0
 
alhamdulillah masih bernafas didalam dunia yg fana nih walaupon ditimpa pelbagai jenis penyakit...
sesungguhnya penyakit itu penghapus dosa...mudah2an...
 
almost 2 weeks dah diserang batuk...nih semua berjangkit dari encek hubby la nih...dia yg mula2 membawa virus2 batuk tuh...nasib baik tak bejangkit kat anak dara...mau haru ibu nak jage anak dara batuk...yang sihat tuh pon susah ibu nak handle kalau dia dah start tiup siren...huhuhu...
 
encek hubby tuh pon sebab dia batuk smoking kuat sangat...tapi degil takmau berenti lagi...dah macam2 bebel kat dia tapi selambe je smoking...tapi kat umah dah tak smoking...time die pegi kije jela kot...ritu dia nak stop dah alih2 bos dia offer pulak rokok siap belanja lagi...habis punah impian kawan tuh nak stop smoking...
 
haih ape pulak merepek pasal rokok nih kan tadi kesah batuk...ritu pegi klinik Rohaiza...check up nipple luka dah almost 3 weeks tak direct feed anak dara...sian mek Raisha...tapi ibu tengok die rilek jeh minum EBM dalam botol...so maknenye dia tak kesah la bagi ape pon kat dia semua dia belasah...bagus anak ibu nih...doktor Rohaiza cakap nipple luka sebab alergic baby...wow...1st time i dengar u ols...tapi kite rase sebab suction pump kuat sangat kot...plus minus nipple sangat kering...so doktor bagi ubat sapu la macam krim gitu...pastu ubat batuk yang tesangat la manis pahit...aduhai tepakse ku telan jua walaupon tak rela...tapi batuk tak baik2 jugak...sebabnya asyik lupa makan ubat...hohohho...
 
pastu penyakit lain sebelum diserang batuk nih kena sakit tangan...nak kate patah tak bengkak...nak kate terseliuh pon tak bengkak...ritu sesaje la berurut dengan sedara encek hubby...makndak tuh kate urat beketul2...apekah???lepas tuh tak baik2 jugak...pegi pulak jumpa bomoh patah aka fisioterapi tradisional...pakcik tuh kate tulang sume oke cuma urat jela pastu pakcik tuh betulkan...lepas die kepak2 tuh oke la balik umah esoknye sakit balik...takkan nak pegi lagi jauh wooo umah pakcik tuh....kg. tualang padang...korang pernah dengar??mesti la tak pernah kan???
 
last sekali baru la pegi xray kat hospital...pon takde pape...tulang semua oke..doktor cakap maybe urat saraf...dia bagi ubat dulu kalau tak oke jugak nanti datang semula...masa check BP kat MA tuh die ingat i jadi doktor u ols...huhu..dia tengok pada card tuh jawatan baru dia tau...dah ramai dah orang cakap macam doktor...tak masin dah mulut dorang...huhu...
 
*aduhai tetiba ibu rindu sangat kat anak ibu..apelah mek tuh buat agaknya...

Post a Comment Blogger

 
Top