0
As salam
Hari nih ibu on leave..dah settle anak dara tadi..dah kasi makan..mandi..lepas mandi tros tido..ngantok sangat..mane tak ngantok sebelom azan subuh dah bangon..siap bedengkur tuh..


Ibu lepak2 je nih kije umah dah settle..mop lantai je tak buat..baru ku sedar mop dah not in good condition..punye la lame ibu tak mop lantai kan..nanti beli baru..


Yang lain2 sume dah settle malam tadi mase Raisha dah tido..time tuh la pon ibu nak buat kije umah..basuh baju, sidai baju, lipat baju, susun baju, packing bag nak travel rini, basuh pinggan mangkuk..fuhhh banyak kije ibu..


Semalam mase scroll facebook newsfeed terbace 1 artikel sebuah page tentang isteri vs ibu nih..tersentuh pulak bile bace tuh..tanggungjawab ibu/isteri nih sangat banyak..


Mule dari celik mata sampai la pejam mata takde mase untuk rehat..bagi ibu bekerjaya bangun pagi settle hal anak..g opis 8jam buat kije pastu balik umah tak sempat nak rehat terus uruskan rumah..sangat besar tanggungjawab seorang isteri & ibu untuk memastikan rumahtangga terurus..kaum suami/bapak mungkin anggap bende nih remeh tapi pada hakikat dorang pon tak mampu nak lakukan..


Teringin sangat behenti kije & jadi fulltime housewife..tengok anak membesar depan mata..kadang sian tengok Raisha..pagi2 ibu dah keluar kije..petang baru balik..sempat luangkan mase kejap je dalam kul8 lebih Raisha dah tido..weekend je ibu ade mase lebih untuk Raisha..kesian anak ibu..


Sebab tuh ibu bisnes Shaklee..ibu nak tambahkan income family..nak kumpul duit banyak2..nak tolong orang yg memerlukan..selain dari nak jaga kesihatan diri..


#oleh kerana update entry guna blogger app tuh yg pic kat bawah entry..huhu..


Post a Comment Blogger

 
Top