kite nih tak ade kawan2 sangat duduk kampong so kalo hubby kite tak ade kite betape jela kat umah buat ape yang patot...

macam biase la bangon pagi kite mandi pastu kite basoh baju yang sebakul tuh...pastu dah settle basoh kite sidai...penoh satu ampai baju2 kite jeh...huhuhu...dah agak2 tengahari kite jenguk la ke dapo tengok nak masak ape...dah settle masak2 makan..pastu tengok tv...sembahyang zohor then kalo mengantok kite layan mate jap...bangon tido angkat baju pastu sembahyang asar pulak...sambong tengok tv pastu sangkut baju n lipat...begitu la aktiviti kite bile takde sape kat umah....malam pulak kalo rajin masak untuk makan malam pulak...pastu sembahyang magrib n isyak pastu tengok tv lg sampai la tido....

punye la bosan kan kalo jadi suri rumah nih...tapi kalo dah biase mesti tak ade rase pape pon....tapi bagi kite yang bekije nih akan rase bosan sebab selalu pegang pen, mengadap komputer, bace surat, bace memo, mesyuarat, kursus...duduk umah macam2 kene buat jugak...bende yang same dari pagi sampai la waktu tido....

arini kite amik cuti...lepak umah jela dari pagi...hubby g kije...kije kite pulak mengadap facebook sambil tengok tv...tadi kite dah masak simple jeh...sup ayam...kite letak carrot, tomato, halia, bawang besar, bawang putih, kiub ayam, kulit kayu manis, buah pelaga, bunga lawang...pastu kite makan dengan cili jeruk...bes jugak....bile duk umah nih cepat jeh mase belalu...

plan tadi nak balik jengka petang nih tapi macam malas pulak nak balik....esok pagi jela balik....

No comments:

Post a Comment