0
Oleh kerana tetiap ari duk pk pasal WAHM nih maka nak taip entry la pasal WAHM nih..dulu2 tak tau pon maksud WAHM nih..asik duk baca je orang taip WAHM..jenuh duk mencari maksud..rupenye WORKING AT HOME MOM...
Actually teringin nak jd WAHM nih lepas join shaklee..sebelum nih ada jugak terfikir tapi memang tak menjadi kenyataan la kan..dah kije gomen..bukan kawen dengan dato yg kaya raya kan..mana cukup belanja kan..
Lepas je join shaklee nih rasa lebih yakin kalau nak jadi WAHM tuh pon kalau income dah stable dalam 5k sebulan..sekarang nih belum lepas nak jadi WAHM lagi..lagipun hutang banyak lagi kena settle..tapi kadang2 fikir sayang nak resign dah keje gomen bukan senang nak dapat..
Kalau jd WAHM pon takde mengharap 100% pd income shaklee..tetap akan buat bisnes lain yg menjamin..berangan nak bukak restoran..tengok kat lipis nih restoran biasa2 je tapi penuh jugak orang makan..lagi2 time lunch..walau mahal camne sekalipon orang tetap datang makan walaupon tak sedap..sedap i ols masak lagi kot..huhu..
Pastu ingat nak take over company ayah..takde orang nak take over macam rugi je kan..ayah ade lesen utk kontrak kelas F..yg tuh mungkin payah sikit nak run..kalau take over pon just nak lesen kewangan tuh jela..tapi banyak jugak benda kena belajar..kalau keje gomen nih terikat sikit tak boleh ada company..lagipon kalau nak join sebutharga memang tak dapat la..tak memasal SPRM kejar..
Lagi sebab nak jadi WAHM nih nak jaga anak sendiri lebih terjamin kot..dapat tengok anak membesar depan mata..nih tak bile g keje kadang2 anak tido lagi..balik umah dah petang..nasib la dapat pengasuh sedara sendiri..takdela risau sangat..cuma rasa nak anak2 membesar depan mata..jimat sikit duit bayar pengasuh..bila pagi sebelum g keje cium anak rasa sedih je..terpaksa tinggal anak..keluar rumah pagi2 utk cari duit..bile anak tak sihat terpaksa amik cuti..
Kalau jd WAHM banyak masa utk anak2..utk fokus bisnes..utk buat amal ibadat..tak payah susah2 g keje kul8 blik kul5..keje dr umah je..suke hati je nak buat keje ape..best nye..macam tak sabar rasa..
Insyaallah memang target ke arah itu..paling lewat 2015..2014 nih nak kukuhkan empayar Syafiyah Shaklee Families (SSF)..nak bantu lebih ramai dapat income 4 angka..nak bantu lebih ramai org sihat dengan shaklee..semoga dipermudahkan..amin...

Post a Comment Blogger

 
Top