Wednesday, 18 July 2012

prem contraction

15 julai 2012 baru nih kite admitted sebab prem contraction...rase sakit2 tuh pukul 3 pagi...tak tau pulak tuh contraction...memang tak boleh tido...lepas baring duduk lepas duduk baring...3x kejut hubby...kali petame die menyahut hemmm jeh...pastu kite tahan lagi sakit tuh...kite kejut lagi...hubby tanye sakit perot kenape...kite dah bengang time tuh...tapi sebab sakit kite tahan jugak la...hubby sambung tido semule...pastu kali nih kite dah tak tahan..kite kejot lagi hubby cakap sakit perot nak g hospital nih baru hubby kelam kabut bangun...haihhhh suami ku nih...pastu siap2 gerak g hospital dalam kul5 pagi camtu la...

teros ke kecemasan...nurse suruh g teros ke labour room...aikkk macam nak besalin dah kite nih....mule la kecot perut tapi sebab sakit kite redha jela...sampi jeh sane dorang terus suruh masuk bilik treatment then dorang buat la prosedur dorang...kite nih dah sengih2 tahan sakit...

mase tunggu doktor sampai tuh nurse cakap maybe kene refer ke hoshas...kite dah cuak bile dengar camtu...takkan kite kene besalin awal pulak kan...lame jugak nak tunggu doktor datang tuh...doktor datang jeh die dah suruh kite kangkang n angkat kain...ape pulak doktor nih nak buat...pastu tak tau bende ape yang doktor tuh masuk kat bawah tuh...sakit yang amat...kite rase nak tendang jeh doktor tuh...pastu nurse suruh kite tarik nafas...betape sakit nye...walau camne sakit sekali pon kite kene gak hadapi...

doktor tuh pon cakap nak refer ke hoshas...kite dah gundah gulane dah nih...dalam hati bedoa banyak2 mintak2 hilang la rase sakit...dorang bagi makan ubat tahan sakit...15minit sekali kene makan ubat tuh...4x kali mkn...alhamdulillah lepas tuh dah tak rase sakit...doktor tadi call doktor lagi sorang then bagitau problem kite pastu doktor tuh suruh kite admitted kat lipis je tak payah refer hoshas....alhamdulillah lega rase...kite kene injection kat punggung...nak matangkan paru2 baby...2x kali kene injection nih lepas 12jam kene inject lg...yang nih memang sangat sakit...kite tengok jam dalam 45minit baru hilang...lepas dorang dah buat treatment semua dorang bawak kite naik wad...teros admitted kat wad kenanga 5b...dah 2x kite admitted sepanjang mengandung nih...

duduk la kite kat wad selame 3ari 2malam...macam2 orang kite tengok dalam wad nih...ade yang besalin normal, operation, macam2 lagi la...ade yang tengah tunggu hari nak besalin...kite nanti camtu la...tengok dari riak wajah dorang sejuta rase kerisauan nak melahirkan baby yang dikandung 9 bulan tuh...kite nanti akan rase juga ape yang dorang rase...15julai admitted n 17julai dah discaj...doktor bagi MC sampai 24julai...so rest kat rumah jela...

kite selalu doa mintak kite dipermudahkan untuk besalin nanti...aminnnnn....

No comments:

Post a Comment