0

Ketika entry ini ditulis deep freezer ku sudah penoh..alhamdulillah rezeki anak ibu..

Berkat sentiasa berfikiran positif bekalan susu sentiasa ada..semakin banyak..sampai penoh deep freezer ibu yg shomel tuh kan..syukur sangat..ibu harap sangat dapat susukan anak ibu sampai umur 2 tahun..

Masa kakak raisha ritu sampai 6 bulan je..sebab nye nipple luka terok then memang tak direct feeding la..bagi dalam botol je..so bile dah no demand dari baby maka supply pon kurang..ditambah pulak raisha taknak minum EBM..ibu dah hampir putus asa dah..bile nipple dah ok raisha dah takmo direct feed..dia gigit..jenuh dah bagi sampai tahap ibu dah sangat down n beserah je..last2 tepakse la bagi FM jugak walaupon berat je rase hati..rase sangat bersalah sebab tak dapat BF raisha sampai 2 tahun walaupon niat tuh memang nak..what to do..kuasa Allah mengatasi segalanye..maybe ade hikmah disebaliknye..

Pelik jugak ramai ibu2 yg cakap takde susu badan laa..itu la ini la..kalau dah kite set takde tuh takde la..kalau kite positif je n fikir susu sentiasa cukup untuk baby memang cukup..

Susu ibu nih banyak khasiat..antibodi yg terbaik utk baby..kalau baby menyusu susu ibu memang risiko utk dapat penyakit tuh sangat rendah melainkan kuasa Allah kan..

Mudah je nak menyusukan baby nih..bg yg fikir ianya mudah..kalau kita fikir susah maka susah la kan..

Cuma bagi ibu2 yg malas tuh akan jadi susah sebab nak kena pam susu..kadang2 tengah2 malam pon bangun pam susu..sampai tesengguk2 kadang2 tuh tapi tak kesah pon asal dapat bagi yg terbaik buat anakku..

Nanti i nak share pemakanan ibu yg menyusu pulak...

Post a Comment Blogger

 
Top