Lunch Di Che Ngah Cafe Kuala Lipis - BLOG ROZIAH MUHAMMAD NOR

Sunday 17 March 2024

Lunch Di Che Ngah Cafe Kuala Lipis

 Che Ngah Cafe Kuala Lipis

Lunch Di Che Ngah Cafe Kuala Lipis


Kejadian ni dah berlalu tapi baru sempat nak share. Rugi pulak kalau tak share nanti nak delete picture dalam gallery maka kita post jugak la di bulan Ramadan ni. Hihi. Maafkan Cie ye kalau ada yang terliur. Hihihi. Cie lunch di Che Ngah Cafe Kuala Lipis ni pada 9 Mac 2024 yang lepas waktu outing dengan anak-anak. Kami bertiga je sebab babah ada program masa tu so kena kerja.


Lunch Di Che Ngah Cafe Kuala Lipis
9 Mac dah berlalu tapi baru la sempat nak share hari ni. busy betul.


Kebetulan masa 9 Mac tu kakak Raisha kena pergi gotong royon kat library sekolah dia masa tu kan nak buka sekolah 11 Mac. So cikgu suruh datang gotong royong. Dari 9 pagi hingga 12 tengahari. Lepas ambil kakak kat sekolah tu yang terus lunch di Che Ngah Cafe.


Berkali-kali dah kami makan kat Che Ngah Cafe ni sebabnya selesa ada aircond. Kebetulan sekarang memang musim panas. Waktu tengahari memang terpacak matahari. Maka nya kena la cari kedai yang ada aircond sejuk sikit nak menikmati makanan.


Style ordering kat sini kena order kat kaunter menu apa kita nak. Nanti bagitau la nak duduk meja mana. Makanan dan minuman akan dihantar terus ke meja kita. Order je kat kaunter. Makanan kat sini memang sedap dan kena dengan tekak kami.


Lunch Di Che Ngah Cafe Kuala Lipis


Lunch Di Che Ngah Cafe Kuala Lipis
nasi goreng ayam anak-anak share je


Lunch Di Che Ngah Cafe Kuala Lipis
ni adik Rania yang order


Lunch Di Che Ngah Cafe Kuala Lipis
nasi goreng udang ni ibu punya tapi share juga dengan anak-anak


Share bab makan-makan time bulan puasa ni sendiri yang terliur pulak. Hahaha. Nanti la nak buat menu berbuka puasa nasi goreng ayam atau nasi goreng udang. Best jugak ni. Menu minggu ni pun dah siap-siap tulis. Bila tulis menu ni senang tak perlu nak fikir setiap hari.

4 comments:

  1. wahhh... sedap sedap makanan nya. Betul tu .. saya kalau dah upload story terus delete gambar dari handphone.

    ReplyDelete
  2. KAk SA pun ada lagi rasanya entry blom share...nanti la tgok balik gallery, selalu dah buat entry terus delete je gambar lain..nampak sedap plak makanan kat cafe ni..harga pun lumayan tu berbaloi

    ReplyDelete
  3. Issh nasi gorengnya 😍😍. Untung saya baca setelah selesai sahur πŸ˜„. Jadi masih kenyang.

    Saya pun tak beda kak. Kadang yang di-posting dah lamaaa sangat berlaku. Memang tak sempat posting karena kesibukan atau tak mood πŸ€­πŸ˜‚

    ReplyDelete