0
Sedar tak sedar dah 13 hari i berpantang..cepat betul masa berlalu..rasa macam baru lg pregnant..
Hari nih i masak sendiri je..sian kat my sis balik keje lunch time tekejar2 je..bukan kena siang ikan pon..semua dah ready..lagipon menu pantang simple je tak perlu tumis2 bagai sebab tak boleh makan minyak..

Anak dara kecik dah tido i ols pon masak la SOS LADA HITAM yg simple dimple tuh pagi2 lagi..pastu simpan dlm tupperware..nak makan nanti senang..

Untuk lunch ikan selar bakar..sayur pulak sawi+lobak putih+bawang besar+bawang putih rebus dengan air je letak garam..sudah settle..senang kan..pastu halia muda+kunyit hidup buat ulam..ikan bakar tuh makan dengan sos lada hitam..fuhhh memang terbaik i tell u..air kopi utk lunch sebab nak hilangkan dahaga..cuaca sangat panas terik mesti nak pekena air manis baru hilang dahaga..

Untuk dinner lak ikan tenggiri ala2 bakar jugak tp guna non stick pan je..sayur sama je cara masak lunch tadi..simple je kan..ikan tenggiri tuh cam biasa cicah dengan sos lada hitam tuh..ulam pulak halia muda n kunyit hidup..memalam minum air suam je..siang malam nak minum manis2 nanti.ada kena diabetes lepas habis pantang..tak mau cheq....

Picture takdela i malas nak snap..

Post a Comment Blogger

 
Top