Saturday, 12 April 2014

Sunway Putra Hotel KL

As salam
Salam sejahtera

Last saturday kita check in Sunway Putra Hotel untuk stay 3 days 2 nights. Seminggu before tuh ibu online booking takut full house lagi2 time weekend kan. Dah pernah ritu 1 kl tuh duk cari hotel.

Ibu just booking Superior Room King Size Bed n add on baby court. Mana muat tidur 4 beranak atas katil tuh kan walaupon king. Jadinya ibu amik la baby court untuk baby tidur.

Check in pun dah petang masa tuh sebelum g Subang singgah check in dulu. Settle register check in je pastu terus gerak ke Subang. Sebab apa g Subang nanti ibu story mory ok. Total untuk 2 malam RM416.60 termasuk breakfast n tag segala bagai tuh.

Yang ibu sangat shock tuh ibu bayangkan bilik biasa je sekali bila masuk bilik amik nak bilik sikit punya besar. Bukan bilik dah tapi nye apartment. Boleh lari2 gitu. Mek Raisha pun kejakunan la. Huhu.

U ols kalau nak check in boleh check in sini. Memang puas hati la. Berbaloi la bayar banyak tuh compare masa i stay kat Vistana ritu. So pasni kalau nak g appointment Raisha boleh stay sini lagi. Kalau rate 5 star overall i bagi 4 star untuk hotel nih. Food pun ok. Room pun ok. Service pun ok.

Nih i bagi address kot2 nak cari nanti kan. Tapi skang zaman dah terlampau maju so pakai la gps mesti jumpa punya
Sunway Putra Hotel, Kuala Lumpur ( formerly known as The Legend Hotel & Apartments, Kuala Lumpur)Putra Place,100 Jalan Putra,50350, Kuala Lumpur.

Atau boleh tengok kat website Sunway Putra Hotel

King size bed + baby court untuk 4 beranak. Lena u ols tidur sini bilik best. Memang berbaloi.

Siap ada living room gitu. Best kan Mek Raisha boleh main kejar2. Nasib baby kecik lagi. Kalau 2 2 boleh jalan siap.

Tadi ruang tamu skang dapur pulak. Ewah2 gila mewah kan. Siap ada microwave. Fridge tuh boleh isi lauk pauk dah. Dalam kabinet tuh ada Keetle, pinggan mangkuk, sudu garfu, coffee tea semua ada.

Siapa tak kenal ini sinki. Huhu. Dah ada segala macam peralatan dapur tuh mesti lah ada sinki kan.

Nih makcik perasan jadi baby. Baby belum tidur situ dia dah rasmi dulu. Siap buat main remote tv lagi.

Dah puas berangan jadi baby dalam baby court tadi baby besar nih duk tulis menulis pulak. Puas2 menulis atas kertas dia tulis kat wardrobe, baby court, kabinet semua la. Haih budak nih.

View from our room. Kl yoooo.

Makcik sorang nih keje tidur je. Lena lak tuh.

Waiter siap bagi baby plate n spoon lagi. Kalau jatuh ibu tak risau nak kena ganti. Baling pun tak pecah nih. Bukan main selera makan mi goreng hotel.

Punggung je dia tunjuk budak nih cukup susah nak snap picture dia. Langsung taknak pandang. Baby bagus sporting.

Tak habis lagi menulis. Sebelum check out sempat lagi makcik joyah nih menulis.

Nih jakun tengok bangunan banyak2.

Hai u ols. Nama saya Syafiyah Rania. Ngeeee

No comments:

Post a Comment