Thursday, 13 March 2014

Monthly Check Up




hari nih 2 2 anak dara i kena g monthly check up..supposed si baby 7hb ritu tapi disebabkan senang cite g sekali so nurse set date yang sama jela..kalau babah ada takpe...nih terpakse harapkan my sis n my bro in law tolong hantar ke klinik...naseb la klinik desa kat kampung je..

awal la jugak g pagi tadi dalam pukul 8.30..settle semua dalam pukul 10..mula2 check up kakak dulu...biasa la si kakak nih memang kuat drama air mata..baru timbang n ukur tinggi je nangis dah macam kena cucuk 18 batang jarum...hai la anak..lepas dah settle kakak check up baby pulak..baby ok rilek je tido..berat kakak naik dah 10.2kg..patot la berat semacam je bile dukung..baby lak 3.8kg je..

lepas dah settle check up anak2..turn ibu lak check urin, timbang, bp n hb..semua ok..berat ibu 54kg..hadoi misi nak turunkan berat la nampaknye nih..i nak berat 50kg mase belum preggy ritu..i bagi mase sampai sebelom masok keje nt mesti 50kg...hb 11.6 normal..sejak2 consume vita lea memang normal je i nye hb...

tibe dah mase nak inject kakak...risau jugak confirm nangis kan sedangkan timbang je pon dia punye nangis..dah riba pastu tak jadi dia marah pegang dia meronta2..pastu panggil mak dia tolong pegang kaki..ibu riba dia sambil pelok..aik tibe2 nurse cakap dah siap..tak nangis pon...hahaha...kuat betol anak ibu nih..dari kecik memang bile kena inject tak nangis kuat2..ade la jugak nangis mase jarum masuk tuh pastu senyap..macam tadi rilek je g sambung main kat luar..memang drama betol la kakak nih..

turn baby lak..senang je nak pegang baby tak tau ape lagi kan..nangis jugak kejap mase jarum masuk tuh pastu senyap sambung tido...macam2 ragam anak ibu nih...

No comments:

Post a Comment