Saturday, 9 October 2021

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan

 THE ZENITH HOTEL KUANTAN

The Zenith Kuantan



Lama sangat peram gambar pengalaman menginap di The Zenith Hotel Kuantan ni. Asyik terlupa je nak share. Bila check semula rupanya belum lagi share. Teringat nak share ni pun sebab nanti next week nak stay The Zenith lagi. Hihihi.

Cie stay di The Zenith Kuantan ni masa bulan puasa hari tu. Kebetulan masa tu ada nak uruskan problem kereta. Bengkel tu hanya ada di Kuantan saja so pergi la kami 1 family sambil berjalan. Masa tu kes Covid takdela tinggi sangat so boleh la merentas daerah.

Kami stay di sana pada 24 April 2021 - 25 April 2021 1 malam saja. Masa tu ambil Deluxe Twin Room RM267 per night without breakfast. Tak ambil pun sahur sebab memang jenis tak makan sahur. So just bilik saja la. Bulan puasa kan memang breakfast tu tukar ke sahur la.

Pengalaman menginap di The Zenith Kuantan ni adalah sangat memuaskan. Kawasan hotel yang sangat strategik. Depan The Zenith Kuantan ada shopping mall East Coast Mall yang boleh jalan kaki saja. Senang nak shopping. Kami berbuka puasa pun kat ECM saja kebetulan shopping raya terus masa tu.

Semua tempat untuk berbuka puasa full house. So kami decide untuk makan je apa-apa dulu lepas tu solat maghrib. Baru la cari kedai mana yang available untuk berbuka puasa.

famous amos east coast mall
ni jela yang kami makan masa berbuka

Lepas maghrib mencari la kedai mana yang available. Nak makan kat The Chicken Rice Shop full sampai lepas maghrib. Malas nak tunggu mall pun nak tutup awal kan so kami nampak kat Ayam Penyet tu banyak meja kosong. Kami pun cuba nasib luckily ada kosong so terus berbuka di situ jela. Menu semua sedap licin la kami anak beranak makan. Lupa terus la teringin nak makan TCRS tu. Hahahah.

ayam penyet east coast mall


ayam penyet east coast mall


ayam penyet east coast mall


ayam penyet east coast mall


ayam penyet east coast mall


ayam penyet east coast mall


Balik hotel kekenyangan 4 beranak sambil menyusun hasil shopping masa tu. Beli baju raya, beli baju jalan anak, beli perfume. Lama tak dapat pergi mall sejak Covid melanda negara. Rindu nak shopping.

shopping di east coast mall

Jom Cie share pulak gambar hotel. Serius memang sangat selesa berbaloi la dengan harganya tu.

the zenith kuantan
sementara tunggu babah parking kereta sempat la selfie pakai filter kemain lawa ibu. hahaha


Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
adik je nak posing kat situ. kakak taknak. ni masa sebelum staff zenith set up tempat untuk sahur. turun malam tu tengok penuh meja dah

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
siap check in dapat access card

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
seperti biasa la setiap hotel mesti ada ni

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
katil luas muat la kami 4 beranak rapatkan katil tu

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
tv ada pun bukan tengok sangat. duduk dalam bilik untuk tidur je pun

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
siap ada meja tulis bagai hah boleh la menulis gratitude journal ke apa kan

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
santai-santai sambil berbisnes dihujung jari ni

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
pilih je hah nak buat air apa

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
fridge pun ada jugak

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
cantik bilik air

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
ibu nak snap gambar bathroom si kecik tiba menyibuk

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
ada bathtub anak-anak memang suka la

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
ada iron, iron board, safety box dan weighing scale sekali ada. boleh la timbang berat lepas makan banyak

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
hair dryer pun ada

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
ni pun macam-macam ada laundry bag, sewing kit, shoe polish

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
sejadah pun disediakan. muslim friendly hotel ni

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan


Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
toiletries pun ada


Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan
yang ni hotel tak sediakan kena bawak sendiri Youth Skincare


Sebelum check out take families photos first. Anak-anak dah besar ni suka la melayan ibu. 

Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan


Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan


Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan


Pengalaman Menginap Di The Zenith Kuantan


Sekian coretan Pengalaman Menginap di The Zenith Hotel Kuantan. InsyaAllah 16hb nanti nak check in lagi sekali kat sana. Anak-anak asyik duk sebut best duk Zenith so kita gembirakan anak-anak jela.







3 comments:

  1. Selalu pergi ECM tapi tak pernah lagi check in hotel Zenith ni. Masuk dulu pun sebab ada fair Big Bad Wolf.

    ReplyDelete