Thursday, 25 September 2014

Bagaimana Nak Capai Impian?

As salam
Salam sejahtera

IMPIAN


Semua orang mesti punya impian kan. Ada yang impikan kereta besar, rumah besar, kerja yang best2, duit banyak. Semua yang best2 jela.

Ada ke orang impikan kesusahan? Mestilah takde kan. Kuasa yang maha esa la pulak sama ada nak tunaikan ke tak.

Macam mana kita nak bagi Allah SWT tunaikan impian kita? Mudah sahaja. Just minta, percaya, terima.

Macam mana pulak nak minta?
Lakukan suruhan Allah. Tinggalkan larangan. Solat diawal waktu, solat dhuha, solat tahajud, solat taubat, solat hajat, doa, zikir, sedekah & banyak lagi amalan yang kita perlu lakukan.

Macam mana pulak nak percaya?
Kita wajib percaya kepada Allah. Kita wajib yakin bahawa Allah SWT Maha Pemberi. Kita wajib percaya apa yang kita minta nanti akan dimakbulkan.

Macam mana pulak nak terima?
Allah maha mendengar. Allah maha memberi. Allah maha berkuasa. Allah maha penyayang. Allah maha mendengar. Allah maha mengetahui. Insyaallah apa yang kita minta akan termakbul.

Tetapkan target apa impian yang anda nak capai. Macam Cie punya impian yang biasa-biasa je. Cie nak sangat ada syarikat sendiri which is Cie jadi boss. Pastu bukak kedai sendiri. Memang Cie minat berniaga.

Impian bukan sesuatu yang mudah untuk dicapai tetapi jika kita ada usaha untuk capai impian kita insyaallah Allah permudahkan.







Pengedar Shaklee Kuala Lipis dan Seluruh Malaysia
Roziah Muhammad Nor
ID: 890962
Facebook Page: Syafiyah Vita Shoppe
Instagram: syafiyahvitashoppe
0129755310 (whatsapp/wechat/telegram)


2 comments: