Thursday, 15 January 2015

Gajet Kepunyaanku

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Zaman teknologi sekarang nih kalau tanpa gajet macam tak bermakna pulak. Hihi.

Even adik-adik sekolah rendah pun masing-masing ada gajet. Tak payah sekolah rendah la anak i ols tuh dari umur 6 bulan dah pakai handphone tau. Kikiki. Takdela bagi iphone ke ipad ke kan. I bagi handphone nokia RM80 je. Actually my baby sitter takde handphone so takut la in case ada apa-apa senang dia nak call kan. Sampai kakak dah umur 2 tahun lebih nih handphone tuh still lagi ada.

Tapi budak zaman sekarang nih nak handphone yang ada game, gambar, video baru nak main. Takdela nak ajar anak main. Macam kakak tak main sangat game tapi dia tengok gambar. Kadang-kadang tengok video. Tuh pun pakai handphone mak dia atau handphone babah. Handphone ibu game takde tuh yang dia tak usik sangat. Adik pulak dapat handphone hentak kat lantai. Kahkahkah. Apa-apa jela anakku.



Merah menyala laptop i ols.


Ibu pun takdela banyak sangat gajet. Ada 1 laptop, 1 notebook, 1 handphone. Nih pun ibu guna lebih kepada untuk bisnes. Macam laptop nih yang ketiga la. Mula-mula sekali beli jenama ACER pastu macam nak rosak pastu jual. Yang kedua jenama ACER jugak pun sama hampir nak rosak. Yang sekarang nih yang ketiga beli jenama lain pulak DELL. Masih ok cuma keyboard dah tak boleh detect belum tukar lagi.



Netbook orang tapi buat harta sendiri. Kuikuikui

Sekarang nih selalu pakai notebook LENOVO je. Yang encik husband punya konon-konon hari tuh nak bagi kakak. Kakak kecik lagi so ibu pakai la dulu. Hahaha. Selalu update blog guna notebook sebab senang sikit kan kecik. Sekarang pun jarang dah pakai.



Ihsan encik google

Yang paling banyak berjasa dah pasti la handphone SAMSUNG GALAXY NOTE II nih. Lama jugak la pakai yang nih. Update blog, surf internet, call, sms, whatsapp, tangkap gambar, record video. Pendek kata semua la guna nih. Alhamdulillah masih berkeadaan baik walaupun dah lama guna. Dekat 2 tahun dah kot kalau tak silap. Lupa dah time bila beli. Mula-mula pakai handphone masa belajar kat politeknik. Handphone NOKIA 3310 my sister yang bagi. Hihihi.

Ihsan encik google. Handphone nih tahan sangat. Jatuh bergolek dari tingkat atas ke bawah pun ok lagi. Hihi


Jarang la jumpa orang yang takde gajet. Mostly memang ada. Bukan untuk kemewahan tapi untuk kesenangan perhubungan. Tapi ramai yang menyalahgunakan teknologi yang ada.


No comments:

Post a Comment