Atasi Masalah Kolesterol Anda Secara Semula Jadi dengan FITOSTEROL - BLOG ROZIAH MUHAMMAD NOR

Monday 22 September 2014

Atasi Masalah Kolesterol Anda Secara Semula Jadi dengan FITOSTEROL

As salam
Salam sejahtera

Tahukah anda satu daripada 3 orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi? (Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan, 2011)

Paras kolesterol darah yang tinggi boleh dialami oleh sesiapa sahaja tanpa mengira usia. Ia adalah masalah serius yang boleh meningkatkan risiko penyakit jantung iaitu pembunuh nombor satu di Malaysia. Hakikatnya semakin tinggi paras kolesterol anda semakin tinggilah risiko yang anda hadapi.

Terdapat 2 jenis kolesterol dalam darah anda:

1. Lipoprotein  ketumpatan rendah (LDL) boleh membentuk plak dan menyumbat arteri, seterusnya meningkatkan risiko serangan jantung dan strok. Lazimnya ia dikenali sebagai 'kolesterol tidak baik'.

2. Lipoprotein ketumpatan tinggi (HDL) atau kolesterol 'baik' dapat menyingkirkan kolesterol tidak baik dengan membawanya ke hati untuk disingkirkan.

Oleh yang demikian, bagi melindungi diri daripada penyakit kardiovaskular, anda hendaklah mengekalkan paras kolesterol HDL yang tinggi dan paras kolesterol LDL yang rendah.

Walaupun paras kolesterol darah anda tinggi, terdapat beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkannya demi melindungi kesihatan anda.

● Amalkan pemakanan seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut air.
● Lakukan aktiviti fizikal dengan kerap.
● Kurangkan berat badan berlebihan
● Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) mengesyorkan penambahan 2,000mg FITOSTEROL ke dalam diet harian anda untuk merendahkan paras kolesterol secara semulajadi.

Bertindak Bijaklah Hari Ini, secara Semula Jadi dengan SHAKLEE!


Bagaimana Fitosterol bertindak?

Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol akan bersaing dan mengalahkan kolesterol untuk penyerapan dalam usus. Ini bermakna bahawa semakin banyak Fitosterol yang anda ambil, maka semakin kurang kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang anda untuk merendahkan paras kolesterol LDL anda.

Memperkenalkan PHYTOCOL-ST

Pilihan sihat dengan 2,000mg fitosterol setiap hari.

Phytocol-st Shaklee ialah formula proprietari berasaskan bahan-bahan yang terbukti secara klinikal berkesan untuk menyekat penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

◆ rumusan beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.
◆ membekalkan 2,000mh fitosterol tumbuhan setiap hari.
◆fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol LDL dalam lebih 80 kajian.
◆membekalkan 100% nilai harian fitosterol seperti disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).
Saranan NIH untuk merendahkan kolesterol: makan makanan kurang lemak tepu dan kolesterol, bersenam, kurangkan berat badan, ambil lebih banyak serat larut air, dan amalkan pengambilan 2,000mh sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.

120 tablets sebotol


Pengedar Shaklee Kuala Lipis dan Seluruh Malaysia
Roziah Muhammad Nor
ID: 890962
Facebook Page: Syafiyah Vita Shoppe
Instagram: syafiyahvitashoppe

0129755310 (whatsapp/wechat/telegram)

2 comments: