Saturday, 10 May 2014

Lumut Aku Datang

As salam
Salam sejahtera

Cuti hari pekerja baru2 nih i pegi Lumut rumah my sis. I nak habiskan cuti bersalin 90 hari kebetulan hari pekerja khamis so jumaat encik hubby apply cuti tahun jela. Bawak anak2 n ayahnda jalan2.
Kami gerak hari Khamis pagi dari rumah. Ikut Cameron Highlands. Berhenti lunch kat Cameron. Ok la tak jem sangat. Tapi ramai jugak orang kat sana. I je rasa jemu sebab dekat sangat dari rumah n selalu sangat dah pegi. Dah macam takde apa kat sana.

Keluar dari Cameron baru start jem sebab dorang tengah repair jalan. Ada tanah runtuh. Dekat Simpang Pulai dah. Sampai ke Lumut dah petang. Nasib anak2 ok je dalam kete. Rania tidur je. Kakak Raisha tidur kejap2.

Sampai rehat2 je tak pegi mana2. Masing2 kepenatan dah. Esoknya pulak takde plan pegi mana pun pagi tuh jalan2 pusing lumut je. Bawak kakak Raisha tengok laut. Dikatanya sungai. Haha. Tak pernah jumpa laut kan. Petang pulak pegi AEON SRI MANJUNG. Dengan harapan nak cari baju raya budak2 nih 10x pusing tak jumpa pulak. Kecewa mak. Lastly makan pizza je.

Last day takde pegi mana2 dah. Bersiap2 nak balik. Singgah Kuala Kangsar pegi rumah opah encek suami. Lama gak lepak rumah opah. Sempat la lunch kat sana. Sebelum balik sempat singgah Lembah Kuala Kangsar beli labu sayong. Gerak balik sampai rumah dah tengah malam. Banyak perhentian.

tuh dia barang2 4 beranak. baru 4 beranak dah banyak nih. kalau beranakranak mau kena naik lori baru muat kot. hhaha

wow Syafiyah Rania pun pandai selfie. hahaa

yang sorang nih memang kegemaran makan jari. huhu

sorang dah tidur. sorang lagi berangan.

finally 2 2 sekali tidur. 

baby dah nangis taknak duduk dalam stroller. dia nak jugak tengok laut. wuaaaaa


masa nih mood baby ok la tapi dah start protes tuh hisap jari.huhu.


anak dara nak g shopping kat AEON.


sebelum pegi AEON posing2 dulu.


dorang bertiga je syok sendiri main dalam tuh.


suka sangat anak dara nih main ye.


sebelum balik beposing 4 beranak. hadoi kakak asyik makan jari je.


kenapakah diriku nampak macam gemok je. haha. 

ikan bilis pangkor ori tau nih. fresh je. kalau kat tempat kita ada yang dah hapak.


banyak betul kan ikan bilis dia nampak fresh je. original pangkor tuh.


borong kat sini la


tak beli banyak pun.

on the way balik 2 2 pengsan dah. balik ikut genting pulak.


No comments:

Post a Comment