Monday, 28 March 2011

Pulau Redang

tanggal 25mac hingga la 27 mac kami buat trip ke redang...saja suka2 punya vacation...padahal skang nih musim hujan...risau gak nak g tapi sebab dah bayar pakej rugi kalau tak g...rm300 untuk semua pakej 3D2N la...oke la harga nye...tak ramai pon yg g...sy, k.idah, ida, k.lina+paklong, k.zai+abg mad...kami betolak malam...so 24hb dah turun kuantan...malam tuh celebrate birthday k.lina yg ke tuttut....hehehe...layan pic birthday k.lina ----->~clbret bday k.lina yg ke tuttut~

masa on the way tuh hujan memang tak henti2 la turun...start dr kuantan sampai la terengganu..sampai jeh kat marang jalan tak boleh lalu pastu terpaksa patah balik ikut jalan lain...memang hujan langsung takde tanda2 nak behenti...akhirnya sampai la kami kat sana...tapi hujan still lagi turun...awal jugak sampai jeti...so lepak2 jela sementara nak tunggu jeti bukak pukul 9....breakfast kat tepi jeti...semangat nak g pulau berkobar dah nih...mudah2an kami selamat sampai...
Pukul 9 kami pon naik la speed boat kot namanya...semua pakai life jacket...ish gila la macam nak tercampak rasanya duduk dalam tuh...ada yg muntah mabuk laut....memang dasyat la..time tuh memang macam2 dah fikir...bagai nyawa di hujung tanduk je dah..jauh gak la dari jeti nak sampai pulau...memang rasa serik dah nak g musim hujan...tapi tetap nak g pulau lain pulak nanti...kalau tengok pic mesti rasa nak g lagi..

 more pic please click below

No comments:

Post a Comment