0
As salam
Selamat sejahtera
Sebut pasal marmet nih mesti ramai yg tatau apekah bendenye...adekah makanan?pakaian?jenama handbag?semuanye tak betol...
Marmet adalah teknik utk memerah susu ibu menggunakan jari tanpa bantuan pam..teknik nih mampu menghasilkan susu lebih banyak drpd menggunakan pam kerana kita lebih mengenali tubuh badan kita & mengetahui aliran khusus yg perlu diperah...
Kenape pulak nak cite pasal marmet nih kan..alkesahnye lupe nak cas bateri medela freestyle kesayangan ku tuh maka tepakse la buat teknik marmet nih..sebab jarang2 buat jadinye terase sakit jugak la kat tengkuk n belakang..buat pulak kat work table je jadinye kne tunduk sikit takot orang nampak..tuh pon dah lambat tadi selalunye jadual pam Ci'e around 11am-12pm tapi tadi terlewat sikit sebab ade orang servis air cond betol2 time tengah nak set up compartment pump..tengah2 pam tetibe tengok makin lame makin slow tapinye susu tak keluar pon..tengok motor battery dah blink2..rupenye semalam lupe nak charge...aduhai...tepakse la marmet..
Selalunye pam sikit pastu sambung marmet..lately suction dah kureng..nak kena anta service kot..alhamdulillah tadi marmet dapat la 5oz..sebab dah tak larat stop jela..penat woooo nak dapat 5oz tuh tapi demi buah hati yg tecinta ku gagahi jua...hihi

Post a Comment Blogger

 
Top