Shaklee Bahaya??? - BLOG ROZIAH MUHAMMAD NOR

Thursday 4 September 2014

Shaklee Bahaya???

ADAKAH PRODUK SHAKLEE BAHAYA?

Eh betul ke apa yang saya dengar nih produk shaklee bahaya? Bahaya ke produk Shaklee nih? 

Sabar ye ahkak ahkak sekelian. Jangan percaya je semua apa yang disebarkan. Kaji selidik dulu kebenaran. 

Hari nih je kecoh isu macam-macam tentang produk Shaklee. Katanya ada masalah selepas makan produk Shaklee. Cuba cek dengan doktor betul-betul & buat ujian klinikal adakah betul selepas memakan produk Shaklee penyakit itu muncul. Jika benar pihak berkenaan boleh mengambil tindakan ke atas Shaklee tetapi jika sebaliknya pihak Shaklee boleh mengambil tindakan kerana telah memburukkan produk mereka.

Kalau anda masih tak tahu. Shaklee telah melaburkan lebih $250 juta untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Shaklee juga menjalankan 350 ujian bagi setiap kandungan dan 100,000 ujian kualiti produk serta 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap tahun.

Fuhh banyak kan ujian klinikal yang dibuat untuk menghasilkan sesuatu produk tuh. Bukan main gaul-gaul campak-campak uli-uli gentel-gentel nah jadi produk. Cuba semak produk yang anda makan tuh ada ke tidak jalani ujian klinikal yang banyak macam Shaklee nih.

SENTIASA SELAMAT

SENTIASA SELAMAT

Keselamatan dan Standard Kami Tiada Tandingannya

Keselamatan dan standard Shaklee tiada tandingannya bagi memastikan produk kami Always Safe.
Kami telah melaburkan lebih $250 juta untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk.
Kami menjalankan 350 ujian bagi setiap kandungan dan 100,000 ujian kualiti produk serta 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap tahun.
Kami hanya memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk kami.
Produk kami tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya yang terdapatdalam produk pesaing.
Kami bekerjasama dengan ahli toksikologi bagi mengembangkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia dan kami mengemaskini senarai ini bagi memastikan bahan-bahan kimia ini tidak mencemari sebarang produk kami.
350 Ujian bagi setiap kandungan | 23,000 Ujian Keaslian dan Keselamatan setiap tahun | 100,000 Ujian Kualiti Produk setiap tahun
TIADA Bahan Tiruan
TIADA Perisa Tiruan
TIADA Pemanis Tiruan
TIADA Pengawet Tiruan
TIADA Pewarna
TIADA MSG
TIADA Lemak Trans
TIADA Bahan Kimia
TIADA Paraben
TIADA Bisfenol-A
TIADA Dakwat Toksik
TIADA Peluntur Klorin
TIADA Formaldehid
TIADA Natrium Hidroksida

SENTIASA BERKESAN

SENTIASA BERKESAN

Kami Menjamin Keberkesanannya

Bukti Saintifik & Klinikal:
100 laporan saintifik & Kajian Landmark 2007
Kami menjamin keberkesanan agar anda sentiasa yakin bahawa produk Shaklee Always Works.
Bukti klinikal ini boleh didapati dalam 100 laporan saintifik yang telah diterbitkan oleh Shaklee – ini adalah kajian semula setara dalam beberapa majalah utama.
Salah satu daripada ujian ini adalah Kajian Landmark pada tahun 2007, yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia & Kembara berkuasa Shaklee

Jika bukti daripada ujian dan jurnal ini masih tidak mencukupi, anda juga perlu menyedari bahawa beberapa Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Ia membuktikan bahawa kami komited dalam menyediakan produk yang benar-benar berkesan. Atlet terhebat, ahli sukan Olimpik dan pengembara dunia mengakui kehebatan suplemen Shaklee dalam memberi tenaga dan membantu mereka memperolehi pencapaian luarbiasa.
Pencapaian fizikal yang terhebat hasil pengambilan produk Shaklee ditonjolkan dalam projek Daeadelus pada 1987, yang merupakan penerbangan manusia paling jauh merentasi Laut Aegean. Ia melibatkan usaha getir seorang lelaki yang nekad mengayuh basikal untuk menghasilkan kuasa bagi menghidupkan kipas dan terbang merentasi 72 batu.
Bagi menjayakan usaha ini, kami telah berganding bahu dengan Universiti MIT dan mencipta formula yang boleh dimanfaatkan oleh atlet ini untuk memperoleh tenaga yang berterusan. Produk ini, yang dinamakan Shaklee Performance®, boleh didapati pada hari ini dan menjadi sebahagian daripada rangkaian produk sukan kami.
Gunung Everest
Pendakian warga Amerika yang pertama tanpa bekalan oksigen.
Voyager
Penerbangan tanpa henti yang pertama mengelilingi bumi.
Will Steger
Penjelajahan luncur anjing ke Kutub Utara yang pertama kali direkodkan, dengan diketuai oleh penulis, pendidik dan penjelajah kutub yang telah memenangi anugerah National Geographic.
Daedalus
Penerbangan dengan kuasa kayuhan manusia yang pertama menyeberangi Laut Aegean.
NASA
Shaklee menghasilkan dan membekalkan AstroAde – minuman penghidratan khas untuk para angkasawan Shuttle.


                        SENTIASA MESRA ALAM


SENTIASA MESRA ALAM


Hidup Harmoni dengan Alam Semula Jadi

Dr. Shaklee adalah pelopor Shaklee Corporation yang mengamalkan prinsip Living in Harmony with Nature®. Kami terus setia membawa legasi ini dan menjamin bahawa produk kami Always Green.
Kami sentiasa menggembleng usaha untuk mewujudkan dunia yang lebih baik. Kami berbangga menjadi syarikat diiktiraf Climate Neutral yang pertama di dunia pada tahun 2000 kerana berjaya mengimbangi pelepasan karbon dalam setiap aktiviti kami bagi menjana impak sifar bersih terhadap alamsekitar – dan kami melakukannya sebelum ia dipraktikkan secara meluas. Kami telah menghasilkan pencuci biorosot yang pertama, dan terus berusaha untuk menyediakan produk mampan yang Safe for You, Your Home and Your Planet®.

Safe for You, Your Home, and Your Planet®


Syarikat pertama yang diiktiraf Climate Neutral®

Perintis produk pencuci rumah yang tidak beracun dan biorosot.Saya sentiasa berpegang kepada 3 keunikan Shaklee nih. Saya yakin menggunakan produk Shaklee. Anda yang masih ragu-ragu terpulang kepada anda. Jadilah pengguna yang bijak. Sebelum beli sesuatu produk pastikan produk tersebut selamat untuk dimakan.

Sekian.

Hubungi saya untuk pertanyaan tentang produk Shaklee:
0129755310

No comments:

Post a Comment