Resepi Florentine Crunchy

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Resepi Florentine Crunchy


Weekend yang terlebih rajin. Tiba-tiba macam nak makan florentine crunchy tuh. Terus semalam gigih pergi bakery beli bahan-bahan.



First time buat ada yang jadi, ada yang terlebih bakar. Belasah jela janji masuk mulut. Sedap jugak walaupun ada yang rasa hangus sikit tapi takpe janji berjaya jugak buat sendiri. Kalau beli mak ai punya la mahal. Secoet je dapat macam tak berbaloi. Buat sendiri kos bawah rm50 dapat makan puas-puas.

Bahan-bahan Florentine Crunchy



100gm pumpkin seed rm3.60
50gm black sesame seed rm1.70
200gm melon seed rm5.90
200gm sunflower seed rm3.40
200gm almond flakes rm9.70
500gm golden florentine rm18.90

Baking paper (non stick) lupa harga


Cara Membuat Florentine Crunchy

1. Bakar atau goreng tanpa minyak semua bahan kecuali golden florentine.
2. Gaulkan bersama golden florentine.
3. Alaskan dulang pembakar dengan baking paper.
4. Masukkan adunan tadi kemudian ratakan. Bakar hingga keperangan.
5. Setelah perang keluarkan dah terus potong supaya tidak mengeras.




Akhirnya berjaya dah Cie laksanakan florentine crunchy nih. Dah terror nanti senang nak buat. Hihi. Try la buat pasti puas hati. Biskut orang pemalas nih. Gaul pastu bakar je. Hihi. Harga tuh kat tempat Cie. Tempat lain maybe murah sikit. Kalau yang nak jual beli secara borong bahan-bahan florentine crunchy nih mesti lagi murah.

Selamat mencuba^__^


Mencari suplemen utk kesihatan?

Sila ke FACEBOOK kami-> Roziah Muhammad Nor


Follow blog kami-> syafiyahluv.com

Instagram-> tips_kurus_cantik_dan_sihat

Emelkan ke-> syafiyahvitashoppe@yahoo.com

Handphone: 0129755310

Share this article:

No comments:

Post a Comment