Wednesday, 15 April 2015

Rahsia Langsing Tanpa Perlu Ikat Perut

Assalamualaikum. Salam Sejahtera.

Punya lah gigih berdiet hinggakan terpaksa pejam mata nampak makanan sedap-sedap kan. Menyeksa diri namanya tu. Hihi. Jangan risau ye. Cie ada beberapa rahsia langsing tanpa perlu susah payah ikat perut. Kadang-kadang kita perlu gunakan trick seperti ini. Cie memang tak pernah diet pun sejak-sejak dah kahwin. Sebelum kahwin ye pernah diet sebulan sebelum kahwin. Tapi takdela seksa diri sampai tak makan. 

Biasanya setiap pagi sama ada sebelum pergi kerja atau kat office Cie memang minum 1 shaker Energizing Soy Protein. ESP nih merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia dapat memberikan rasa kenyang dalam tempoh lebih lama. Kalau minum masa breakfast sempat la sampai ke makan tengahari nanti.

MULAKAN PAGI DENGAN PROTEIN

Biasanya setiap pagi sama ada sebelum pergi kerja atau kat office Cie memang minum 1 shaker Energizing Soy Protein. ESP nih merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia dapat memberikan rasa kenyang dalam tempoh lebih lama. Kalau minum masa breakfast sempat la sampai ke makan tengahari nanti.


SENAMAN

Kalau rajin nak bersenam secara rutin je pun dapat membakar kalori serta dapat membantu mengurangkan pengambilan kalori. Senaman selama 60 minit boleh mengurangkan selera makan sehingga 2 jam. 



KENTANG

Kentang termasuk dalam karbohidrat kompleks yang menghadamkan makanan dengan lebih lama dan mampu mengurangkan nafsu makan. Ambil kentang panggang untuk makan malam yang mengandungi 100 kalori. Elakkan kentang goreng ye.


HIDU AROMANYA

Semakin kerap anda menghidu aroma-aroma pisang, epal hijau dan vanilla semakin banyak penurunan berat berlaku secara semulajadi. Nyalakan lilin yang beraroma vanilla kat rumah pun sudah memadai.

TIDAK SALAH SEDIKIT LEMAK

Kalau tak ambil lemak didalam diet seharian boleh memberikan kesan negatif tetapi jangan lah ambil secara berlebihan. Pengambilan lemak tak tepu mestilah tidak melebihi 30% dari jumlah kalori harian. Seperti makan mentega kacang, 20 gm kacang atau ¼  buah avokado.



Cie dah kongsikan rahsia langsing tanpa perlu ikat perut pun. Dah bukan rahsia lagi dah sebab dah share kat blog Cie, Hihihi. Kalau rasa malas nak amalkan nih senang je. Jom dapatkan SET KURUS SHAKLEE yang sangat berkesan. Alhamdulillah berat tak naik pun stabil je. Makan memang tak control. Kalau rasa nak makan tuh takde tahan-tahan terus makan je.


Jika berminat nak mencuba sendiri PRODUK SHAKLEE boleh hubungi saya:

Pengedar Shaklee Kuala Lipis dan Seluruh Malaysia
Roziah Muhammad Nor
Double SR Enterprise ( CT 0028861-M )
ID: 890962
Facebook Page: Petua Nak Kurus
Instagram: ROZIAH_MUHAMMAD_NOR
Emel: syafiyahvitashoppe@yahoo.com
0129755310 (whatsapp/wechat/sms)

6 comments:

  1. Biasanya ssh kalau nk diet. Nafsu makan selalu sgt win. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena control. kalau tak control & layankan je nafsu memang susah =p~

      Delete
  2. Replies
    1. aah tak perlu pun diet terlebih sangat takut penyakit pulak yang datang.

      Delete
  3. terima kasih di atas perkongsian ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2. tq jugak baca perkongsian cie yang tak seberapa nih :)

      Delete