Tuesday, 16 September 2014

Liebster Award #1

As Salam
Salam Sejahtera

First time dengar tentang Liebster Award nih. Masa tuh tengok someone post kat group Kelab Blogger Ben Ashari untuk mencari 11 orang blogger yang mempunyai followers dibawah 1000 orang. So i la tuh yang berapa kerat je orang follow. Blog tak glamour & tak banyak sangat info menarik.

Terdetik hati nak sertai dengan harapan nak tambah kenalan tapi tak reti nak buat apa. Baca dari blog lain baru ku faham apa yang dimaksudkan dengan Liebster Award. Liebster Award nih kita kena jawab 11 soalan yang diajukan oleh blogger lain kepada kita. Kemudian kita cari pulak 11 orang untuk kita bagi 11 soalan pulak. Begitulah seterusnya.

Maka dengan ini saya secara rasminya menyertai award ini. Hhaahaha. Seronok jugak macam main game jela tapi kena jawab soalan dan tanya soalan.

Ok jom start the game. Betul ke tak tuh belasah jela kan.


Cie telah di tag oleh seorang blogger nama dia Chien Si Putri. So jom kita jawab soalan beliau.


Where is your favorite place in the world, dan why?
  Paris. Memang dari kecik2 berangan nak pergi Paris. Maybe sebab cantik kot ada Eifell Towel.


What do you want to be when you grow up?
Cita2 masa kecik nak jadi cikgu tapi bila dah besar tukar nak jadi Restaurant Manager at last now working as Assistant Catering Officer at Hospital.


What is the most embarrassing thing you’ve ever blogged about?

Entah macam takde je kot.


What is your favorite instagram you’ve ever posted? (pictures encouraged)
Gambar gelagat my daughters.

If I were a cocktail, I would be…
Tak faham soalan. Haha

If I had to listen on one song on repeat for a whole week, it would be…
Satu perkara yang membosankan.

Describe your weirdest habit.
Takde yang pelik tentang diriku.

What gets you out of bed in the morning?
Alarm handphone berbunyi.

The weather is perfect and you have $100 in your pocket. You…
Go for Shopping

Name three items that can always be found in your fridge.
Butter, cheese, fruit

Write your own Dove chocolate wrapper fortune.
Lagi tak paham soalan. Erkkkk


Selesai dah menjawab kesemua soalan. No idea jugak nak jawab. Ok now tiba masa untuk Cie tag blogger2 lain pulak untuk sertai cabaran nih.


Ini soalan untuk korang. Silalah jawab dan tag blogger lain untuk jawab soalan korang pulak ye. Have fun n salam perkenalan.

1. Anda pakai telco apa? (Maxis/celcom/digi/umobile/lain2)
2. Handphone jenama apa anda pakai?
3. Ciri2 suami/isteri idaman anda.
4. Tempat menarik yang anda teringin nak pergi dengan yang tersayang.
5. Makanan kegemaran anda?
6. Anda suka warna apa?
7. Blog anda cerita mengenai apa?
8. Perkara pertama anda buat sebaik bangun tidur.
9. Sarapan kegemaran anda.
10. Kereta idaman anda.
11. Kasut paling anda sayang.

Silalah jawab soalan Cie yang senang sangat tuh kan. Hihi

Jom like page Cie: Syafiyah Vita Shoppe
Jom jadi kawan Cie di Facebook: Roziah Muhammad Nor
Follow Cie kat Instagram: syafiyahvitashoppe

No comments:

Post a Comment